marianna73 27.08.07, 16:55 kupiłam niedawno krotona, zauważyłam wczoraj ,że coś zaczyna go wykańczać:-( na liściach pojawiło się coś jakby bardzo delikatna pajęczyna, najpierw z daleka myślałam ,ze to jakaś pleść poradźcie proszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paacynka Re: chory kroton 27.08.07, 17:02 delikatna pajęczynka - to zapewne przędziorek, potraktuj krotona prysznicem i staraj się zapewnić tak wysoka wilgotność nawet na dzień w reklamówkę włóż by przędziorka wykończyć. On nie lubi wilgoci a niestety bardzo szybko się rozprzestrzenia!!! Odpowiedz Link
usianka Re: chory kroton 27.08.07, 18:00 Zgadzam sie z poprzedniczką - to przedziorek. Tez go niedawno mialam na krotonie. Jesli po kilku dniach walki nawilżaniem nie bedzie poprawy, uzyj jakąś chemię - ja uzylam spraya Bayerowskiego, bo przedziorewk nie chcial sie wyniesc, a balam sie o pozostale rosliny. Podziałał. Odpowiedz Link
marianna73 Re: chory kroton 29.08.07, 17:06 dzięki serdeczne za cenne rady,tez mam nadzieję,że uda się go uratować:-) Odpowiedz Link