habeeby 05.05.05, 14:12 Witam, poradźcie co zrobic by w końcu pojawiły się kwiatki? Przywiozłam oleandra kilka lat temu z Włoch, rozrasta sie bardzo pięknie, ale nie chce zakwitnąć. Macie jakieś rady jak go hodować w naszych warunkach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angoba Re: oleander??? 05.05.05, 14:24 pewnie ma za ciepło zimą ... dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57585,59007.html Odpowiedz Link
habeeby Re: oleander??? 05.05.05, 14:32 Dzięki, może faktycznie, ale zawsze myślałam, ze jak rośnie w ciepłym śródziemnomorskim klimacie, to nigdy mu nie będzie za ciepło. Ale dzięki za link, bardzo sie przyda. Odpowiedz Link
oka5 Re: oleander??? 08.05.05, 18:33 Zgadzam się z Angobą. Mój oleander spędza zimę w pomieszczeniu, gdzie temp. nie przekracza 15 stopni. Lato spędza na południowym balkonie. Właśnie kwitnie jak oszalały. Dosłownie obsypany jest kwiatami. Kwitnie kilka razy w sezonie. Odpowiedz Link
ania_wiedzminka Re: oleander??? 12.05.05, 15:46 również sądzę, że to zimowanie - moje trzymam na klatce schodowej, jasnej, ale chłodnej, a latem wystawiam do południowego ogrodu - potrzebują naprawdę dużo słońca, ale kwitną bardzo ładnie Odpowiedz Link