Dodaj do ulubionych

Wybór języka- POMOZCIE :)))))

25.01.05, 20:35
No wiec tak mam 17 lat angielski "perfect", niemiekci (idzie ciezko ale jakos
idzie mimo ze nie znosze :P) no i wiem ze to jest forum poliglotow a ja
dopiero znam 2 ale stwierdzilamn ze nikt nie jest tak dobrze "obcykany" w
tych sprawach jak wy! :)moj problem polega na tym, że mam zamiar zaczac
kolejny jezyk. Moja ambicja to francuski, hiszpanski, wloski ale nie wiem od
którego zaczac. slyszlam ze francuski jest bardzo trudny (szczegolnie
wymowa), a hiszpanski łatwy, ale przeciez wiadomo ze wszystko zależy od
predyspozycji indywidualnych. a moze propnujecie podjecie nauki jeszcze
inncyh jezykow :)

z gory dzieki za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • randybvain Re: Wybór języka- POMOZCIE :))))) 26.01.05, 18:46
      Zalezy gdzie bys chciala sie udac, i do czego ci jezyk dany bedzie potrzebny.
      Moze to byc rownie dobrze szwedzki (praca na wakacje) jak i rosyjski.
      • petite-maitresse Re: Wybór języka- POMOZCIE :))))) 26.01.05, 21:01
        Znaczy dobrze by bylo zeby byl pomocny w znaleznieu pracy. wlasnie tez myslalm
        o szwedzkim szczegolnie ze mam rosdzine w szwecji i jezdze tam rok w rok od
        urodzenia osluchana jestem na maxa tyle ze ni w cholere nic nie umiem oprocz
        Jag heter Marta :P knulla :P haha i te inne. ale czy szwedzki jako tako jest
        przydatny?
    • kwiecienka1 Re: Wybór języka- POMOZCIE :))))) 29.01.05, 20:17
      Cześć,
      myślę, że wszystko może być przydatne - trzeba się tylko rozejrzeć i to nie
      tylko w swoim mieście. Języki romańskie są uznawane za ładne i łatwiejsze niż
      np.: niemiecki. Osobiście polecam portugalski - ładnie brzmi, gramatyka nie
      jest trudna, no i czasami mi się zdarza go używać nawet w Polsce. Gdybym miała
      taką możliwość, uczyłabym się węgierskiego - tak z filologicznej ciekawości.
      Pozdrawiam
    • thedragon DO: petite-maitresse 01.07.05, 22:31
      Nauczyć się języka chińskiego!!! Nikt nie powie, że jest łatwy, w ogóle mało co
      powiedzą, bo wiedza ogólna na temat tego języka jest marna!!! Ale oczywiście
      wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam:)
      • tombal15 Re: DO: petite-maitresse 15.07.05, 13:05
        Po pierwsze zapamiętaj nie ma języka ,któregobyś się nauczyła i by ci się nie
        przydał. Każdy język się przydaje nawet wymarłe, ponieważ naukowcy badają do
        jakich grup należą albo jakie posiadają części wspólne z językami na całym
        świecie. Osobiście polecam czeski. Ale jeżeli chodzi ci o tamte języki to
        wszystkiego można się nauczyć: francuski trudna gramatyka i wymowa ale to nie
        znaczy że w hiszpańskim jest łatwa wymowa częste bredzenie na internecie że
        czyta się tak jak pisze ( z kilkoma wyjątkami) jest złe! Mam sporo rodziny w
        hispzanii i jestem osłuchany z hiszpańskim!! Jest niesamowicie inny! cały czas
        słychać tylo sz sz sz sz (nie mylę z portugalskim) to trzeba tam być żeby
        usłuszeć(zależy jaki region) ale wymowa trochę odbiega od tej polskiej
        podawanej do nauki hiszpańskiego!! Hiszpanie mają iwelkie trudności z
        francuskim!!:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka