Dodaj do ulubionych

Inwestycje

13.01.12, 21:04
Jakie będą inwestycje na ten rok ?
Czy gdy Unia płaci 80% kosztów danego projektu, a gmina tylko 20%, to nie można mówić o kłopotach budżetowych. Urząd nie ma żadnych rzeczowych argumentów usprawiedliwiających swoją niewydolność, nieudolność, niekompetencję.

Komu służy strona UG Bircza ?
Tam W dziale inwestycji jest tylko rok 2008. Masakra.
Na tym forum zresztą też nie wiele się dzieje.
Wszędzie marazm i niemoc.
Obserwuj wątek
    • polwilu Re: Inwestycje 28.05.12, 19:05
      Masz w 100% rację. Po wielu latach odwiedziłem Birczę i miałem wrażenie, że u Was czas zatrzymał się w miejscu. Piękne okolice, niewykorzystany potencjał, brak inwestycji, i to, co zawsze charakteryzowało ten rejon….brak perspektyw dla młodzieży. Wszyscy wyjeżdżają w świat za chlebem. Tak samo było w okresie między i powojennym. Nic się nie zmieniło.
      Pozdrawiam
      M.W.
    • cossiedzieje Re: Inwestycje 26.06.12, 14:04
      Święte słowa. Ja również chciałbym coś dodać. Pochodzę z Birczy, i czuję się jej mieszkańcem, ale niestety nie mogę mieszkać tu przez cały czas, często wyjeżdżam "za chlebem". Bo to prawda, w Birczy nie ma pracy, perspektyw. I jest to okropnie smutne, zwłaszcza dla młodych ludzi, którzy są po prostu zmuszeni żeby się stąd wyprowadzić. Ja rozumiem ich trud, sam w ich wieku wyjeżdżałem jeszcze częściej. Wielu jeśli zostaje, to są skazani na marazm. Nie mówię, że gdzie indziej są same kokosy, ale jednak jest lepiej. Szkoda, bo nasza gmina jest piękna, i choć byłem w wielu miejscach to żadne nie ma co się równać z Birczą jeśli chodzi o krajobrazy i czystość środowiska.
      • salamander9 Re: Inwestycje 27.06.12, 00:50
        I można by te krajobrazy i środowisko wykorzystać jako atuty. Ale nikomu na tym nie zależy, i nikt nie dba o drogi. Ważniejsza jest ścinka drzew, bo to najprościej, i koleiny po ciężkim sprzęcie.
        • polwilu Re: Inwestycje 29.06.12, 18:28
          Mogę stwierdzić, że oficjalna strona gminy Bircza (wizytówka) pozostawia wiele do życzenia i świadczy o braku profesjonalizmu. Informacja o budżecie z 2009, brak aktualnych oświadczeń majątkowych, brak informacji o sumie środków pozyskanych z funduszy unijnych nie jest dobrym sygnałem dla potencjalnych inwestorów. Wygląda to tak jak CV z błędem ortograficznym.
          • salamander9 Re: Inwestycje 20.07.12, 22:52
            Raczej świadczy o lekceważeniu mieszkańców, i tumiwisiźmie. Kazali zrobić stronkę, to zrobili, a że mało co ona wnosi to nikogo nie obchodzi. Uważją w UG, że i tak mało kto ma internet w gminie. W ogóle miał być unijny bezpłatny radiowy od kilku lat, i gdzie jest ??
            To tak jak i z dopłatami do ha, płacą za koszenie to koszą, nie płacą za zbieranie siana, to nie zbierają.
            Wystarczy też spojrzeć jak wyglądają rachityczne szlaki turystyczne. Nie dość, że zarośnięte, to oznakowanie z przed kilkudziesięciu lat. Prędzej można zabłądzić tylko, albo kręcić się w kółko. Strach wchodzić. Taka gmina.
            Sanok, Przemyśl, Lesko, Ustrzyki wyglądają ładnie. Bircza ostatnia dziura.
            A klikom wygodniej jak mało kto coś wie więcej, nie chwalą się.
            • 1roberto1212 Re: Inwestycje 20.11.12, 20:58
              przed wyborami ulotki a na nich ułożone zdania co zrobimy dla mieszkańców nawet samochód z żwirem podsypie to tam to tu.Mijają wybory i wraca stare
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka