samakasia 05.06.08, 11:03 Nic nowego. Przeglądałam program telewizji publicznej a w nim dokładnie to samo co 2 miesiące temu. Ciekawe za co mam płacić ten abonament ? Dla mnie porażka=TVP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 05.06.08, 16:22 Ogladaj wiec "pasjonujace" reklamy na Polsacie i TVN oraz megahity ktore trwaja 4 godz Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 00:02 lechowski51 napisał: > Ogladaj wiec "pasjonujace" reklamy na Polsacie i TVN oraz megahity ktore trwaja > 4 godz Lepsze to niż "Kogel - Mogel" albo "Jak rozpętałem II Wojnę Światową" po raz enty. Płaćcie abonament a będziemy produkować nowe programy i filmy. BU HAHA BU HAHA Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 10:57 Kiedy ostatnio oglądałaś polską televizje publiczną ...nie pamiętam ,antena za oknem dziesiątki programów do wyboru do koloru ,czasem trzeba użyć niestety teletektu ale coś za coś,i Canal+ lub opcja z Polsat Sport,lub ostatnio nowość Play.Masz taki wybór....w publicznej masz Małysza i zmagania z kierunkiem wiatru i debata mesiąca czy coś takiego zapomniałem co oni tam serwują. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 13:17 Wlacz only tez od czasu do czasu kanal Kultura,obejrzyj film w Kocham Kino czy Teatr TV.Przebywalem kilka lat poza granicami kraju,znam taka sama sieczke na dzieisiatkach kanalow jaka serwuje Polsat czy TVN.W Anglii na szczescie mialem publiczne bez reklam BBC Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 13:51 Okey Polsat i TVN to może sieczka,ale TVP niczym pod tym względem nie ustępuje tym stacją. Też powtórki na okrągło. Niestety dostęp do TVP Kultura lub innych kanałów tematycznych TVP jest utrudniony. Mieleckie UPC nie posiada ich w swojej ofercie. A na antenę nie każdy może sobie pozwolić. Zresztą tam też powtórki te same co na 1 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
xpc60 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 15:48 Musimy mieć POLSKIE media! W przeciwnym wypadku będziemy zdani tylko na to, co nam będą serwować media obce, którym wcale nie zależy na propagowaniu wartości patriotyczno-polskich (a nawet wręcz przeciwnie). Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 16:03 To sprobuj wytlumaczyc ta oczywistosc fanom Big Brothera,Idola,Tanca z gwiazdami!Oni juz nie mysla samodzielnie,oni mysla telewizorem.Kto z nich ogladnie Kurusawe,Antonioniego czy Bergmana?"Trzy siostry" Czechowa w teatrze TV zamienia na kolejny show w TVN czy Polsacie.Rosnie nam skretyniale spoleczenstwo jak w Ameryce,gdzie autorytetami sa Hilton i inne gwiazdki Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 16:06 nie do końca rozumiem ,wartości takie o których piszesz powinno najpierw uczyć sie w domu.Kolejna zasłona o tym że media polskie,radio,banki i lasy.Wszystko polskie a jak graja hymn przed meczem to się z kanapy nawet nie chce ruszyć.Ile dzieciaków nawet nie zna hymnu polskiego a na 3 maja przed każdym oknem flaga powiewa,już nie będę pisać ilu polaków chodzi na wybory w porównaniu do takiej Belgii i Holandii,co to dla Ciebie Polska znaczy?Nie zrzucajmy wszystkiego na szkołe,czy rząd ,czy TV. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 17:06 Oczywistym jest ze to dom powinien ksztaltowac nasz patriotyzm,system wartosci itd.Z drugiej strony instytucje takie jak szkola,kosciol czy media moga uzupelniac pozytywnie to co wynieslismy zdomu,badz tez zochydzac patriotyczne postawy jak to robi od lat Gazeta Wyborcza i inne "postepowe"media Odpowiedz Link Zgłoś
xpc60 Re: I za co tu płacić ???? 06.06.08, 21:25 Niestety ze społeczeństwem jest coraz gorzej. Ta medialna papka na prawdę uderza w głowy wielu osób. Mówicie, że wartości powinno wynosić się z domu - z tym się zgadzam, tylko proszę zwrócić uwagę że w wielu domach w centralnym miejscu stoi telewizor, który działa non-stop, zagłuszając skutecznie wszelkie rozmowy. Dzieci podświadomie przesiąkają tym jazgotem i na tej podstawie (często nieświadomie) wyrabiają sobie zdanie na tematy które powinny być faktycznie poruszane w rodzinie. Istnieje więc niebezpieczeństwo, że przyszłe pokolenia nie uszanują i nie utrzymają naszego polskiego dorobku. Telewizja jest dzisiaj jednym z najważniejszych czynników opiniotwórczych. Nie mówię już o atakach na Kościół i kapłanów, które są chyba jednym z celów stacji z zagranicznym kapitałem. Chodzi o to, aby odciągnąć ludzi od rzeczy "niepotrzebnych" i skupić tylko na konsumpcyjnym trybie życia. Rozrywka, zabawa bez konsekwencji i wbrew wszystkiemu. Tak nie można! Żal mi ludzi, którzy tego nie widzą. A jest ich niestety coraz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 01:07 Skonczylem wlasnie ogladac "Porozmawiaj ze mna" Aldovara..na TVP 1....... Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 09:35 Właśnie o to chodzi,że w TVP jest sam chłam. Ciekawych programów jak na lekarstwo. Krzyczą o abonament a produkcji żadnej. Tylko kolejne gwiazdki zatrudniane za bajońskie sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 10:42 Powtarzasz za cudotworcami z PO swoista mantre o TVP.Jezeli jest zbiorem smieci to wskaz na Twoja wartosciowa telewizje.....moze zaczne ogladac?!Ja wczoraj ogladalam Aldovara a Ty co? Odpowiedz Link Zgłoś
vash.the.stampede Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 12:02 lechowski51 napisał: ogladalam Aldovara a Ty co? Almodovara, tak dla ścisłości:) A kocham Kino to chyab najlepsza pozycja programowa na TVP2. Najgorsze jest jednak to że dobre filmy dokumentalne są puszczane koło1 w nocy, jakby nie można było tego puścic zamiast nastepnego filmu z Jeanem Claudem van Dammem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 10:55 lechowski51 ok nawet mógłbym Ciebie zrozumieć,kultura ,patriotyzm .Tak na marginesie wiesz co pisał założyciel "Kultury" paryskej Jerzy Giedroyć niektórzy mówią że najwybitniejszy intelektualista Polski powojennej ,tak znienawidzony przez komunistyczne władze.Przytoczę Ci jego słowa"tylko przed meczem czuję ten najpradziwszy patriotyzm,naiwny,bez żadnych za i przeciw.W momencie gdy graja mazurka dąbrowskiego"Pamiętasz ten wieczór w 17 10 1976 gdy puste były ulice i wszyscy polacy byli jak jeden naród.Powiedz mi na TVP1 ,czy TVP2 będzie euro 2008.Nie bedzie na żadnym bo to droga impreza ,za to dadzą taniego Małysza,ręczną czy siatkę zupełnie tak samo jak nasze mieleckie władze.Tylko piłka potrafi zjednoczyć tak naprawdę ,promować to czego nie potrafią pisarze,i intelektualiści.Wiem to jest drogi sport ,ale czy warto jej poświęcić trochę zainteresowania.Mamy tylu zdolnych chłopców w Stali Mielec ,może za parę lat niektórzy z nich wybiegną grać na EURO 2012,i wtedy będziemy jak TVP z dala o tych wydarzeń i tych ludzi.Wiem trochę odbiegłem od tematu ...sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 11:10 błąd jako mielczanin nie powinnien popełniać takich błedów 17 X 1973 i 3 ze Stali Mielec Kasperczak ,Lato,i Domarski i ich akcja i najpiękniejsza bramka dla Polski na Wembley.Takie piękne tradycje piłkarskie tego Miasta..a jak jest dziś.Co z tą zdolną młodzieżą żadnego zainteresowania z stron bogatych firm ze strefy ,i samych mielczan. Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 11:43 Niestety nic nie oglądałam. Będąc w pracy nie miałam czasu na oglądanie. A tak na marginesie polecam ci obejrzenie w niedzielny wieczór "Uczta kinomana" bardzo dobre kino. Ja tylko proszę o więcej nowości a nie powtórek. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: I za co tu płacić ???? 07.06.08, 12:34 Mialem to szczescie i Late,Kasperczaka ogladalem na zywo.Uproszczeniem jest jeednak sprowadzenie patriotyzmu do sportowych emocji.Giedroyciowi sie nie dziwie bo czul sie bardziej Litwinem jak Polakiem.Barzdiej przekonuje mnie Dmowski ktory moim zdaniem byl najwybitniejszym myslicielem politycznym XX wieku."Jestem Polakiem bo mysle po polsku" a wiec nie tylko na stadionie a w pracy,szkole,domu itd.Bronie mediow publicznych z prostego powodu.Jest to jeden z elementow ksztaltowania polskiej swiadomosci i tozsamosci.Czy robia to dobrze i skutecznie to druga strona medalu.Natomiast zlikwidowanie ich i oddanie rzadu dusz w rece Solorza i Waltera to droga do zbiorowego duchowego samobojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś