kameralis Re: Maciej Klósak 03.09.06, 18:42 Mhm. Proszę jeszcze o bardziej bezpośrednie wyrażenie opinii o kandydacie i jego działalności. ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Maciej Klósak 03.09.06, 19:54 Osobiście uważam, że takiego prezydenta nam potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kameralis Re: Maciej Klósak 03.09.06, 22:28 Mhm. Z ciekawości zapytam, dlaczego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Maciej Klósak 05.09.06, 12:39 Bo jest bardziej przedsiębiorcą niż politykiem. Ważniejszy dla niego będzie rozwój Ostrowa niż gry i zabawy polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rbv Re: Maciej Klósak 06.09.06, 10:06 A obecny nie jest przedsiębiorcą?? Ano jest!!! To nie chodzi czy ktoś jest matematykiem czy humanistą ale na pierwszym miejscu musi byc ELEMENTARNA uczciwość ,etyka.... Odpowiedz Link Zgłoś
kameralis Re: Maciej Klósak 06.09.06, 10:29 ....i kwalifikacje. www.klosak.pl/?p=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mk0101 Re: Maciej Klósak 07.09.06, 15:27 Jego kampania po ciszy przybrala postac "burzy". Osobiscie wydaje mi sie, iz wykorzystywanie swojego nienarodzonego jeszcze dziecka do celow politycznych jest co najmniej niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Maciej Klósak 07.09.06, 22:49 Obecny prezydent jest bardziej politykiem niż przedsiębiorcą. I w tym tkwi zasadnicza różnica między nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
17m82 Re: Maciej Klósak 18.09.06, 21:05 dajcie spokój. takich bzdur jakie drukuje w tej swojej gazecie to dawno nie czytałam. kiebłbasa przedwyborcza i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kameralis Re: Maciej Klósak 20.09.06, 15:29 O kiełbasie można by mówić, gdybyśmy mogli poczytać o 1000 miejsc pracy w dwa lata itp. Jest za to przede wszystkim krytyka polityki obecnego prezydenta oraz prezentacja poglądów i osiągnięć kandydata. Gdzie tu kiełbasa? Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: Maciej Klósak 20.09.06, 20:16 Krytkowac kazdy umie.... tylko potem z tejze krytyki nic nie wynika. Argumenty typu,ze jest przedsiebiorca do mnie nie przemawiaja w ogole. Moje osobiste zdanie jest takie,ze Pan Klosak bedzie kiepskim prezydentem (o czym sie zapewne przekonamy, bo ma chyba najwieksze szanse).Jedynym przedsiebiorca jakiego cenie to Pan Szombara,ale on nie kandyduje. Szkoda,bo to kreatywny czlowiek,choc tez jego niektore zagrywki sa dla mnie niezrozumiale. Jednak nie musze sie z wszystkimi jego pogladami zgadzac;)A na tych "przedsiebiorcow" trzeba uwazac, gdyz czesto zdarza sie,ze fotel prezydencki to taka dobra fucha do zalatwiania prywatnych (czytaj : firmowych) spraw. Nie pisze w tym momencie o tym co dzialo sie w przeszlosci w Ostrowie, tylko ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś
kameralis Re: Maciej Klósak 20.09.06, 22:35 > Moje osobiste zdanie jest takie,ze Pan Klosak bedzie kiepskim prezydentem Dlaczego? Każdego proszę o uzasadnienie :) > bo ma chyba najwieksze szanse Chyba. Dla mnie to jest wielka zagadka, który z nich ma największe szanse. Przydałby się jakikolwiek poważniejszy sondaż. Co myślisz o pozostałych kandydatach? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Maciej Klósak 22.09.06, 12:34 Pan Szombara z panem Klósakiem grają w jednej drużynie i wydaje mi się, że chociaż o fotel prezydenta ubiega się tylko ten drugi - będzie reprezentował poglądy, pomysły itp. obydwóch panów. Możemy mieć przynajmniej taką nadzieję;) Przyznaję, że argument "że jest przedsiebiorcą" jest dość ogólny, chyba jednak nie potrafię do końca wytłumaczyć o co mi chodzi. Miałam okazję poznać i pana Świątka i pana Klósaka osobiście (przelotnie, ale jednak;) i muszę stwierdzić, że kierując się moją tzw. kobiecą intuicją postawiłabym na Klósaka. Może spowodowane jest to również faktem, że pan Świątek miał już okazję w Ostrowie rządzić i wszyscy wiemy jak to wyglądało, czas na zmiany. Oby na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: Maciej Klósak 24.09.06, 16:05 > Pan Szombara z panem Klósakiem grają w jednej drużynie i wydaje mi się, że > chociaż o fotel prezydenta ubiega się tylko ten drugi - będzie reprezentował > poglądy, pomysły itp. obydwóch panów Akurat tego nie bylbym pewny. Pan Szombara sie troche zastanawial, ktorego kandydata w koncu poprzec... Poki co niby graja w jednej druzynie,ale Pan Szombara ma ten minus,ze raz "symatyzuje" z ludzmi z SLD , potem z nikim, a teraz sie okazuje, ze ludzie z PO nie sa mu obcy... Zapewniam Cie,ze jesli jakis pomysl Klosaka sie Szombarze nie spodoba to ten bez pardonu mu to wytknie. > Miałam okazję poznać i pana > Świątka i pana Klósaka osobiście (przelotnie, ale jednak;) i muszę stwierdzić, > że kierując się moją tzw. kobiecą intuicją postawiłabym na Klósaka. Ta kobieca intuicja to jedno wielkie nieporozumienie ;-) Klusaka "bucowate" wypowiedzi mnie osobiscie doprowadzaja do szewskiej pasji. Dosc czesto podstepnie formuluje swoje wypowiedzi,ktore akurat wtedy nic merytorycznego nie wnosza do dyskusji. >Miałam okazję poznać i pana > Świątka i pana Klósaka osobiście (przelotnie, ale jednak;) i muszę stwierdzić, > że kierując się moją tzw. kobiecą intuicją postawiłabym na Klósaka. pan Świątek miał już okazję w > Ostrowie rządzić i wszyscy wiemy jak to wyglądało, czas na zmiany. Otoz Pana Swiatka w ogole nie bralem pod uwage. Jego prezydentura to czas stracony i powodujacy jeszcze wieksze zacofanie Ostrowa. Zreszta NIGDY tego Pana nie popieralem. Wiec nie ma bata - bede glosowal na TORZYNSKIEGO, choc do tego Pana tez nie jestem do konca przekonany. P.S O ile mnie wzrok nie mylil (a nie powinien, bo bylem zupelnie trzezwy,choc mozliwe, ze mi sie przewidzialo) to widzialem po polnocy wczoraj Pana Klosaka w Bombardini. Nie wiem czy osobie PUBLICZNEJ tuz przed wyborami wypada tam przebywac i to jeszcze o takiej porze. Badz co badz jest to osoba publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Maciej Klósak 24.09.06, 23:00 Mimo wszystko pan Szombara i pan Klósak razem założyli stowarzyszenie Nowy Ostrów, poza tym Szombara w pewien sposób "reklamuje" Klósaka - coś ich musi łączyć. >>Ta kobieca intuicja to jedno wielkie nieporozumienie<< Tzw. kobieca intuicja to po prostu według wielu badaczy "inna wielkość ciała modzelowatego, które uzyskuje większe wymiary u kobiet niż mężczyzn, gwarantując kobietom lepszy przepływ informacji między prawą i lewą półkulą" a tym samym lepsze kojarzenie faktów. Coś w tym jest ;)) Torzyńskiego kampania wyporcza - o ile się już w ogóle zaczęła - jest słaba i praktycznie niewidoczna. Dlatego nie biorę go w ogóle pod uwagę. >>P.S O ile mnie wzrok nie mylil (a nie powinien, bo bylem zupelnie trzezwy,choc mozliwe, ze mi sie przewidzialo) to widzialem po polnocy wczoraj Pana Klosaka w Bombardini. Nie wiem czy osobie PUBLICZNEJ tuz przed wyborami wypada tam przebywac i to jeszcze o takiej porze. Badz co badz jest to osoba publiczna.>> A od kiedy to osoba publiczna powinna się zachowywać niczym Kopciuszek i znikać z pola widzenia po 24tej ?? kow3l, mamy XXI wiek.. Odpowiedz Link Zgłoś
kow3l Re: Maciej Klósak 25.09.06, 21:05 > Mimo wszystko pan Szombara i pan Klósak razem założyli stowarzyszenie Nowy > Ostrów, poza tym Szombara w pewien sposób "reklamuje" Klósaka - coś ich musi > łączyć. Hehe, nawet nie chce wiedziec co ich "musi" laczyc ;-) > Tzw. kobieca intuicja to po prostu według wielu badaczy "inna wielkość ciała > modzelowatego, które uzyskuje większe wymiary u kobiet niż mężczyzn, > gwarantując kobietom lepszy przepływ informacji między prawą i lewą półkulą"a > tym samym lepsze kojarzenie faktów. Coś w tym jest ;)) Lubie o tym dywagowac, bo mam na ten temat dosc sporo publikacji. A propo tego co napisalas to zapomnialas dopowiedziec, ze wlasnie ze względu na takie a nie inne zorganizowanie mozgu, kobietom jest trudniej oddzielic emocje od rozumowania. Z tego powodu mezczyźni są lepsi w rozwiązywaniu abstrakcyjnych zadan matematycznych,a kobietom trudniej jest oddzielic emocje od rozumowania.W zwiazku z tym dziekuje za "taka" intuicje :) > Torzyńskiego kampania wyporcza - o ile się już w ogóle zaczęła - jest słaba i > praktycznie niewidoczna. Dlatego nie biorę go w ogóle pod uwagę. Uhmmm a ja myslalem,ze wyborca popiera tego kandydata,ktorego program jest zbiezny z jego wlasnym. I pozniej sie czlowiek dziwi,ze taki Pan Misztal dochodzi do "wladzy"... Nawiasem mowiac kampania Pana Klosaka stala sie widoczna dopiero od niedawna,a czy jest dobra? Uhm przemilcze to... > A od kiedy to osoba publiczna powinna się zachowywać niczym Kopciuszek i znikać > z pola widzenia po 24tej ?? kow3l, mamy XXI wiek.. Wlasnie chodzi o to,ze mamy XXI wiek !!! To nie sa te czasy,ze sie chodzilo pozna noca do karczmy i namawialo wyborcow przy pomocy gorzalki na glosowanie. Wtedy tez z natury kazdy kandydat nie usuwal sie,a wrecz przeciwnie zwiekszal intensywnosc pobytu w tych miejscach. Obecnie jest wrecz odwrotnie. Czy przed wyborami spotkasz w UK polityka pozno w nocy w ktoryms z wielu angielskich pubow? NIE, bo osobie PUBLICZNEJ z natury nie wypada przebywac w tychze miejscach o tej porze. Zreszta nie tylko tyczy sie to politykow, takze m.in. sportowcow. Czy wiesz jakie tam sa afery medialne, gdy jeden pilkarz z drugim wypije w nocy pare piw w klubie nocnym po ktorej tam godzinie i go ktos zauwazy? To chyba tylko w Polsce jej obywatelom (w kazdym razie wiekszosci) wydaje sie,ze na cywilizowanym zachodzie w XXI wieku wszystko wypada wszystkim. Otoz nie. I wlasnie dlatego,ze jest XXI wiek to "wytknalem" to Panu Klosakowi, ktory powinien o tym wiedziec tym bardziej,ze mial (jesli dobrze pamietam) przyjemnosc konczenia studium zarządzania na Nottingham Trent University,a wiec w UK jakis okres czasu przebywal. Odpowiedz Link Zgłoś
rbv Re: Maciej Klósak 28.09.06, 00:41 Chyba troszke przesadzasz, pomyliłeś "włóczenie" się po pubach lub lokalach typu JOKERS z winem samuraj w dłoni z wyściem na miasto. Nie ma nic w tym złego że facet wychodzi, powiem nawet i dobrze niech zoabczy jak ludzie zyją co innego gdyby robił to na pokaz .... a może robi??? Odpowiedz Link Zgłoś