Dodaj do ulubionych

I za co tu płacić ????

05.06.08, 11:03
Nic nowego. Przeglądałam program telewizji publicznej a w nim dokładnie to
samo co 2 miesiące temu. Ciekawe za co mam płacić ten abonament ?
Dla mnie porażka=TVP
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 05.06.08, 16:22
      Ogladaj wiec "pasjonujace" reklamy na Polsacie i TVN oraz megahity ktore trwaja
      4 godz
      • samakasia Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 00:02
        lechowski51 napisał:

> Ogladaj wiec "pasjonujace" reklamy na Polsacie i TVN oraz megahity ktore trwaja
        > 4 godz
        Lepsze to niż "Kogel - Mogel" albo "Jak rozpętałem II Wojnę Światową"
        po raz enty. Płaćcie abonament a będziemy produkować nowe programy i filmy. BU
        HAHA BU HAHA
        • onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 10:57
          Kiedy ostatnio oglądałaś polską televizje publiczną ...nie
          pamiętam ,antena za oknem dziesiątki programów do wyboru do
          koloru ,czasem trzeba użyć niestety teletektu ale coś za coś,i
          Canal+ lub opcja z Polsat Sport,lub ostatnio nowość Play.Masz taki
          wybór....w publicznej masz Małysza i zmagania z kierunkiem wiatru i
          debata mesiąca czy coś takiego zapomniałem co oni tam serwują.
          • lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 13:17
            Wlacz only tez od czasu do czasu kanal Kultura,obejrzyj film w Kocham Kino czy
            Teatr TV.Przebywalem kilka lat poza granicami kraju,znam taka sama sieczke na
            dzieisiatkach kanalow jaka serwuje Polsat czy TVN.W Anglii na szczescie mialem
            publiczne bez reklam BBC
            • samakasia Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 13:51
              Okey Polsat i TVN to może sieczka,ale TVP niczym pod tym względem nie ustępuje
              tym stacją. Też powtórki na okrągło. Niestety dostęp do TVP Kultura lub innych
              kanałów tematycznych TVP jest utrudniony. Mieleckie UPC nie posiada ich w swojej
              ofercie. A na antenę nie każdy może sobie pozwolić. Zresztą tam też powtórki te
              same co na 1 i 2.
    • xpc60 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 15:48
      Musimy mieć POLSKIE media! W przeciwnym wypadku będziemy zdani tylko na to, co
      nam będą serwować media obce, którym wcale nie zależy na propagowaniu wartości
      patriotyczno-polskich (a nawet wręcz przeciwnie).
      • lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 16:03
        To sprobuj wytlumaczyc ta oczywistosc fanom Big Brothera,Idola,Tanca z
        gwiazdami!Oni juz nie mysla samodzielnie,oni mysla telewizorem.Kto z nich
        ogladnie Kurusawe,Antonioniego czy Bergmana?"Trzy siostry" Czechowa w teatrze TV
        zamienia na kolejny show w TVN czy Polsacie.Rosnie nam skretyniale
        spoleczenstwo jak w Ameryce,gdzie autorytetami sa Hilton i inne gwiazdki
      • onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 16:06
        nie do końca rozumiem ,wartości takie o których piszesz powinno
        najpierw uczyć sie w domu.Kolejna zasłona o tym że media
        polskie,radio,banki i lasy.Wszystko polskie a jak graja hymn przed
        meczem to się z kanapy nawet nie chce ruszyć.Ile dzieciaków nawet
        nie zna hymnu polskiego a na 3 maja przed każdym oknem flaga
        powiewa,już nie będę pisać ilu polaków chodzi na wybory w porównaniu
        do takiej Belgii i Holandii,co to dla Ciebie Polska znaczy?Nie
        zrzucajmy wszystkiego na szkołe,czy rząd ,czy TV.
        • lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 17:06
          Oczywistym jest ze to dom powinien ksztaltowac nasz patriotyzm,system wartosci
          itd.Z drugiej strony instytucje takie jak szkola,kosciol czy media moga
          uzupelniac pozytywnie to co wynieslismy zdomu,badz tez zochydzac patriotyczne
          postawy jak to robi od lat Gazeta Wyborcza i inne "postepowe"media
          • xpc60 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 21:25
            Niestety ze społeczeństwem jest coraz gorzej. Ta medialna papka na prawdę uderza
            w głowy wielu osób. Mówicie, że wartości powinno wynosić się z domu - z tym się
            zgadzam, tylko proszę zwrócić uwagę że w wielu domach w centralnym miejscu stoi
            telewizor, który działa non-stop, zagłuszając skutecznie wszelkie rozmowy.
            Dzieci podświadomie przesiąkają tym jazgotem i na tej podstawie (często
            nieświadomie) wyrabiają sobie zdanie na tematy które powinny być faktycznie
            poruszane w rodzinie. Istnieje więc niebezpieczeństwo, że przyszłe pokolenia nie
            uszanują i nie utrzymają naszego polskiego dorobku. Telewizja jest dzisiaj
            jednym z najważniejszych czynników opiniotwórczych. Nie mówię już o atakach na
            Kościół i kapłanów, które są chyba jednym z celów stacji z zagranicznym
            kapitałem. Chodzi o to, aby odciągnąć ludzi od rzeczy "niepotrzebnych" i skupić
            tylko na konsumpcyjnym trybie życia. Rozrywka, zabawa bez konsekwencji i wbrew
            wszystkiemu. Tak nie można! Żal mi ludzi, którzy tego nie widzą. A jest ich
            niestety coraz więcej...
            • lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 01:07
              Skonczylem wlasnie ogladac "Porozmawiaj ze mna" Aldovara..na TVP 1.......
              • samakasia Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 09:35
                Właśnie o to chodzi,że w TVP jest sam chłam. Ciekawych programów jak na
                lekarstwo. Krzyczą o abonament a produkcji żadnej. Tylko kolejne gwiazdki
                zatrudniane za bajońskie sumy.
                • lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 10:42
                  Powtarzasz za cudotworcami z PO swoista mantre o TVP.Jezeli jest zbiorem smieci
                  to wskaz na Twoja wartosciowa telewizje.....moze zaczne ogladac?!Ja wczoraj
                  ogladalam Aldovara a Ty co?
                  • vash.the.stampede Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 12:02
                    lechowski51 napisał:
                    ogladalam Aldovara a Ty co?

Almodovara, tak dla ścisłości:) A kocham Kino to chyab najlepsza
                    pozycja programowa na TVP2.
                    Najgorsze jest jednak to że dobre filmy dokumentalne są puszczane
                    koło1 w nocy, jakby nie można było tego puścic zamiast nastepnego
                    filmu z Jeanem Claudem van Dammem itp.
                • onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 10:55
                  lechowski51 ok nawet mógłbym Ciebie
                  zrozumieć,kultura ,patriotyzm .Tak na marginesie wiesz co pisał
                  założyciel "Kultury" paryskej Jerzy Giedroyć niektórzy mówią że
                  najwybitniejszy intelektualista Polski powojennej ,tak znienawidzony
                  przez komunistyczne władze.Przytoczę Ci jego słowa"tylko przed
                  meczem czuję ten najpradziwszy patriotyzm,naiwny,bez żadnych za i
                  przeciw.W momencie gdy graja mazurka dąbrowskiego"Pamiętasz ten
                  wieczór w 17 10 1976 gdy puste były ulice i wszyscy polacy byli jak
                  jeden naród.Powiedz mi na TVP1 ,czy TVP2 będzie euro 2008.Nie bedzie
                  na żadnym bo to droga impreza ,za to dadzą taniego Małysza,ręczną
                  czy siatkę zupełnie tak samo jak nasze mieleckie władze.Tylko piłka
                  potrafi zjednoczyć tak naprawdę ,promować to czego nie potrafią
                  pisarze,i intelektualiści.Wiem to jest drogi sport ,ale czy warto
                  jej poświęcić trochę zainteresowania.Mamy tylu zdolnych chłopców w
                  Stali Mielec ,może za parę lat niektórzy z nich wybiegną grać na
                  EURO 2012,i wtedy będziemy jak TVP z dala o tych wydarzeń i tych
                  ludzi.Wiem trochę odbiegłem od tematu ...sorry.
                  • onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 11:10
                    błąd jako mielczanin nie powinnien popełniać takich błedów 17 X 1973
                    i 3 ze Stali Mielec Kasperczak ,Lato,i Domarski i ich akcja i
                    najpiękniejsza bramka dla Polski na Wembley.Takie piękne tradycje
                    piłkarskie tego Miasta..a jak jest dziś.Co z tą zdolną młodzieżą
                    żadnego zainteresowania z stron bogatych firm ze strefy ,i samych
                    mielczan.
                    • samakasia Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 11:43
                      Niestety nic nie oglądałam. Będąc w pracy nie miałam czasu na oglądanie. A tak
                      na marginesie polecam ci obejrzenie w niedzielny wieczór "Uczta kinomana" bardzo
                      dobre kino. Ja tylko proszę o więcej nowości a nie powtórek.
                      • lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 12:34
                        Mialem to szczescie i Late,Kasperczaka ogladalem na zywo.Uproszczeniem jest
                        jeednak sprowadzenie patriotyzmu do sportowych emocji.Giedroyciowi sie nie
                        dziwie bo czul sie bardziej Litwinem jak Polakiem.Barzdiej przekonuje mnie
                        Dmowski ktory moim zdaniem byl najwybitniejszym myslicielem politycznym XX
                        wieku."Jestem Polakiem bo mysle po polsku" a wiec nie tylko na stadionie a w
                        pracy,szkole,domu itd.Bronie mediow publicznych z prostego powodu.Jest to jeden
                        z elementow ksztaltowania polskiej swiadomosci i tozsamosci.Czy robia to dobrze
                        i skutecznie to druga strona medalu.Natomiast zlikwidowanie ich i oddanie rzadu
                        dusz w rece Solorza i Waltera to droga do zbiorowego duchowego samobojstwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka