Dodaj do ulubionych

Internet LTE Polsatu

31.08.11, 11:20
Czy ktoś z Was brał może udział w testach? Jestem ciekawy jak to hula w Piasecznie i okolicach:)
Obserwuj wątek
    • marcin.brzezinski Re: Internet LTE Polsatu 31.08.11, 16:29
      Mapa zasięgu:
      www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/mapa-zasiegu.cp
      (można powiększać)
      • drzejms-buond Re: Internet LTE Polsatu 01.09.11, 16:11
        fajne sa te białe plamki na mapie- ciekawe kto sprawdzał zasięg na zielonym szlaku w lasach chojnowskich?
        ;-]

no ale żeby w Konstancinie nie było????
        • marcin.brzezinski Re: Internet LTE Polsatu 02.09.11, 09:37
          Ja myślę że ta mapa nie powstała na podstawie pomiarów sygnału, ale została wyliczona m.in. na podstawie rozmieszczenia nadajników i przyjętych modeli propagacji fal radiowych.
          W praktyce i tak wszystko zależy od tego czy łączyczymy się z kuchni czy z pokoju i jak daleko od okna ;-)
          A w lesie to wpływ na sygnał ma na przykład to czy jest po deszczu czy sucho.
          • drzejms-buond Re: Internet LTE Polsatu 06.09.11, 15:32
            no jak mi jeszcze napiszecie ,że zależy od pylenia grzybów typu cladosporium, to mogę żegnać się z netem w lesie
            ;-]
            • tlenek_wegla Re: Internet LTE Polsatu 12.09.11, 18:49
              Grzyby nie pyla... Wytwarzaja zarodniki.
      • mahoneyphx Re: Internet LTE Polsatu 27.09.13, 23:47
        Ta mape mozna miedzy bajki wlozyc, zreszta jak wiekszosc map zasiegu roznego typu publikowanych przez operatorow komorkowych. Osobiscie mieszkam w miejscu w ktorym wedlug map wszystkich operatorow mam 3G. A nawet to jest luksusem. Jedna siec lapie przy oknie, inne na ogrodku, a w domu tylko se pogadam, ale internetu 3G brak. A przez jedna nawet nie pogadam w srodku domu. I mieli wszyscy opinie ze mapy klamia z osiedla. Ale map nie poprawiaja, a tlumaczenia typu "Auchan odbija nasz sygnal" mnie rozwalaja, zwlaszcza ze Auchan juz troche lat stoi :D
        • kradam Re: Internet LTE Polsatu 29.09.13, 19:12
          > Ta mape mozna miedzy bajki wlozyc, zreszta jak wiekszosc map zasiegu roznego ty
          > pu publikowanych przez operatorow komorkowych. Osobiscie mieszkam w miejscu w k
          > torym wedlug map wszystkich operatorow mam 3G. A nawet to jest luksusem. Jedna
          > siec lapie przy oknie, inne na ogrodku, a w domu tylko se pogadam, ale internet
          > u 3G brak. A przez jedna nawet nie pogadam w srodku domu.

Cytat spod mapy CP: "...przedstawia orientacyjny zasięg usługi Internet oferowanej przez Cyfrowy Polsat przy użyciu anteny zewnętrznej dołączonej do modemu".
          Antena ZEWNĘTRZNA, tj. za oknem, nie ma sensu sprawdzanie W DOMU. Można ew. wyjść z modemem do ogródka.

• mahoneyphx Re: Internet LTE Polsatu 03.10.13, 23:07
            > Cytat spod mapy CP: "...przedstawia orientacyjny zasięg usługi Internet oferowa
            > nej przez Cyfrowy Polsat przy użyciu anteny zewnętrznej dołączonej do modemu".
            > Antena ZEWNĘTRZNA, tj. za oknem, nie ma sensu sprawdzanie W DOMU. Można ew. wyj
            > ść z modemem do ogródka.

Zeby to bylo tylko takie legalne "oszustwo" ze jest za oknem. Niestety zwykle sie okazuje ze jak w domu przy oknie nie ma, to w ogrodku tez nie ma, zwlaszcza w przypadku blokow czy domow w zabudowie szeregowej czy gestej :p
    • fka1 Re: Internet LTE Polsatu 06.09.11, 16:35
      Ja planuje przetestowac - na stornie polstatu jest info , ze mozna sobie na 7 dni wziac i sprawdzic jak dziala. mam nadzieje, ze smiga;) i bede mogla pozegnac sie z lokalnym dostawca..
      • h32 Re: Internet LTE Polsatu 07.09.11, 17:38
        Zaryzykowałem i - jak na razie - nie żałuję. Moc sygnału LTE waha się, w zależności od strony domu (najlepiej jest od wschodu) i konkretnego pomieszczenia, ale nigdy nie zanika i w najgorszym wypadku mam 18-20 megabitów na sek., co jest super osiągnięciem w porównaniu z taką na przykład Neostradą. Antenę zewnętrzną dostałem, ale nie korzystam.
    • zapoj Re: Internet LTE Polsatu 26.09.13, 22:10
      Hej

26/09/2013 22:08

Ulica Poniatowskiego w Piasecznie, 2 piętro, na około nic nie zasłania
      0,76mb/s -> 2 miesiace temu 20mb/s - > 5 miesiecy temu -> 65 mb/s
      Jak się skończy umowa to rezygnuję, więcej ludzi niż są w stanie zagwarantować solidnego zaplacza buforu.
      Pozdrawiam chytrego Solorza

RH
      • mahoneyphx Re: Internet LTE Polsatu 28.09.13, 00:04
        U konkurencji szybciej dziala 3G...
    • teoatino Re: Internet LTE Polsatu 28.09.13, 18:31
      www.komputerswiat.pl/testuj-lte/testy-czytelnikow/piotr-cieplota---test-1.aspx
      Pozdrawiam ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka