Dodaj do ulubionych

Jaką podporę?

04.10.06, 23:11
Poradźcie mi proszę jaką podporę mogę zastosować dla Tetrastigma voinierianum? Obecnie ma wsadzone obręcze na palikach, ale tak się rozrasta, że one już nie wystarczają i chcę je wymienić. Kwiatek stoi w domu więc nie ma jak zastosować drabinki bo nie ma do czego wbić. Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: Jaką podporę? 05.10.06, 00:19
      moze dodaj kolejne pietro (z drutu) do tych obreczy
      • pauzalka Re: Jaką podporę? 05.10.06, 10:01
        Nie ma jak bo paliki już za krotkie, musiałabym wymienić całość, ale przeplatanie tego kwiatka przez te obręcze jest trudne. Dlatego byłabym wdzięczna za pomysły na jakieś inne rozwiązanie.
        • zettrzy Re: Jaką podporę? 05.10.06, 19:49
          skoro kwiatek sie rozrasta, to moze go przesadzic do wiekszej doniczki tak zeby
          bylo miejsce na drabinke?
    • baja47 Re: Jaką podporę? 05.10.06, 20:40
      tetrastigma rozrasta się do niebotycznych rozmiarow, widziałam taka właśnie
      "niebotyczną" w gmachu-biurowcu, gdzie swą wysokościa sięgała I-go pietra, a
      swoją droga, to gdzie nabyłas jej sadzonkę?
      • pauzalka Re: Jaką podporę? 05.10.06, 22:36
        Tetrastigma ma ciężkie liście, gdybym miała dobrać do niej drabinkę która wytrzyma ten ciężar to doniczka musiałaby być wielka, ale będę musiała coś wykombinować. Sadzonkę dostałam od mojej mamy, ukorzeniła mi odcięty od swojej pęd. Właśnie dlatego, że ona się jeszcze bardzo rozrośnie, chciałabym ją podeprzeć czymś co jej na długo wystarczy bo takie częste rozplątywanie jej i zaplątywanie na coś innego jest niełatwe i na pewno jej nie służy.
        • baja47 Re: Jaką podporę? 06.10.06, 09:52
          nie mam bladego pojęcia jak podeprzeć i wesprzeć Twoją tetrastigmę, jak wielką
          ją planujesz mieć i w jak dużym miejscu.......
          logika nakazywałaby ciąć, ale serce i pasja mówi co innego....
          aaa, wracam do tej odszczepki,gdzie mieszkasz?
          • pauzalka Re: Jaką podporę? 06.10.06, 13:27
            Zawsze serce mi się kraje jak muszę coś uciąć bo po to hoduję, żeby ładnie duże rosło. Mieszkam pod Warszawą.
            • baja47 Re: Jaką podporę? 07.10.06, 16:36
              szkoda,bo to daleko ode mnie, pozdrawiam i wiem, że karczowanie będzie niedługo
              nieuniknione :))))lecz sentyment do tetry mam niezmienny od lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka