Gość: Tomek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:33 Może ktoś się orientuje czy jest w Angli praca dla informatyka bez dobrej znajomości angielskiego.Z ory dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olek-niemcy Re: informatyk 13.04.05, 18:29 Jak znasz niemiecki to moge pomoc lub komunikatywny angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: informatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:47 Na czym polegała by praca?Proszę o więcej informacji. wrzosper@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olek-niemcy Re: informatyk 13.04.05, 22:26 Bitte richten Sie Ihre aussagefähige BEWERBUNG an e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: informatyk 13.04.05, 20:21 > Może ktoś się orientuje czy jest w Angli praca dla informatyka bez dobrej > znajomości angielskiego. nie ma. koniec kropka. na londynku przerabialismy perypetie imc Wieslawa, ktory wlasnie byl takiem przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: informatyk 13.04.05, 22:52 Przepraszam, że się wtrącam, ale jak nauczyłeś się informatyki bez angielskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: informatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:26 Dowiedz się jaki jest program tych studiów i odpowiedz sobie na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: informatyk 13.04.05, 23:32 Nie chodzi o jakikolwiek program, ale to tak, jak lekarz - teoretycznie nikt mu nie każe się języka angielskiego uczyć...a wszyscy go znają. Dowiedz się, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: informatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:55 Trochę zmieniasz temat Padło pytanie jak się nauczyłem informatyki bez angielskiego.Uwierz ze znając podstawy można się nauczyć.(jest jeszcze tak zwany komuterowy angielski z którym też za wiele się nie dogadasz) Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: informatyk 14.04.05, 11:32 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Trochę zmieniasz temat Padło pytanie jak się nauczyłem informatyki bez > angielskiego.Uwierz ze znając podstawy można się nauczyć.(jest jeszcze tak > zwany komuterowy angielski z którym też za wiele się nie dogadasz) Nie zmieniam tematu. Po prostu wszyscy informatycy, jakich znam, a znam wielu, pierwsze co brali się za angielski. Choćby dlatego, że studiuje się fajnie, ale życie to życie - żeby w tym zawodzie pracować i dobrze zarabiać - trzeba być na bieżąco, a niestety najnowsze publikacje i oprogramowanie na świecie (zwłaszcza jak się ma aspiracje pracować za granicą) są po angielsku. po prostu zaskoczyłeś mnie. Do tej pory z takimi pytaniami zgłaszali się ludzie chętni do pracy fizycznej - tam nie trzeba dużo czytać. Żebyś nie myślał, że życzę ci źle - masz linka. Spodziewałabym się jednak (akurat po Tobie), że sam coś znajdziesz. Na formum nikt Cię nie zatrudni - musisz poszukać sam - tu nikt nie jest w stanie ocenić, na ile sobie poradzisz. i jak dobrze znasz język. Wysyłaj zgłoszenia i czekaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=22489398 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: informatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:00 Dzięki za wiadomości na ten temat tyle że ja to wszystko wiem dlatego dalej się uczę. A pytanie na temat pracy za granicą bez języka zadałem tak z ciekawości, a wyszło z tego ciekawe rozwinięcie tematu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: informatyk? 13.04.05, 23:56 ......to tak, jak lekarz - teoretycznie nikt mu >nie każe się języka angielskiego uczyć...a wszyscy go znają... JESTES TEGO PEWIEN ??? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: informatyk? 14.04.05, 11:16 > ......to tak, jak lekarz - teoretycznie nikt mu > >nie każe się języka angielskiego uczyć...a wszyscy go znają... > > JESTES TEGO PEWIEN ??? [czemu krzyczysz?] we Wroclawiu z tym angielskim to przesada - wiekszosc sie uczy niemieckiego, bo granica blisko, a praca nie jest najgorzej; pare osob sie uczy/uczylo norweskiego - z wiadomych powodow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazia Re: informatyk IP: *.server.ntli.net 15.04.05, 20:59 jak wszyscy lekarze znaja angielski to ja jestem swieta Odpowiedz Link Zgłoś
kirgian Re: informatyk 07.01.14, 15:03 Szczerze Ci powiem że bez angielskiego to trochę płonne nadzieje. Ja z bardzo dobrym angielskim i dyplomem UJ szukałem pracy przez pół roku, jedyne co mi oferowano to help desk albo 1st line. Teraz pracuję jako programista w SMT Software i może nie zarabiam tyle co mógłbym wyciągnąć tam, ale tu zarabiam faktycznie a nie jak tam, hipotetycznie i życzeniowo. Odpowiedz Link Zgłoś