tomfix1 31.01.09, 13:20 Zapraszam wszystkich w poniedziałek na kolejną próbę zaprotestowania przeciwko wysokim cenom paliw. Na stacje orlen na borku o 17. Ma być telewizja tvn 24 uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miras1983 Re: Protest paliwowy 31.01.09, 18:08 w Rzeszowie koło Auchan (wylot na Przemyśl) ON-3,24 , PB95-3,32 , LPG-1,38. Porównajcie sobie z Mielcem. na tej stronie są aktualne ceny z całej polski : www.cenapaliw.pl/ . w poniedziałek o 17 na Orlen(Sienkiewicza) kolejna próba protestu. zachęcam wszystkich bo warto. nie dajmy się oszukiwać Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: Protest paliwowy 31.01.09, 18:31 jeżeli bedzie TVN24uwaga to mozna jedynie pogratulować.Miałem przyjemność z dziennikarzami z TVN spotkać się raz jeden w zyciu ,powiem krótko takich suk jeszcze nie spotkałem.Małe to to ale zarozumiałe jak mało kto.Mam nadzieję że w programie zobaczymy wypowiedz naszego TW FELKA i jego wypowiedz jak do tego doszło że w jego mieście nie ma kapitalizmu a wciąż komunizm.Dlaczego Mielec to wciąż miasto gdzie moi znajomi którzy otwierając swój biznes na hali targowej musieli się podporządkować do cen konkurencji.Czy muszę pisać co znaczy musieli ,czy muszę pisać że drożyzna nie ogranicza się tylko do paliwa ale również do artykułów detalicznych.Paliwo na giełdach światowych spadło z 150 dolarów do prawie 50 a ceny biletów MPK ,ceny wody ,ceny wywozów śmieci dalej rosną ,tak samo jak podatki i wszystko w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
turysta77 Re: Protest paliwowy 31.01.09, 21:44 Dalej będziesz bił pianę czy przyłączysz się do protestu? Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: Protest paliwowy 31.01.09, 23:44 turysta77 napisał: > Dalej będziesz bił pianę czy przyłączysz się do protestu? a czy słoń to największy ssak chodzący po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
pisces23 Re: Protest paliwowy 31.01.09, 22:15 a właściwie to czemu nie miałbyś napisać czemu musieli??!! Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: Protest paliwowy 24.02.10, 21:48 Mieleckie stacje benzynowe są wyjątkowo zdyscyplinowane.24.02.2010 E-94 wszędzie w Mielcu po 4,55.Lotos w Lisiej Górze 4,24. Odpowiedz Link Zgłoś
rados2 Następny protest na RegBenz 02.02.09, 18:32 No i po proteście. Nie widziałem tam żadnej telewizji. Może następny protest na RegBenz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Następny protest na RegBenz 02.02.09, 19:53 No miała być. Ale Może innym razem. Oby były inne takie akcje:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Następny protest na RegBenz 05.02.09, 18:01 podobno kolejny strajk jutro o 17 Odpowiedz Link Zgłoś
maslo31 Re: Następny protest na RegBenz 06.02.09, 09:55 ja powiem tak moze i tvn nie bylo ale pol miasta o tym mowi zachecam goraco podoba mi sie ten protest jestem z wami Odpowiedz Link Zgłoś
kolekstas Re: Następny protest na RegBenz 06.02.09, 10:11 Ja też jestem z Wami, tylko napiszcie jeszcze kiedy następny protest Odpowiedz Link Zgłoś
rados2 Re: Następny protest dziś o 17:00, pod tesco 06.02.09, 12:07 Dziś o 17:00 zbiórka pod tesco od strony szkoły. A potem ustalimy i pojedziemy na jakąś stację. Przygotujcie kartki z napisem np. protest albo puste , biale kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Protest paliwowy 07.02.09, 10:41 No i po proteście. Tv nie było. Ogólnie mało autek. Nie bardzo to wszystko się tym razem udało. Potrzeba więcej ludzi. Dołączajcie do nas Odpowiedz Link Zgłoś
oreczka1 Re: Protest paliwowy 07.02.09, 21:56 To nigdy się nie uda tym sposobem, ponieważ mieleckich mediów faktycznie nie ma. Niezbyt wielu Mielczan zagląda tu na forum czy na hej czy na inne internetowe przekazy. Może trzeba uderzyć do Urzędu Miasta, Starostwa, Automobil Klubu Mieleckiego? Nota bene, prezydent Rzeszowa rozwiązał sprawę kumoterstwa paliwowego w ten sposób, ze miasto otworzyło (wydzierżawiło?- bliżej nie znam sprawy) własną stację i sprzedawało paliwa po dużo nizszej cenie, Rzeszowiacy zaczeli tam tankować paliwo omijając inne stacje, stali cierpliwie w kolejce, lecz to się opłaciło; inne stacje musiały się dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec1 To nic nie da 07.02.09, 22:59 Z całym szacunkiem dla organizatorów protestu i biorących w nim udział (sam brałem udział) trzeba jasno powiedzieć, że TO NIC NIE DA. Żyjemy w czasach kapitalizmu. Jak są chętni żeby kupić dany produkt za daną cenę to nie ma najmniejszego powodu obniżać tej ceny. Dlatego żaden z właścicieli stacji nie będzie się przejmował naszym protestem. Oni patrza tylko na zysk. Jedyne wyjście z tej sytuacji jest wg mnie następujące: trzeba znaleźć właściciela stacji który zgodziłby się sprzedawać paliwo po niższej cenie a w zamian zapewnić mu promocje. Zyski innych stacji wtedy spadna i pozostali też obniża ceny. Tylko nie wiem w jakiej formie i kto mógłby zawrzeć umowę. Dobrze byłoby jakby patronat nad akcja objął portal hej.mielec.pl zapewniając darmową promocję stacji która obniży ceny. Inaczej nic nie wskóramy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel08 Re: To nic nie da 08.02.09, 10:26 z tym promowaniem to jest świetny pomysł wg mnie! taka wieść się zaraz by rozniosła, że na stacji XY paliwo jest tańsze o 20-30 groszy. to jest szansa dla mniejszych stacji na wypromowanie się. Jakość paliwa też się oczywiście liczy. na leśnej polanie i tak bym nie tankował. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkilop Re: Protest paliwowy 08.02.09, 20:53 Protest?Parodia, każdy prywatny obywatel może żądać za swoje usługi, produkty tyle ile chce? Jak można komuś nakazać za ile on ma sprzedawać paliwo? Jeżeli TY nie chcesz to nie tankuj, przecież nikt do tego cię nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: Protest paliwowy 10.02.09, 21:14 10.02.09 E 95 Mielec BP - 4,79 Mielec Orlen - 4,79 Lotos Lisia Góra - 4,71 Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Protest paliwowy 11.02.09, 09:04 Orlen na wolności ma już 3,94 za pb 95 Odpowiedz Link Zgłoś
kolekstas Re: Protest paliwowy 11.02.09, 11:18 Dzisiaj tankowałem na Orlenie i jak zobaczyłem cenę to zaraz pomyślałem, ze ten protest nic nie da, a jedynie rozdrażni mafię. Pomysl stacji na ktorej byłoby tańsze paliwo jest dobry, ale to nie przejdzie. Wątpię, zeby ktoś sie tego podją i zaryzykował walkę z ośmiornicą. Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Protest paliwowy 11.02.09, 12:43 wydaje mi się że takiej małej stacyjki jak za merkury market mogło to by być dobre rozwiązanie. Za opuszczenie ceny dobra (darmowa) reklama. Odpowiedz Link Zgłoś