Dodaj do ulubionych

Maciej Klósak

03.09.06, 12:42
www.klosak.pl/
Obserwuj wątek
    • kameralis Re: Maciej Klósak 03.09.06, 18:42
      Mhm. Proszę jeszcze o bardziej bezpośrednie wyrażenie opinii o kandydacie i
      jego działalności. ;)

Pozdrawiam
    • lindaaa Re: Maciej Klósak 03.09.06, 19:54
      Osobiście uważam, że takiego prezydenta nam potrzeba.
      • kameralis Re: Maciej Klósak 03.09.06, 22:28
        Mhm. Z ciekawości zapytam, dlaczego? :)
        • lindaaa Re: Maciej Klósak 05.09.06, 12:39
          Bo jest bardziej przedsiębiorcą niż politykiem.
          Ważniejszy dla niego będzie rozwój Ostrowa niż gry i zabawy polityczne.
          • rbv Re: Maciej Klósak 06.09.06, 10:06
            A obecny nie jest przedsiębiorcą??
            Ano jest!!!
            To nie chodzi czy ktoś jest matematykiem czy humanistą ale na pierwszym miejscu
            musi byc ELEMENTARNA uczciwość ,etyka....
            • kameralis Re: Maciej Klósak 06.09.06, 10:29
              ....i kwalifikacje. www.klosak.pl/?p=1
              • mk0101 Re: Maciej Klósak 07.09.06, 15:27
                Jego kampania po ciszy przybrala postac "burzy". Osobiscie wydaje mi sie, iz
                wykorzystywanie swojego nienarodzonego jeszcze dziecka do celow politycznych
                jest co najmniej niesmaczne
            • lindaaa Re: Maciej Klósak 07.09.06, 22:49
              Obecny prezydent jest bardziej politykiem niż przedsiębiorcą.
              I w tym tkwi zasadnicza różnica między nimi.
              • 17m82 Re: Maciej Klósak 18.09.06, 21:05
                dajcie spokój. takich bzdur jakie drukuje w tej swojej gazecie to dawno nie
                czytałam. kiebłbasa przedwyborcza i tyle.
                • kameralis Re: Maciej Klósak 20.09.06, 15:29
                  O kiełbasie można by mówić, gdybyśmy mogli poczytać o 1000 miejsc pracy w dwa
                  lata itp. Jest za to przede wszystkim krytyka polityki obecnego prezydenta oraz
                  prezentacja poglądów i osiągnięć kandydata. Gdzie tu kiełbasa?
                  • kow3l Re: Maciej Klósak 20.09.06, 20:16
                    Krytkowac kazdy umie.... tylko potem z tejze krytyki nic nie wynika. Argumenty
                    typu,ze jest przedsiebiorca do mnie nie przemawiaja w ogole. Moje osobiste
                    zdanie jest takie,ze Pan Klosak bedzie kiepskim prezydentem (o czym sie zapewne
                    przekonamy, bo ma chyba najwieksze szanse).Jedynym przedsiebiorca jakiego cenie
                    to Pan Szombara,ale on nie kandyduje. Szkoda,bo to kreatywny czlowiek,choc tez
                    jego niektore zagrywki sa dla mnie niezrozumiale. Jednak nie musze sie z
                    wszystkimi jego pogladami zgadzac;)A na tych "przedsiebiorcow" trzeba uwazac,
                    gdyz czesto zdarza sie,ze fotel prezydencki to taka dobra fucha do zalatwiania
                    prywatnych (czytaj : firmowych) spraw. Nie pisze w tym momencie o tym co dzialo
                    sie w przeszlosci w Ostrowie, tylko ogolnie
                    • kameralis Re: Maciej Klósak 20.09.06, 22:35
                      > Moje osobiste zdanie jest takie,ze Pan Klosak bedzie kiepskim prezydentem
                      Dlaczego? Każdego proszę o uzasadnienie :)

> bo ma chyba najwieksze szanse
                      Chyba. Dla mnie to jest wielka zagadka, który z nich ma największe szanse.
                      Przydałby się jakikolwiek poważniejszy sondaż.

Co myślisz o pozostałych kandydatach?
                    • lindaaa Re: Maciej Klósak 22.09.06, 12:34
                      Pan Szombara z panem Klósakiem grają w jednej drużynie i wydaje mi się, że
                      chociaż o fotel prezydenta ubiega się tylko ten drugi - będzie reprezentował
                      poglądy, pomysły itp. obydwóch panów. Możemy mieć przynajmniej taką nadzieję;)
                      Przyznaję, że argument "że jest przedsiebiorcą" jest dość ogólny, chyba jednak
                      nie potrafię do końca wytłumaczyć o co mi chodzi. Miałam okazję poznać i pana
                      Świątka i pana Klósaka osobiście (przelotnie, ale jednak;) i muszę stwierdzić,
                      że kierując się moją tzw. kobiecą intuicją postawiłabym na Klósaka.
                      Może spowodowane jest to również faktem, że pan Świątek miał już okazję w
                      Ostrowie rządzić i wszyscy wiemy jak to wyglądało, czas na zmiany.
                      Oby na lepsze.
                      • kow3l Re: Maciej Klósak 24.09.06, 16:05
                        > Pan Szombara z panem Klósakiem grają w jednej drużynie i wydaje mi się, że
                        > chociaż o fotel prezydenta ubiega się tylko ten drugi - będzie reprezentował
                        > poglądy, pomysły itp. obydwóch panów

Akurat tego nie bylbym pewny. Pan Szombara sie troche zastanawial, ktorego
                        kandydata w koncu poprzec... Poki co niby graja w jednej druzynie,ale Pan
                        Szombara ma ten minus,ze raz "symatyzuje" z ludzmi z SLD , potem z nikim, a
                        teraz sie okazuje, ze ludzie z PO nie sa mu obcy... Zapewniam Cie,ze jesli
                        jakis pomysl Klosaka sie Szombarze nie spodoba to ten bez pardonu mu to
                        wytknie.

> Miałam okazję poznać i pana
                        > Świątka i pana Klósaka osobiście (przelotnie, ale jednak;) i muszę
                        stwierdzić,
                        > że kierując się moją tzw. kobiecą intuicją postawiłabym na Klósaka.

Ta kobieca intuicja to jedno wielkie nieporozumienie ;-) Klusaka "bucowate"
                        wypowiedzi mnie osobiscie doprowadzaja do szewskiej pasji. Dosc czesto
                        podstepnie formuluje swoje wypowiedzi,ktore akurat wtedy nic merytorycznego nie
                        wnosza do dyskusji.

>Miałam okazję poznać i pana
                        > Świątka i pana Klósaka osobiście (przelotnie, ale jednak;) i muszę
                        stwierdzić,
                        > że kierując się moją tzw. kobiecą intuicją postawiłabym na Klósaka.
                        pan Świątek miał już okazję w
                        > Ostrowie rządzić i wszyscy wiemy jak to wyglądało, czas na zmiany.

Otoz Pana Swiatka w ogole nie bralem pod uwage. Jego prezydentura to czas
                        stracony i powodujacy jeszcze wieksze zacofanie Ostrowa. Zreszta NIGDY tego
                        Pana nie popieralem. Wiec nie ma bata - bede glosowal na TORZYNSKIEGO, choc do
                        tego Pana tez nie jestem do konca przekonany.

P.S O ile mnie wzrok nie mylil (a nie powinien, bo bylem zupelnie trzezwy,choc
                        mozliwe, ze mi sie przewidzialo) to widzialem po polnocy wczoraj Pana Klosaka w
                        Bombardini. Nie wiem czy osobie PUBLICZNEJ tuz przed wyborami wypada tam
                        przebywac i to jeszcze o takiej porze. Badz co badz jest to osoba publiczna.
                        • lindaaa Re: Maciej Klósak 24.09.06, 23:00
                          Mimo wszystko pan Szombara i pan Klósak razem założyli stowarzyszenie Nowy
                          Ostrów, poza tym Szombara w pewien sposób "reklamuje" Klósaka - coś ich musi
                          łączyć.

>>Ta kobieca intuicja to jedno wielkie nieporozumienie<<
                          Tzw. kobieca intuicja to po prostu według wielu badaczy "inna wielkość ciała
                          modzelowatego, które uzyskuje większe wymiary u kobiet niż mężczyzn,
                          gwarantując kobietom lepszy przepływ informacji między prawą i lewą półkulą" a
                          tym samym lepsze kojarzenie faktów. Coś w tym jest ;))

Torzyńskiego kampania wyporcza - o ile się już w ogóle zaczęła - jest słaba i
                          praktycznie niewidoczna. Dlatego nie biorę go w ogóle pod uwagę.

>>P.S O ile mnie wzrok nie mylil (a nie powinien, bo bylem zupelnie
                          trzezwy,choc mozliwe, ze mi sie przewidzialo) to widzialem po polnocy wczoraj
                          Pana Klosaka w Bombardini. Nie wiem czy osobie PUBLICZNEJ tuz przed wyborami
                          wypada tam przebywac i to jeszcze o takiej porze. Badz co badz jest to osoba
                          publiczna.>>

A od kiedy to osoba publiczna powinna się zachowywać niczym Kopciuszek i znikać
                          z pola widzenia po 24tej ?? kow3l, mamy XXI wiek..
                          • kow3l Re: Maciej Klósak 25.09.06, 21:05
                            > Mimo wszystko pan Szombara i pan Klósak razem założyli stowarzyszenie Nowy
                            > Ostrów, poza tym Szombara w pewien sposób "reklamuje" Klósaka - coś ich musi
                            > łączyć.

Hehe, nawet nie chce wiedziec co ich "musi" laczyc ;-)

> Tzw. kobieca intuicja to po prostu według wielu badaczy "inna wielkość ciała
                            > modzelowatego, które uzyskuje większe wymiary u kobiet niż mężczyzn,
                            > gwarantując kobietom lepszy przepływ informacji między prawą i lewą półkulą"a
                            > tym samym lepsze kojarzenie faktów. Coś w tym jest ;))

Lubie o tym dywagowac, bo mam na ten temat dosc sporo publikacji. A propo tego
                            co napisalas to zapomnialas dopowiedziec, ze wlasnie ze względu na takie a nie
                            inne zorganizowanie mozgu, kobietom jest trudniej oddzielic emocje od
                            rozumowania. Z tego powodu mezczyźni są lepsi w rozwiązywaniu abstrakcyjnych
                            zadan matematycznych,a kobietom trudniej jest oddzielic emocje od rozumowania.W
                            zwiazku z tym dziekuje za "taka" intuicje :)

> Torzyńskiego kampania wyporcza - o ile się już w ogóle zaczęła - jest słaba i
                            > praktycznie niewidoczna. Dlatego nie biorę go w ogóle pod uwagę.

Uhmmm a ja myslalem,ze wyborca popiera tego kandydata,ktorego program jest
                            zbiezny z jego wlasnym. I pozniej sie czlowiek dziwi,ze taki Pan Misztal
                            dochodzi do "wladzy"... Nawiasem mowiac kampania Pana Klosaka stala sie
                            widoczna dopiero od niedawna,a czy jest dobra? Uhm przemilcze to...

> A od kiedy to osoba publiczna powinna się zachowywać niczym Kopciuszek i
                            znikać
                            > z pola widzenia po 24tej ?? kow3l, mamy XXI wiek..

Wlasnie chodzi o to,ze mamy XXI wiek !!! To nie sa te czasy,ze sie chodzilo
                            pozna noca do karczmy i namawialo wyborcow przy pomocy gorzalki na glosowanie.
                            Wtedy tez z natury kazdy kandydat nie usuwal sie,a wrecz przeciwnie zwiekszal
                            intensywnosc pobytu w tych miejscach.
                            Obecnie jest wrecz odwrotnie. Czy przed wyborami spotkasz w UK polityka pozno w
                            nocy w ktoryms z wielu angielskich pubow? NIE, bo osobie PUBLICZNEJ z natury
                            nie wypada przebywac w tychze miejscach o tej porze. Zreszta nie tylko tyczy
                            sie to politykow, takze m.in. sportowcow. Czy wiesz jakie tam sa afery
                            medialne, gdy jeden pilkarz z drugim wypije w nocy pare piw w klubie nocnym po
                            ktorej tam godzinie i go ktos zauwazy? To chyba tylko w Polsce jej obywatelom
                            (w kazdym razie wiekszosci) wydaje sie,ze na cywilizowanym zachodzie w XXI
                            wieku wszystko wypada wszystkim. Otoz nie. I wlasnie dlatego,ze jest XXI wiek
                            to "wytknalem" to Panu Klosakowi, ktory powinien o tym wiedziec tym bardziej,ze
                            mial (jesli dobrze pamietam) przyjemnosc konczenia studium zarządzania na
                            Nottingham Trent University,a wiec w UK jakis okres czasu przebywal.
                            • rbv Re: Maciej Klósak 28.09.06, 00:41
                              Chyba troszke przesadzasz, pomyliłeś "włóczenie" się po pubach lub lokalach
                              typu JOKERS z winem samuraj w dłoni z wyściem na miasto. Nie ma nic w tym
                              złego że facet wychodzi, powiem nawet i dobrze niech zoabczy jak ludzie zyją co
                              innego gdyby robił to na pokaz .... a może robi???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka