Dodaj do ulubionych

Moderacja - co uważacie?

28.11.06, 14:55
Witajcie! Proszę Was o uwagi ww temacie. Jak ją sobie wyobrażacie? Co usuwać?
Czy tylko posty wulgarne i łamiące prawo, czy takze takie, które służą tylko
wcięciu sie i zepsuciu dyskusji?
Obserwuj wątek
    • h17 Re: Moderacja - co uważacie? 28.11.06, 16:16
      Dzindybry kiki :)
      Jest kilka możliwości.
      1 to zlikwidować to forum w ogóle :)
      2 to wykopać tych wszystkich co użyli jakiegokolwiek bzitkiego wyrazu -
      w tym i mnie :(
      3 to wywalić tych co fajdają na SK i tych co to fajdanie na trawniki lubią :)
      4 wykasować wszystkie wątki i zacząć wszystko od nowa pod nowymi nikami by dać
      szansę tym obfajdanym na rehabilitację i przewartościowanie swych postaw.
      5 to wypixlować wszystkie bzitkie wyrazy zastępując je pierwszą i ostatnią
      literką
      6 to zostawić wszystko jak jest by było świadectwem poziomu forumowiczów i
      towarzystwa Sasko Kępowskiej elity.
      PS.
      Wcięcie się w jakiś wątek przez kogoś jest również jakimś sposobem wyrażenia
      opinii o tym wątku. Jeden zrobi to po chamsku inny żartobliwie a jeszcze inny
      podejdzie do sprawy śmiertelnie poważnie. Niemniej usunięcie czegokolwiek z
      tego forum nic nie da bo ja na przykład zmieniłbym NIK i swoje bym pisał,
      chociaż od razu byście się połapali, że to ja :) bo ja mam tu najwięcej racji
      hehe i trudno tego nie zauważyć :)
      Z niecierpliwością czekam na zdanie obfajdanej i nie obfajdanej elity Sasko
      Kępowskiej w tej sprawie.
    • lan.kwai.fong Re: Moderacja - co uważacie? 28.11.06, 16:49
      kiki_de_montparnasse napisała:

> (...) Czy tylko posty wulgarne i łamiące prawo, czy takze takie, które służą
      > tylko wcięciu sie i zepsuciu dyskusji?

Jestem za usuwaniem postów zawierających wulgaryzmy i łamiących prawo. Z resztą
      poradzimy sobie sami ignorując niechcianych "rozmówców".

LKF
      • kiki_de_montparnasse Re: Moderacja - co uważacie? 28.11.06, 17:20
        OK. Postaram sie uważniej czytać posty. Jeśli coś będzie Was drazniło, piszcie
        do mnie na priv, no i oczywiscie klikajcie w czerwony kosz.
        • kiki_de_montparnasse Re: Moderacja - co uważacie? 28.11.06, 17:21
          Ło matko, u nas nie ma kosza! Chyba na prywatnych nie ma - to przepraszam, pomyłka.
    • xxara Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 13:26
      Ja nie przejmowalabym sie tak bardzo moderacja. Forum to forum, cos jak
      przystanek autobusowy: czasem rozwinie sie fajna dyskusja, czasem wpadnie jakis
      swir - i przynajmniej jest wesolo...
    • de_treville Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 14:30
      Ja juz pisalem, co mysle. Nie przypadkiem ten temat pojawia sie teraz, w
      zwiazku z jedna konkretna osoba, ktora moim zdaniem mozna po prostu zbanowac,
      niezaleznie od tego, pod jakim nickiem sie pokaze. Tu nawet nie chodzi o
      wulgaryzmy, tylko o onanizowanie sie pisaniem w kazdym watku chamskich postow
      majacych na celu tylko i wylacznie obrazenie kogos konkretnego albo wszystkich
      generalnie. Ja to jakos przezyje, wiekszosc innych pewnie tez, ale jedna osoba
      juz sie tutaj poczula mocno urazona zlozona jej "propozycja" i slusznie, bo
      wypowiedz byla z kategorii mozliwie najbardziej ordynarnych, a zarazem
      najglupszych. Moim zdaniem te osobe mozna juz spokojnie stad wywalic na
      podstawie pkt 7 regulaminu forum. Strata bedzie niewielka, bo inicjowanie
      dyskusji nt. lizania "palcy" przez ekspedientki tez raczej nic szczegolnie
      ciekawego nie wnosi, natomiast watpliwej jakosci rozrywka, jakiej ten
      forumowicz dostarcza chyba nie jest warta czytania takich bredni.
      Pozdrawiam,
      M.
      • xxara Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 14:43
        A moze resocjalizowac zamiast wyrzucac (skoro i tak bedzie wracac)?
        • ishtar Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 14:50
          Jakie widzisz szanse na resocjalizację?
          • xxara Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 15:39
            Szanse sa takie, ze: albo sie ocknie albo znudzi. Metoda resocjalizacji moze
            byc totalna ignorancja (ktora daje zero satysfakcji trollowi) oraz
            zapinezkowane info od moderatora do nowoprzybylych o tym, ze grasuje troll i
            zeby sie nie zrazac, bo rzeczywiscie szkoda nowych osob, ktore moga sie zrazic
            do forum. Pzdr
        • de_treville Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 15:41
          Ale dlaczego tutaj, nie ma na to jakiegos specjalnego forum? Poza tym
          resocjalizacja zwykle zaczyna sie od kary... ;)

A powaznie - jezeli Ci sie chce, to nie mam nic przeciwko, tylko nie wiem, czy
          inni beda tacy wyluzowani. Ja sie w kazdym razie nie podejmuje zadnych prob w
          tym kierunku.
          M.
          • xxara Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 15:47
            Ja sie w kazdym razie nie podejmuje zadnych prob w
            > tym kierunku.

No i o to chodzi: zignorowac calkowicie
            • de_treville Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 16:13
              xxara napisała:

> No i o to chodzi: zignorowac calkowicie

A to jak najbardziej, co tez niniejszym czynie ;) Tylko to juz nie bedzie
              resocjalizacja...
              M.
            • ishtar Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 16:14
              W sumie nie ma problemu. Tak strasznie przynudza, że po dwóch przeczytanych
              zdaniach - ignorowanie jest wręcz zalecane.
    • kiki_de_montparnasse Re: Moderacja - co uważacie? 29.11.06, 18:19
      Kochani - mam do Was serdeczną prośbę: ignorujmy. Pozdrawiam!
    • zlotarypka Re: Moderacja - co uważacie? 06.12.06, 14:05
      Kiedy zareklamowałam salon Uroczy wskoczyliście na mnie jak stado wściekłych
      psów,że pewnie jestem jego włascicielką i chcę go rozreklamować.Teraz kiedy
      czytam te reklamy knajp lub sklepików z ciuchami myslę sobie tak....
      że na tym forum ktoś pod różnymi loginami prowadzi kampanie reklamową róznych
      knajp,biorąc za to pewnie kasę,umiejętnie kierując uwagę na te knajpy,które
      chce dobrze zareklamować a zrażając delikatnie do tych,które stanowią dla nich
      konkurencję sugerując tu i ówdzie cos na niekorzyść ich.Widzę pewną tendencję w
      wypowiedzi pod kilkoma loginami i odnoszę wrażenie,że to jest jedna i ta sama
      osoba sztucznie napędza na tym forum poczytność.Ja sobie chyba też założe takie
      prywatne forum i sztucznie je rozkręcę a potem zacznę prowadzić na nim taką
      działalność.Takie forum to niezłe miejsce do szukania kupców i sprzedających
      mieszkania jak też do prowadzenia płatnej kampanii reklamowej różnych firm
      mieszczących sie na SK.Biorąc pod uwagę fakt,ze osoba zakładająca to prywatne
      forum usuwa różne wątki,które jak się zdaje nie idą w parze z jej interesem
      można sądzić,że to forum to narzędzie zarabiania kasy.Po głębszych rozważaniach
      uważam,że to forum powinno być zlikwidowane lub usunięte z niego wszelkie wątki
      dotyczące działalności jakichkolwiek firm lub kupna-sprzedarzy mieszkań.
      Zastanawiające jest to,ze osoba zakładająca to forum pod loginem
      kiki_de_montparnasse zabrała od początku istnienia tego forum pod własnym
      loginem zaledwie 6 razy głos(słownie sześć).Zastanawiam się jak to jest,że
      osoba prywatna zakładająca dzielnicowe forum,które każdy sobie może założyć
      opatrzyła je nazwą jedyną w sobie Saska Kępa i zabrała na nim zaledwie sześć
      razy głos w tym dwa właśnie w wątku nieruchomości.Drugi bardzo podejrzany wpis
      jest na wątku secund hand gdzie założycielka w euforyczym zachwycie reklamuje
      sklep na francuskiej 17 "Vitage" ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=23243&w=51301564&v=2&s=0 ) ale żeby dać dowód moim podejrzeniom zwróce na
      jeden fakt uwagę.W wątku tym ktoś pyta gdzie jest jakiś sklep z ciuchami.Ktoś
      inny odpowiada,że jeden jest tu inny tam itd.Jeszcze ktoś wcina się,że gdzieś
      na Francuskiej/Paryskiej jest kilka.Następnie jedna nowa osoba o niku
      kasia.kazimierowska pisze cytuję: na francuskiej 17 chyba jest super Vintage,
      rewelacyjne miejsce, markowe ciuchy, przyzwoite ceny :)Zwróćie uwage na
      słowa "chyba jest super Vintage" a więc nie wie czy jest tam sklep,ale
      dodaje,że jest rewelacyjny!!!Po niej są kolejne wpisy a na koniec wpis osoby
      zakładającej to forum kiki_de_montparnase,która zaczyna swój wpis tak: Vitage -
      rewelacja(...)Przeczytajcie to sobie sami. Na dokładkę kiki prostuje nazwę
      błednie napisaną przez kasie.Niby kasie bo kto da głowe,że kiki to nie kasia
      specjalnie przeinaczając nazwę dla niepoznaki zaczynająca reklamować swoją
      firmę lub reklamować ją komuś za kasę?Można powiedzieć,ze kiki jest
      włascicielką tego vitage a jednocześnie prowadzi działalność handlową
      nieruchomości,albo jest to osoba opłacana przez właścicieli tych firm do
      dyskretnej reklamy ich-dyskretnej jako,że regulamin prywatnych forów zabrania
      prowadzenia działalności zarobkowej.Niniejszym w najbliższym czasie zwrócę się
      do odpowiednich władz forum Gazeta by usunęły te forum i zastrzegły nazwę Saska
      Kępa dla oficjalnego forum,którego nikt nie jest włascicielem poza Gazetą tak
      jak to jest na forach publicznych-dzielnicowych.
      kiki usunęłaś z tego forum kilka moich wątków i nie tylko moich,które były ci
      nie wygodne.Teraz ja zrobie wszystko by usunąć ciebie i to forum
      • achzarit Rypka wróciła i spamuje 06.12.06, 14:18
        Chcesz żeby ci ktoś szyby w tym dennym fryzjerze powybijał?
      • kiki_de_montparnasse Re: Moderacja - co uważacie? 06.12.06, 16:42
        Poziom postu złotej rypki jest żenujący - ale chcąc byc w porzadku wobec innych
        osbó na forum odpiszę. Po pierwsze nie usunełam nigdy żadnego twojego wpisu, na
        tym forum nie jestem jedynym moderatorem. Co nie zmienia postaci rzeczy, że
        słusznie zostały one usunięte. Jeśli jednak użytkownik zlotarypka to
        jednocześnie h17 to faktycznie usunęłam kilka jego postów, które łamały
        netykietę. Po drugie założyłam forum prywatne "Saska Kępa" ponieważ uważałam, że
        jest ono potrzebne. W pierwszym roku jego działalnosci (2004) napisałam na nim
        78 postów, w kolejnym 63, a 2006 faktycznie tylko 7. Niestety małe dziecko,
        które pojawiło sie w moim życiu skutecznie odcieło mnie od Internetu ;) Staram
        sie regularnie zaglądać, sa inni moderatorzy więc nie sadzę by forum zostało
        pozbawione opieki. Po trzecie nie jestem właścicielką second-handu vintage ani
        nie prowadzę żadnej prywatnej działalności. Napisałam o tym sklepie, ponieważ
        bardzo go lubię - mam chyba do tego prawo. Napisałam "vitage" bo po prostu sie
        pomyliłam. Sklep nazywa sie vintage, co oznacza tyle co retro. Po czwarte nie
        mam nic przeciwko temu, aby powstało publiczne forum Saska Kępa. Wręcz
        przyklasnę takiemu pomysłowi. Po piate wreszcie zastanawia mnie to, jak podobny
        jest tok myślenia wszystkich forumowych troli. Wszędzie widzą oni spisek.
        Zabawne. Pozdrowienia dla Saskokępian :)
        • kiki_de_montparnasse Re: Moderacja - co uważacie? 06.12.06, 17:46
          Zaintersowanym vendettą złotej rypki polecam lekturę jej listu do administracji
          forum, znalazłam go na forum h17 "na Saskiej Kępie":

Witam serdecznie. Problem dotyczy forum pt.Saska Kępa. Otóż na tym forum
          założycielka kiki_de_montparnasse reklamuje odpłatnie sklepy i restauracje i
          handluje nieruchomościami. Pod płaszczykiem zakładanych wątków "co polecacie
          lub podobnych" dyskretnie pod różnymi loginami wychwala jedne sklepy i knajpy a
          inne gani i robi złą reklamę. Po przeczytaniu wielu wątków można łatwo
          dostrzedz,że założycielka pisze pod wieloma nikami sztucznie napędzając
          poczytność tych wątków. Kiedyś sama będąc w jednym fajnym zakładzie bezwiednie
          go zareklamowałam na tym forum myśląc, że to się komuś przyda, ale od razu
          zarzucono mi,że jestem jego właścicielką i kilka osób(ników) zaczęło wskakiwać
          na mnie i ten salon a na koniec wątek został całkiem usunięty. Będąc w tym
          zakładzie ponownie po kilku miesiącach dowiedziałam się od właściciela, że m/w
          w tym czasie kiedy ja się wpisałam na tym forum pierwszy raz i kiedy mój post o
          salonie został usunięty, właściciel dostał telefon z propozycją zareklamowania
          salonu w internecie. Była to propozycja bardzo zawiła mówiąca o reklamie w
          linkach płatnych i na dzielnicowym forum pt.Saska Kępa.Z rozmowy z właścicielem
          wywnioskowałam,że ta propozycja wyszła od osoby,która założyła to forum Saska
          Kępa.W myśl regulaminu to chyba jest zabronione a właśnie tak się dzieje co
          łatwo można sprawdzić czytając wątki o polecanych knajpach lub sklepach.Wczoraj
          w nocy napisałam na tym forum streszczenie moich podejrzeń co wam na koniec
          przytoczę i mój post został usunięty. Zeźlona na ten fakt wkleiłam ten usunięty
          a wcześniej zapisany tekst w kilkadziesiąt wątków by wszyscy się o tym
          dowiedzieli. Proszę go dokładnie przeczytać bo w tym tekście jest wyraźnie
          opisane co tam się dzieje. Pozdrawiam

Mam nadzieję,ze moderatorzy Gazety wyciągną odpowiednie wnioski.Mam tez
          nadzieję,że pojawia sie tutaj opinie o tym uczciwych forumowiczów a moze
          znajdzie się ktoś kto potwierdzi moje domysły i napisze tutaj lub do mnie na
          maila.
          PS
          achzarit żąglujesz tymi wpisami na swoim forum i raz je kasujesz raz
          przywracasz,ale to nic ci nie da bo mam nadzieję,że ci to forum zamkną a nazwa
          Saska Kępa będzie zastrzerzona dla forum publicznego a nie prywatnego.
          • achzarit Re: Moderacja - co uważacie? 07.12.06, 09:26
            To idiotka.
            Raz że ani jednego postu nie przywracałm, dwa za taki spam jak wczoraj /ponad
            dwadzieścia wklejek bez sensu tego samego postu którego JEDEN przykład
            zostwiłm/ to się dostaje bana a nie leci skarżyć że kasują.
            Trzy - jest rąbnięta na punkcie swojego fryzjera /rypnięta rypko - salon to
            może być literacki, fryzjerski to może być li i jedynie zakład/.

No ale skoro ma znajomego informatyka któremu ustalenie adresu IP
            zajmuje "kilka godzin" jak mnie straszyła to ja się nie dziwię.

Ciekawe że ja nie z branży IT a adres IP ustalam w minutę i to nie spiesząc
            się...
    • tempak1 Re: Rypka wróciła i spamuje 06.12.06, 14:41
      jesuuuu :( balejage, idę poszukać kamieni
      • achzarit Re: Rypka wróciła i spamuje 06.12.06, 14:51
        Zostawię jeden jej post taki jak powklejała w różne tematy.
        Jako kolejny przykład jak Kepa chamieje.

Zemsta prymitywna i widać że tylko na tyle stać umysł fryzjerki
        kształconej "Chwilką dla ciebie".

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka