marva 11.02.08, 12:22 Ma ktoś ta roślinę? Zastanawiam się czy na parapecie można to uprawiać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Calla 11.02.08, 14:15 Kiedys mialam. Z tego, co pamietam, to jest to roslina tzw. błotna. Lubi wilgotną ziemie i raczej niezbyt duze naslonecznienie. Jezeli wschodnie okno lub polnocnozachodnie, powinno byc ok. Odpowiedz Link
irenazu Re: Calla 11.02.08, 18:33 Mam,ale zakupiłam już przekwitające u "Tomaszewskiego" w celu wysadzenie w przyszłym roku do ogrodu,ale skoro oni uprawiają je w donicach,to dlaczego nie? Odpowiedz Link
chynia Re: Calla 11.02.08, 22:12 mam,bo kupiłam trochę późno i posadziłam do doniczki,niestety w pierwszym roku nie zakwitła.W następnym kwitła,latem koczowała na tarasie,zimą potraktowałam ją jak kannę. Odpowiedz Link
marva Re: kupiłam czarną 19.02.08, 19:19 bo mnie urzekła swym wyglądem, zakupiłam dwie cebule, jedną wysadzę do doniczki a druga w ogródku (jak znajdę dla niej jeszcze kawwałek miejsca) zobaczymy co z tego będzie Odpowiedz Link