Dodaj do ulubionych

kursy ESKK

09.08.08, 10:27
Co myślicie o nauce języków z ESKK? Mam mało czasu, różne godziny
pracy, i dlatego nie mogę się zapisać na żaden stacjonarny kurs, a
znam już parę języków, nauka nowych to moja pasja, ale z ESKK
jeszcze nie próbowałam. Myślę o nauce portugalskiego w ten
sposób..Ale nie wiem czy to dobry pomysł (może jednak prywatne
lekcje?)
Obserwuj wątek
    • aaadek Re: kursy ESKK 09.06.09, 12:49
      Uważaj na ESKK bo to oszuści. Troje nas zapisało się na kurs, który
      miał kosztować 75 zł a okazało się że tylko jedna lekcja kosztuje 75
      zł a cały kurs prawie 1000. Później nas straszyli sądem, byłi bardzo
      niemili przez telefon. Bardzo odradzam. Ponadto, ich kurs był bardzo
      przestarzały.
    • lexor36 Re: kursy ESKK 03.11.16, 21:18
      Temat trochę stary, ale może komuś pomogę :) Polecam kursy językowe w ESKK bo są bardzo fajnie przygotowane. Obecnie większość kursów z podstawowych języków (angielski, niemiecki, francuski, hiszpański) jest opracowywanych zgodnie z wymaganiami UE i fajnie się z nich korzysta. Polecam opcję online bo jest sporo interaktywnych ćwiczeń i można się nagrywać żeby kontrolować wymowę. Pierwszy kurs zrobiłem jak tylko weszli do Polski i wtedy faktycznie jakość zeszytów lekcyjnych i program pozostawiały wiele do życzenia. Teraz papier jest dobrej jakości i materiał jest bardzo ciekawy (oprócz słownictwa i gramatyki są też zagadnienia kulturowe z danego regionu). Polecam ściągnąć sobie lekcje próbną zanim się zdecydujecie na kurs. W ofercie są tez różne dziwne języki i według mnie są to najbardziej obszerne kursy dla samouków w Polsce (ja robiłem u nich japoński i czeski i nie znalazłem żadnej książki, która byłaby lepsza niż ich kursy). Fajne jest to, że jest opieka nauczyciela, który sprawdza prace domowe i zawsze doradzi jak masz pytania. Jeżeli chodzi o ceny to proponuję poczekać jak będzie promocja kursy za 39 PLN (wtedy można albo kupić cały kurs w cenie 29 PLN za zeszyt, albo każdy zeszyt osobno za 39 PLN) bo wtedy faktycznie wychodzi to bardzo atrakcyjnie (42 PLN miesięcznie z przesyłką). Te promocje są dosyć często i warto poczekać. Są też promocje pół kursu za darmo, ale tego nie polecam bo wychodzi drożej niż te za 39 PLN (ta połowa jest liczona od oficjalnej ceny na stronie, a ta jest wysoka). Osobiście nie polecam kupowania całego kursu bo wtedy łatwo olać odrabianie prac domowych i nie będzie efektów. Fajnie jest zrobić jeden zeszyt, odrobić pracę domową i czekać na ocenę i kolejny zeszyt. Wtedy jest poczucie, że idziemy do przodu. Przy zakupie całego kursu łatwo odpuścić. Czy trzeba się dużo uczyć ? Jak się chce mieć efekty to tak. Im dalej tym materiał jest trudniejszy, ale faktycznie te pół godziny dziennie wystarczy - trzeba tylko być systematycznym. Nie wiem jak wyglądają kursy zawodowe (i jaka jest ich wartość), ale moja siostra robiła kurs z projektowania ogrodów i była zadowolona. Oczywiście robiła to hobbystycznie żeby sobie zaprojektować własny ogród koło domu, ale była zadowolona z materiałów bo było sporo informacji i praktycznych rad. Ja robiłem jeszcze kurs poprawnej polszczyzny i też mi się bardo podobał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka