Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:42 Hej:) Czy zna ktoś godną polecenia oławską szkołę językową?? Byłabym wdzieczna za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: pytanie juz bylo, polecam wyszukiwarke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:18 Sprawdzałam, a znalazłam tylko coś o kursach dla firm i o kursach wakacyjnych :] albo źle szukam albo tylko to tu jest, więc w dalszym ciągu proszę o jakąś pomoc. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Szkoły językowe IP: *.ikem.pwr.wroc.pl 13.09.06, 11:11 Language Zone - ul. Gazowa Oława 4 obok sklepu myśliwskiego - pełna profesja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Szkoły językowe IP: *.ikem.pwr.wroc.pl 13.09.06, 11:13 Language Zone Oława ul. Gazowa - obok sklepu myśliwskiego - pełna profesja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francik Re: Szkoły językowe IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.13, 15:49 Zdecydowanie nie polecam szkoły Progress, cena mówi sama za siebie, a nauczyciele porąbani jacyś, niczego tam nie uczą. Typowa ściema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francik Re: Szkoły językowe IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.13, 16:18 Chodziłem kiedyś do szkoły Progress w Brzegu około 1,5 roku i naprawdę nie polecam tego badziewia nikomu, szkoda czasu i nerwów, nauczycielki są jakieś dziwne, zamiast uczyć wyginają się i wygłupiają przed uczniami, sypią żarty. Zero tłumaczenia jakiejkolwiek gramatyki, zero ćwiczenia rozmów, zero jakichkolwiek przykładów poprawnego tworzenia zdań w języku angielskim. Oczywiście trzeba kupić podręczniki English File, (przyznam że całkiem dobre książki), ale nawet się ich nie przerabia na zajęciach. Niema czytania i tłumaczenia tekstów, co jest raczej rzeczą normalną w innych szkołach. Tutaj tego niema - ot taka ściema. Ale podręcznik kupić trzeba. Tłumaczą się, że to są nowoczesne metody nauczania. A zajęcia wyglądają tak, że nauczycielka raptem poda znaczenie 5 słów np. jeść, pić mama, tata itp. a potem resztę zajęć ględzi o pierdołach musicie się uczyć słówek, musicie powtarzać materiał i musicie musicie itd. Mija 15 minut lekcji. Potem poda znaczenie paru słówek minie kolejne 10 minut, kilka przykładów na sobie pokarze np "siadać i wstawać" - parę razy siądzie i wstanie żebyś widział (najlepiej jej wypiętą du..e. Potem powie gdzie można sobie w książce znaleźć gramatykę do tej lekcji i w domku poczytać i tak mija 45 minut lekcji. Niestety w tej szkółce tak to wygląda. Spróbuj coś powiedzieć na temat, albo powiedzieć w sekretariacie, że Ci nie odpowiada sposób prowadzenia zajęć, to nauczycielka na następnej lekcji cię wyzwie od chamów, świń, sku... itp jak wychodzisz z zajęć. Czy to jest normalne zachowanie nauczyciela????? Odpowiedz Link Zgłoś