Dodaj do ulubionych

nowy pociąg od czerwca

IP: 80.51.116.* 21.04.06, 07:09
W czerwcu TLK uruchamia nowy pociąg relacji Lublin-Poznań przez Radom-Łódź-
Ostrów. W Ostrowie nastąpi zmiana czoła pociągi. Nie wiedzieć czemu pociąg
ten nie będzie sie zatrzymywać w Kaliszu...... hahaha co za dziura.
Obserwuj wątek
    • Gość: psychiatra Re: nowy pociąg od czerwca IP: *.kalisz.mm.pl 21.04.06, 12:13
      pociąg relacji Poznań - Lublin nie zatrzyma się w Ostrowie, bo nie ma po czym
      jeździc. Ta linia to Poznań - Konin - Kutno - Łódź - Radom - Lublin.

Moja rada taka - czytaj ze zrozumieniem i nie podniecaj się, bo tzw. węzeł
      ostrowski to przeszłośc. Nikt już nie robi węzłów na wsiach.
      • sector11 Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 13:27
        Wezel ostrowski to przeszlosc? Nie zauwazylem. Poza tym porownywanie Ostrowa do
        wsi jest nie na miejscu. Polecam faktycznie psychiatre dla Ciebie. Wiem, ze
        kwestia kolei to jest niestety cos co bardzo boli niektorych ludzi z Kalisza
        (tych rozchwianych emocjonalnie) ale nic na to sie nie poradzi. Radze nie
        podsycac tej durnej wojny na slowka. Bo ani Ostrow nie jest wsia, ani Kalisz
        nei jest wielkim miastem.
      • Gość: Ostrowinka Re: nowy pociąg od czerwca IP: 80.51.116.* 21.04.06, 13:51
        Pociąg pojedzie przez Łódź-Ostrów.

Między Łodzią i Ostrowem zatrzyma sie tylko w Sieradzu, w kaliszu (nie)stety
        nie :)
        Tak, tak nikt na wsiach nie robi węzłów i dlatego Kalisz nie jest węzłowy!
        • ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 14:23
          zapewne chodzi Wam o ten pociąg:
          www.intercity.pl/scripts/train/index.php?action=show_all&id=96&trasa_id=194&polaczenie_id=468&date=2006-06-30&city_from=Szczecin%20G%B3%F3wny&city_to=Lublin
          inny link:
          rozklad.pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn/818841/406691/608130/31118/4095/ld=pkp&seqnr=9&ident=86.02205129.1145621979&
          Jak macie lepsze dane to podajcie.
          • wielkopolskawschodnia Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 14:38
            Ostrowianie nie mają danych, ostrowianie mają nadzieje, wyobrażenia, mniemania,
            kompleksy... ale nie dane. Ergo: źle postawiłes pytanie. :)
            • ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 14:40
              cóż zatem czynic? :)
            • realista-ostrow Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 14:59
              "(...)ostrowianie mają nadzieje, wyobrażenia, mniemania,
              kompleksy...(...)"

To napisał niejaki "wielkopolskawschodnia" znany (przynajmniej na tym forum)
              intelektualista z Kalisza.

Zapomniał dodac pare innych znanych "prawd":
              1. Murzyni śmierdzą;
              2. Arabowie to nieroby;
              3. Żydzi to spiskowcy;
              4. Niemcy to idioci;
              5. Ruskie to pijaki;
              6. (....)
              n-1 (...)
              n. (....)

Dopisz coś jeszcze "wielkopolskawschodnia". Twoja wizja świata jest bardzo
              interesująca.
              Zwłaszcza dla lekarzy.
          • Gość: Ostrowinka Re: nowy pociąg od czerwca IP: 80.51.116.* 21.04.06, 14:42
            sam masz kompleksy co doskonale widać na forum "kalisz"

Nie to nie ten pociąg, ten jak widzisz jedzie ze SZCZECINA!! A ten ma jechać z
            Poznania (nie ze Szczecina, sorry) przez ŁÓDŹ
            • ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 14:47
              jak ktoś tu ma kompleksy, to jesteś to ty. Cały czas tylko obrażasz, a nie
              podajesz danych. Konkluzja jest taka, że szukasz zaczepki i gadasz głupoty.
              Myślę, że dopóki nie podasz źródeł twych rewelacyjnych danych, nie ma o czym
              dyskutowac.
              • wielkopolskawschodnia Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 14:49
                Na placu targowym baby mówiły... Więc wybacz im, choć wiedzą co piszą. :)
                -----
                • Gość: Ostrowinka Re: nowy pociąg od czerwca IP: 80.51.116.* 21.04.06, 14:57
                  Tak sie składa, że akurat pracuje w tej spółce i nie mam zamiaru na ten temat z
                  wami dyskutować. To jest forum Ostrowa, wasze forum jest zupełnie gdzie indziej
                  więc wracajcie na swój grajdołek. Ja nikogo nie obrażam w przeciwieństwie to
                  ciebie. Musisz wiedzieć, że na mapie kolejowej Polski nie ma waszego kalisza,
                  TLK i PKP IC nie są zainteresowane tym aby ich pociągi tej klasy zatrzymywały
                  sie w kaliszu, powodem jest zbyt mała frekwencja i będzie tak samo z tą "szybką
                  koleją", jeśli oczywiście pobiegnie ona przez kalisz gdyż są jeszcze dwie opcje
                  • wielkopolskawschodnia Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 15:07
                    Dobrze... Wracamy już do naszego grajdołka życząc kolejnego pociągu widma.
                    -----
                    • ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 15:34
                      przyłączam się do życzeń, jednocześnie podając cytat, w którym ostrowinka nikogo
                      nie obraża:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=40592050&a=40592050
                      "Nie wiedzieć czemu pociąg ten nie będzie sie zatrzymywać w Kaliszu...... hahaha
                      co za dziura."

• ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 15:40
                    aha, podaj ile pociągów IC zatrzymuje się w Ostrowie.
                    • wielkopolskawschodnia Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 15:48
                      Ale ty się jej czepiasz... Powinieneś się cieszyć, że napisała "nie będzie sie
                      zatrzymywać" a nie "sie nie zaczymie" - a ty o jakieś IC ją pytasz...
                      -----
                      • Gość: Ostrowinka Re: nowy pociąg od czerwca IP: 80.51.116.* 21.04.06, 16:00
                        jak narazie drogie dzieci, w tej części Wlkp nie jeżdżą IC ani IRN ani EC itp
                        • wielkopolskawschodnia Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 16:06
                          Jeju, jeju... IC nie jeżdżą przez ostrowski "wynzeł"!?
                        • ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 16:25
                          i sądzisz drogie dziecko, że Ci się coś będzie zatrzymywało w czerwcu?
                          • Gość: Ostrowinka Re: nowy pociąg od czerwca IP: 80.51.116.* 21.04.06, 20:05
                            ja nie sądze ja wiem, gdyż m.in. ja "rzciłam" ten pomysł na taśme
                            • ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 20:31
                              aaaaaaa, jak tak to na pewno pojedzie. Jutro z panem doktorem też będziecie
                              bawic się w pociąg?
                              • Gość: Ostrowinka Re: nowy pociąg od czerwca IP: 80.51.116.* 21.04.06, 20:38
                                chcesz zabłysnąć ale takimi dennymi tekstami sie tylko kompromitujesz, tylko na
                                tyle cie stać?
                              • shoumen Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 20:40
                                ksiestwokaliskie napisał:

> aaaaaaa, jak tak to na pewno pojedzie. Jutro z panem doktorem też będziecie
                                > bawic się w pociąg?

nie przynoś wiśnio wstydu normalnym kaliszanom (takim jak ja i inni) to, że ty
                                lubisz jak ludzie sie z ciebie smieją to nie znaczy ze cały Kalisz ma mieć złą
                                opinie przez takiego dupka jak ty
                                • ksiestwokaliskie Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 20:53
                                  nie dośc, że oboje doszliście na sam szczyt mount everestu głupoty to jeszcze o
                                  drabinę prosicie?

shoumen - jak z kogoś się śmieją to z Ciebie - poczytaj odpowiedzi na twe posty
                                  na kaliskim forum...i nie podszywaj się pod kaliszanina.

Żegnam, bo dyskusja tutaj nie ma większego sensu.
                              • sector11 Re: nowy pociąg od czerwca 21.04.06, 23:08
                                Sluchaj, bezmozgi KRETYNIE. Czy udajesz durnia, czy nie musisz?
                              • wielkopolskawschodnia Re: nowy pociąg od czerwca 23.04.06, 01:40
                                ...i w czerwcu zatrzyma jej się nie pociąg, ale menstruacja. :/
                                -----
    • Gość: n Re: nowy pociąg od czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:20
      widać, ze kłóca sie ludzie w przedziale wiekowym 14-17 lat
      • kalamata99 Pociag-widmo 22.04.06, 16:18
        W rozkladach jazdy na czerwiec, lipiec i sierpien nie ma takiego pociagu. Nie
        wiem czy to miala byc prowokacja, czy marzenie sfrustrowanego Ostrowianina?
        Jesli juz marzyc to wolalbym, zeby wprowadzono pociag z Kalisza, przez Ostrow
        do Katowic i Krakowa.
        • Gość: Ostrowinka Re: Pociag-widmo IP: 80.51.116.* 22.04.06, 20:07
          W Kaliszu nigdy nie będą rozpoczynać biegu pociągi pospieszne ze względu na
          małą frekwencje (o tym pisałam już) więc szans nie macie. I nie ściemnija, ze
          nie ma tego pociągi w rozkładach na czer/lip/sierp bo tych rozkładów jeszcze w
          całości nie ma.

Pociąg będzie jeździł i nie jest to pociąg PKP (podkreślam)
          • Gość: Ostrowinka Re: Pociag-widmo IP: 80.51.116.* 22.04.06, 20:10
            pociąg ten będzie sie nazywał "Wieniawski"
            • paul50 Re: Pociag-widmo 22.04.06, 20:48
              No to ciekawe bo o tym samym pociagu piszą na forum Konina a o ile wiem Ostrów nie posiada polaczenia kolejowego z Koninem.
              • paul50 Re: Pociag-widmo 22.04.06, 20:53
                Własnie znalazłem więcej info.Pociąg "Wieniawski" to poprostu nowa nazwa pociagu "Prząśniczka" ktory kursuje na trasie Poznań- Lódź Kaliska.Kiedys przez Ostrów a od kilku lat przez Kutno.
                • Gość: Ostrowinka Re: Pociag-widmo IP: 80.51.116.* 23.04.06, 21:00
                  Nieprawda, Prząśniczka jechała z Gorzowa Wlkp, teraz Prząśniczka obecnie nie
                  kursuje, pociąg Wieniawski będzie jeździł od czerwca trasą Łódź-Sieradz-Ostrów-
                  Jarocin.
                  • paul50 Re: Pociag-widmo 23.04.06, 21:43
                    Ja nie wnikam.Znalazlem dokument www.pr.pkp.pl/img_in//propzmianrozkl.pdf w ktorym jest napisane ze nowy Wieniawski ma kursowac przez Kutno.
                    • kalamata99 Re: Pociag-widmo 24.04.06, 00:25
                      No to Ostrowinka mial racje: nie bedzie postoju w Kaliszu. W Ostrowie zreszta tez nie. Mowilem, ze to pociag widmo.
    • intermasterkalisz Re: nowy pociąg od czerwca 24.04.06, 02:20
      pani!, ja pociągiem jechałem ze 2 -3 razy w życiu ! Mnie to ryra czy zatrzymuje
      się w moim mieście pociąg taki czy owaki. Ale skoro dla Ciebie istota
      funkcjonowania miasta to rozkład jazdy dłuższy o kilka linijek to miło że to
      sprawia Ci przyjemność :)
      • Gość: Ostrowinka Re: nowy pociąg od czerwca IP: 80.51.116.* 24.04.06, 07:14
        Tak, tak ja pracuje w TLK więc dla mnie to ejst ważne, a ten wasz Kalisz ma
        opinie prowincji w tym regionie właśnie ze wzgledu na połączenia, jak już
        mówiłąm pociąg od CZERWCA pojedzie przez Ostrów jak już mówiłam jednoskładowo.
      • Gość: naczelnik stacji Re: nowy pociąg od czerwca IP: *.promax.media.pl 24.04.06, 10:43

intermasterkalisz napisał:

> pani!, ja pociągiem jechałem ze 2 -3 razy w życiu ! Mnie to ryra czy
        zatrzymuje
        > się w moim mieście pociąg taki czy owaki. Ale skoro dla Ciebie istota
        > funkcjonowania miasta to rozkład jazdy dłuższy o kilka linijek to miło że to
        > sprawia Ci przyjemność
        o istocie funkcjonowania miasta świadczy ilość Mc Donaldów lub innych KFC
        a nie ilość połączeń kolejowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka