Dodaj do ulubionych

Blokada drogi nr 94

IP: 31.63.245.* 23.03.11, 12:34
Informuję, że 25 marca 2011r.(piątek) od godziny 9 do 12 organizowana jest blokada drogi nr 94 w Godzikowicach (w pobliżu kościoła). Organizatorem blokady jest wójt gminy Oława
Jan Kownacki oraz mieszkańcy Jaczkowic i Godzikowic.
W imieniu organizatorów zapraszam do udziału.

Będzie to pierwszy z wielu protestów, organizowanych w naszym powiecie.
Może to jest lepperowska metoda, wielu kierowców będzie złościć się na utrudnienia w ruchu, ale jest to obecnie jedyna konkretna metoda na zatamowanie części ruchu tirów.
Nie wszystkich tirów, bo muszą jeździć do fabryk, położonych w Oławie, Stanowicach,
ale nie może być tak, że Wrocław blokuje wjazd do Wrocławia dla tirów, a Oława ma na tym tracić, kierowcy oławscy ponoszą tego koszta, stojąc w korkach, nie mamy tańszej benzyny, niż w innych miastach, wręcz odwrotnie duże obroty powodują wzrost cen paliwa w naszym mieście, coraz więcej dziur, mieszkańcy bloków, mieszkających przy głównych trasach mówią na zebraniach Stowarzyszenia o popękanych ścianach.
Pisemne zapytania nic nie dają, nie ma odzewu, dziś, jak nie zorganizuje się blokady, pokazanej w mediach, to nic się niestety nie wywalczy.
Mamy demokrację i protest na pasach może się odbywać.
Protest będzie legalny, policja będzie pomagała przejeżdżającym kierowcom.
Nie bierzmy przykładu z naszych władz i nie bądźmy obojętni na niszczenie przez tiry naszego miasta.
Obserwuj wątek
    • fiat-stilo Re: Blokada drogi nr 94 23.03.11, 19:35
      Nie ma co się dziwić, że ludziom puszczają nerwy.
      • Gość: bigabong Re: Blokada drogi nr 94 IP: *.ronus.pl 23.03.11, 21:35
        Ale ozzo chodzi? Przecież problemu z TIRami w Oławie nie ma!
        • Gość: Don Huan Re: Blokada drogi nr 94 IP: *.wroclaw.hypnet.pl 23.03.11, 21:42
          Mam nadzieję, że tą hołotę rozgoni policja. Drogi są publiczne i jeśli ktoś je blokuje podlega karze. Za grzywny blokujących proponuję wyremontować uszkodzoną nawierzchnię drogi.
          • Gość: użytkownik drogi Re: Blokada drogi nr 94 IP: *.212.200.89.otvk.pl 23.03.11, 22:52
            Myślę, że takich oszołomów jak jan, jacek i karol nikt nie popsłucha!!!
            • Gość: Karol Re: Blokada drogi nr 94 IP: 31.63.238.* 23.03.11, 23:22
              Ale mogłabyś, mógłbyś pisac pod jednym nickiem.
              Ostatnio pisałaś/pisałeś pod "Jestem Obiektywna".

Wszyscy wiedzą, że protesty są nie na rękę panu burmistrzowi i pani sekretarz, która nawet nie zauważa problemu tirów.
              Wam urzędnikom i waszej bezpartyjnej partii tiry nie przeszkadzają.

Jak tam rozmowy z Dutkiewiczem dały rezultat?
              Dostaliście jakieś nowe wskazówki, że jak Oława będzie siedziała cicho i nie będzie w mediach o blokadach, to może wam pomoże, bo w budżecie zaczyna być kiepsko?
              Paryż wart jest mszy. Wiemy wiemy.
              Czego to wy dla Dutkiewicza nie uczynicie, by mu się podlizać.
              Wątpię jednak, by oficjalnie, tak jak Putyrę poparł was za 4 lata w wyborach samorządowych.
              W końcu Dutkiewicz to człowiek Solidarności, wstydziłby się pokazywać z donosicielami SB i byłymi Sekretarzami partii.
              • fiat-stilo Re: Blokada drogi nr 94 24.03.11, 00:40
                Wszystkim, którzy nazywają protestujących nazywają hołotą radzę pomieszkać u jednej z protestujących osób nawet wystarczy, że przez jeden dzień i jedną noc. Zapewniam, że wrócą do swoich własnych zacisznych mieszkań z podkulonymi ogonami ;)
                • fiat-stilo Re: Blokada drogi nr 94 24.03.11, 00:41
                  A o co chodzi z tymi imionami? Jan to Jan Kownacki, Karol to Karol z forum, a Jacek to kto? Chodziło o mnie czy o co? Nie jestem Jacek ;)
                  • fiat-stilo Re: Blokada drogi nr 94 24.03.11, 00:54
                    fiat-stilo napisał:

> A o co chodzi z tymi imionami? Jan to Jan Kownacki, Karol to Karol z forum, a J
                    > acek to kto? Chodziło o mnie czy o co? Nie jestem Jacek ;)

Miało być oczywiście: czy o kogo?
    • Gość: gość Re: Blokada drogi nr 94 IP: 84.38.218.* 24.03.11, 08:45
      Nie doświadczyłam tego co wy bo mieszkam na OS. Sobieskiego. ALE WAS POPIERAM I TRZYMAM KCIUKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • berks Re: Blokada drogi nr 94 24.03.11, 09:24
        Masz rację, popierajmy i najlepiej bądźmy tam. Szczególnie ludzie z Sobieskiego, niby to ich nie dotyczy, ale jak puszczą ruch tranzytowy przez łącznik od ronda w Górniku na Strzelin, to będzie wtedy ich problem i też będą prosić o wsparcie.
        • fiat-stilo Re: Blokada drogi nr 94 28.03.11, 17:59
          Gratulacje dla wójta Kownackiego i mieszkańców za obywatelską postawę. I tu nie chodzi o to, że mieszkańcy są uparci, ale także o zamanifestowanie sprzeciwu wobec polityki władz Wrocławia, prowadzonej od kilku lat (jak było w 2006 roku?). Trzeba się cieszyć, że blokada spowodowała zainteresowanie się tym tematem licznych mediów i nagłośniła sprawę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka