zadowolony2801 22.09.09, 22:45 Czy ktos wiEe w kturym miejscu ma byc petla ZTM przy osiedlu VICTORIA? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sas101 Re: Gdzie petla ZTM 23.09.09, 08:13 Podobno w żadnym. Chodzą słuchy że autobus (o ile będzie) dojedzie do Rynku. Podejrzewam że jadąc z Warszawy pojedzie ul. Norwida po czym skręci w lewo przy szkole, a tam jest gotowa zatoka autobusowa na której zapewne zakończy swoją jazdę. Miasto nie wybudowało obiecanego przez samego kierownika inwestycji m. Radzymin oświetlenia ulicy (miało być gotowe do końca sierpnia) a Ty liczysz na pętlę przy osiedlu. To chyba nie w tym mieście. Odpowiedz Link
rypioze Re: Gdzie petla ZTM 23.09.09, 10:17 Nie wiem kiedy będą wybory do Rady Gminy i na Burmistrza.Chętni na te posady,muszą pomyśleć,że na Victorii,Kryształowej i pod 51 mieszka około 2,5 tysiąca ludzi.Gdyby w wyborach byli jednomyślni to mogą nieżle namięszać.To tak pod rozwagę urzędników. Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: Gdzie petla ZTM 23.09.09, 11:20 jest tylko jedno ale....musieliby pójść a z tym jest cieniutko . A co do pętli to wg Pani z Kryształowej to jest postawiony do dyspozycji gminy ten trójkąt z "jeziorkiem" po prawej stronie na skręcie do Kryształowej. Odpowiedz Link
sas101 Re: Gdzie petla ZTM 23.09.09, 14:55 Z tego tekstu wynika że: "Wiadomo jednak, że przystankiem końcowym będzie osiedle Victoria. Władze miasta zamierzają przy ul. Słowackiego wybudować pętlę autobusową. Podczas ostatniej sesji, do której doszło pod koniec sierpnia, radni zabezpieczyli na ten cel kwotę w wysokości 50 tysięcy złotych. Zajezdnia ma być gotowa do października" No to na wybudowanie petli zostało TYDZIEŃ CZASU! Robota az wre! Autobus od 1 października na Victorii czyli kolejny żart po oświetleniu ulicy które miało być do końca siepnia. Odpowiedz Link
rypioze Re: Gdzie petla ZTM 23.09.09, 15:54 Widzę z okna,że coś robią w "jeziorku".Może jednak? Odpowiedz Link
agamek12 Re: Gdzie petla ZTM 23.09.09, 18:57 Faktycznie wygląda na to, że coś się dzieje przy budowie - i zaryzykowałbym, że jest to budowa "nawrotki" dla autobusów w systemie takim, jak w Markach... Odpowiedz Link
sas101 Re: Gdzie petla ZTM 23.09.09, 19:28 Czyżby miasto wzięło sie do pracy??? Oby skutecznie. Odpowiedz Link
sceptykradzyminski Re: Gdzie petla ZTM 13.10.09, 12:38 Nie strasz, nie strasz bo się wiesz co... A ile z tych 2,5 tysiąca ludzi jest tu zameldowanych, płaci tu podatki czy ma prawo zagłosowania w wyborach lokalnych?? Odpowiedz Link
hope22 Re: Gdzie petla ZTM 13.10.09, 13:13 podatki akurat płaci się w miejscu zamieszkania a nie zameldowania wszędzie o tym trąbią od dawna Odpowiedz Link
picooz Re: Gdzie petla ZTM 13.10.09, 23:00 Pod warunkiem że rozliczasz się w Urzędzie Skarbowym w Wołominie. Musisz fakt zamieszkiwania zgłosić w rozliczeniu PIT Odpowiedz Link
hope22 Re: Gdzie petla ZTM 14.10.09, 09:41 fakt zamieszkania należy podać w NIP 3 a swoją drogą na picie jest napisane, że chodzi o adres zamieszkania (własnie po to żeby pieniądze szły za mieszkańcem plus ulatwienie bo na miejscu). Niestety nic nie poradzę, że częśc osób nie umie czytać czy też czytać ze zrozumieniem i błędnie rozlicza się tam gdzie ma meldunek. Odpowiedz Link
sceptykradzyminski Re: Gdzie petla ZTM 14.10.09, 09:28 hope22 napisała: > podatki akurat płaci się w miejscu zamieszkania a nie zameldowania > wszędzie o tym trąbią od dawna A czy w mojej wypowiedzi jest stwierdzenie, że jest to konieczne? Bo ja jakoś tego nie widzę! Wymieniam osoby, które (moim zdaniem) mają prawo decydować o tym co w mieście się dzieje. Czyli zameldowani (jako zdeklarowani mieszkańcy miasta), płacący tu podatki (wnoszący finansowy wkład w rozwój miasta) czy mający prawo głosu w wyborach. Zastanawiam się ile z narzekających spełnia chociaż jeden z tych warunków? Żeby coś otrzymać trzeba najpierw dać coś w zamian. Odpowiedz Link
hope22 Re: Gdzie petla ZTM 14.10.09, 09:48 Nie musisz krzyczeć. Ja mam meldunek w Wawie ale mieszkam w Radzyminie i zgodnie z prawem tu opłacam podatki chociaż paradoksalnie to nie mój okręg wyborczy. Nie mniej widząc rozwój - ostatnimi czasy - Radzymina to ciesze się, że tu idzie moja kasa a nie na Wawę. Odpowiedz Link
anna-marianna Re: Gdzie petla ZTM 03.10.09, 19:30 Zastępca burmistrza powiedział mi 29 września, że autobusy zaczną wkrótce jezdzić i że to kwestia dni; muszą skończyć pętlę oraz usunąc wysepkę (chyba przy skręcie w ulicę Konstytucji 3-go Maja albo w ul. Korczaka?, bo przeszkadzałoby to autobusom przegubowym.) - to było ostatnio zgłoszone żądanie MTA. Mam nadzieję, że to okaże się prawdą. Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: Gdzie petla ZTM 12.10.09, 14:39 Uffff.....NARESZCIE www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=311&l=1 Odpowiedz Link
agamek12 Re: Gdzie petla ZTM 12.10.09, 20:57 Nadziejo, o tym mówiłem: www.wawkom.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=5884&postdays=0&postorder=asc&start=1575&sid=a3028c86a30455fe008d65 4cd0346352 Odpowiedz Link
rypioze Re: Gdzie petla ZTM 14.10.09, 09:41 Słowo ciałem się stało.Będzie autobus 738 z Victorii na dworzec wschodni,w godzinach szczytu co pół godziny,w innych i święta co 40 min. Odpowiedz Link