misz098 09.05.12, 21:22 Ktos sie orientuje, kiedy bedzie otwarcie na Dworcowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomado Re: Termin otwarcia Biedronki 09.05.12, 21:39 ktoś w poprzednim wątku mówił coś o końcu maja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 09:12 śpieszą się jakby ich ktoś kopał w tyłek czyli pewnie wkrótce ;) robiony jest już teren wokół, kostka itp. , jak będzie tańsza niż Kaufland to wróże im świetlaną przyszłość, bo Lidl już dawno poleciał z cenami a o Tesco nie wspomnę, droższy niż sklepik osiedlowy Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 09:44 Ja na pewno przeniosę się do biedronki. Po pierwsze pod samym blokiem, po drugie lubie produkty z biedronki (mam kilka swoich ulubionych :)), a po trzecie jest tania. Ktoś pisał, ze lepiej jakby carrefour postawili. Otóz jakby był carrefour to pewnie market albo express a w tych ceny sa duzo wyzsze. Mialem na Ursynowie i jeden i drugi i przykladowo jesli w biedronce robie zakupy raz w tyg za 100 zł to w carrefourze ok. 110 - 120. Wiadomo, ze sporo zalezy od tego co kto lubi i co kupuje, ale dla mnie biedronka jest ok. Tempo budowy jest oszałamiające i jak tak dalej pójdzie to w wakacje będziemy się spotykać w nowym dyskoncie :) Zeby mi tylko Społem nie zamknęli, bo bułeczki mają wyśmienite :D Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 09:45 I chyba już wszystkie puszki z piwem 10% więcej w podobej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulusek83pias Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 11:19 Według mnie najtańszy i tak jest Auchan Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 13.06.12, 09:18 pakulson napisał: > Zeby mi tylko Społem nie zamknęli, bo bułeczki mają wyśmienite :D Obyś tylko nie wykrakał. Gdy nieopodal zakładu gdzie pracuję otwarto wielki hipermarket Tęskno - po drugiej stronie kobiecina prowadząca malutki sklepik gdzie nieml codziennie w drodze do domu zaopatrywałem się w smaczne ciasteczka oraz wodę w syfonach - splajtowała i zwinęła interes :'-( A w Tęskno zwłaszcza tego drugiego próżno szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
kgb.xsara Re: Termin otwarcia Biedronki 19.06.12, 11:18 może tylko po piwo bo inne towary to ...Mój pies uwielbia biały ser ale tego z biedronki nie chiał za nic jeść...to chyba o czymś świadczy..Inne rzeczy-berlinki robione dla biedronki mają w składzie mniej mięsa niż te beż znaczka biedronka(niby jest ich 6 a nie 5 ale zrobione z tej samej ilości produktów).No i wybór-żaden!Więc dla mnie-biedronkom nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 11:37 Ceny są ok, ale wielka szkoda że nie ma płatności kartą... Odpowiedz Link Zgłoś
klaipio Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 13:54 a czy to prawda że ma być biedronka w tej mini galerii, którą budują na polach lesznowoli obok bloków prestige?? Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 13:56 wracając do tematu, podobno otwarcie przewidziane jest na czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Termin otwarcia Biedronki 10.05.12, 17:24 W tym roku ma być wysyp biedronek więc to całkiem możliwe :) Podobno ludzie z Piaseczna aż tak zasypywali ich mailami że w końcu się zlitowali i zaczęli budować w centrum. Dodatkowo wiadomo - mają bardzo niskie ceny w stosunku do innych dyskontów więc - im więcej tych latających żółtokupnych owadów, tym większy dochód ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 A kiedy w koncu otwierają Biedronkę? 12.06.12, 11:25 Bo nie mogę znalesc takiej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
relyt Re: Termin otwarcia Biedronki 05.06.12, 11:10 Otwarcie juz sie zbliza. Dzis rano kolejka samochodow czekajaca za fura, ktora skrecala tylem do Biedronki byla az prawie do dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Termin otwarcia Biedronki 05.06.12, 13:33 i będzie jeszcze gorzej dopoty, dopoki dworcowa nie będzie 2- pasmowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Termin otwarcia Biedronki 06.06.12, 08:55 Dwupasmowa Dworcowa raczej nam nie grozi:) - za mało miejsca. Ja mam tylko nadzieję, że na tych miejscach bezpośrednio przy ulicy ludzie będą parkowali równolegle do ulicy, a nie prostopadle (tylko mały samochód nie będzie wystawał na ulicę). W środku stawiają regały, lodówki, kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: Termin otwarcia Biedronki 06.06.12, 13:27 Dwupasmowa Dworcowa NA PEWNO nam nie grozi, bo niedawno była remontowana. Wzdłuż Dworcowej po stronie biedronki MUSI powstać zakaz postoju na odcinku ok. 100 metrow, ponieważ w przeciwnym wypadku bedzie tutaj dochodzilo do ciaglych niebezpiecznych sytuacji. Na Nadarzyńskiej są słupki z łańcuchami i chyba już jest znak zakazu postoju, ale głowy za znak nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Termin otwarcia Biedronki 09.06.12, 10:29 Ja bym dwupasmówkę na dworcowej chciał. Ruch byłby o dużo bardziej płynniejszy, a tym samym mniejszy smród spalin (brak ciągłego postoju i ruszania, gdzie spalanie wtedy jest największe). Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: Termin otwarcia Biedronki 11.06.12, 12:46 Dwupasmówkę już mamy: jeden pas w jedną i jeden pas w drugą ;););) A tak na serio to na Dworcowej przydałby się najbardziej pas do skrętu w prawo w Jana Pawła. Autobusy mogłyby bez problemu wyjechać i wjechać na Dworcową. Jak się tak dobrze przyjrzeć to jest na to miejsce, ale remont był niedawno, więc zapomnijmy... Dużo pomogłaby zmiana organizacji swiateł i koniecznie strzałka w prawo, bo na Jana Pawła czasem kilka aut stoi a sznur aut na Dworcowej ciągnie się za Nadarzyńską. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 13.06.12, 09:52 pakulson napisał: > A tak na serio to na Dworcowej przydałby się najbardziej pas do skrętu w prawo > w Jana Pawła. Autobusy mogłyby bez problemu wyjechać i wjechać na Dworcową. Spostrzeżenie jak najbardziej trafne: ten kierunek powinien być uprzywilejowany. Ale mieszkańcy budynku na rogu Dworcowej i JP2 będą mogli odtąd pluć z okien i balkonów z wściekłością na dachy samochodów. pyrkających i smrodzących im pare metrów niżej pod samą ścianą budynku. > Dużo pomogłaby zmiana organizacji swiateł i koniecznie strzałka w prawo, bo na Jana >Pawła czasem kilka aut stoi a sznur aut na Dworcowej ciągnie się za Nadarzyńską. Ten sznur na Dworcowej ciągnie się właśnie za sprawą owych paru aut na JP2. Typowy przejazd przez ten gordyjski węzeł wygląda jak następuje: pali się zielone światło pozwalające na skręt w prawo z Dworcowej na JP2, ale wjechać na skrzyżowanie nie można, bo na JP2 stoją samochody zmierzające w stronę WP. A one stoją bo mają czerwone światło na znajdującym się ledwo 100m dalej skrzyżowaniu JP2 z Powstańców Warszawy. Gdy wreszcie zapali im się zielone - też z reguły stoją, bo drogę na wprost blokuje im kilka a nawet tylko jeden pojazd usiłujący skręcić w lewo w Powstańców Warszawy, zmuszony przepuszczać samochody nadjeżdżające JP2 od strony WP. Znów brak miejsca na pas do skrętu, tym razem w lewo. Radykalnym posunięciem byłoby postawienie znakiu zakazu skrętu w lewo na tym ostatnim skrzyżowaniu. Jeśli to byłby idiotyzm - to z całą pewnością nie większy niż zlikwidowanie w mocno podejrzanych okolicznościach przystanku Szkolna 04, w wyniku czego autobusy 709 jadąco w kierunku Warszawy nie mają jakiegokolwiek przystanku w pobliżu centrum Piaseczna. A mocny doopek z bliżej niesprecyzowanego organu który plunął mieszkańcom tego miasta w twarz swoją arogancką decyzją wciąz pozostaje bezkarny a nawet anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 13.06.12, 09:28 nomado napisał: > Ja bym dwupasmówkę na dworcowej chciał. Ruch byłby o dużo bardziej płynniejszy, > a tym samym mniejszy smród spalin Tiaaaa, a już na pewno gdy w tej sytuacji Dworcowa zacznie robić za alternatywną, zachodnią obwodnicę Piaseczna, zwłaszcza w kierunkach na Tarczyn/Grójec/Wągrodno. Wewnątrzmiejską obwodnicę, którą tą nowomową od jakiegoś czasu chętnie posługuje się społeczny rzecznik interesów GDAKA, zwany SIUŚKOM-em Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 13.06.12, 09:24 3fx napisał: > Dwupasmowa Dworcowa raczej nam nie grozi:) - za mało miejsca. SPOko, waadza Piaseczna zaciągnie kredycik na parę pokoleń, i wzorem Warszawy wybuduje tunel-przekręt, aby zmieścić w nim drugą jezdnię Dworcowej. Na dodatek będzie się zapierać jak żaba błota że to nie żaden przekręt: w przeciwieństwie do tego warszawskiego będzie on wybudowany jak należy, POD rzeką a nie wzdłuż jej brzegu :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mytezmamydzieci Re: Termin otwarcia Biedronki 13.06.12, 22:38 Z tymi cenami to wcale nie tak różowo. Pierwszego dnia jest SUPER PROMOCJA, ale potem ceny normalne. Porównywałam kiedyś koszyk produktów i w Auchanie jest taniej. Biedronka ma bardzo płytki asortyment i po za podstawą niczego nie kupisz. Drugą biedronkę "podobno" otwierają w starym "rolniku" w centrum Piaseczna. ---------------------- opiekunkidlawymagajacych pl Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Termin otwarcia Biedronki 16.06.12, 18:44 W środku brakuje już chyba tylko towaru:) Nie ma już budowlańców, został tylko kontener do wywiezienia i dwie koparki. Chyba wiem dlaczego trochę przystopowali z otwarciem. Wygląda na to, że energetycy nie podłączyli jeszcze prądu do Biedronki. Do budynku podłączony jest agregat prądotwórczy jako tymczasowe źródło zasilania. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine150 Re: Termin otwarcia Biedronki 18.06.12, 10:40 ponoć otwarcie planowane jest na 21.czerwca,ale oczywiście może się opóźnić:) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Termin otwarcia Biedronki 18.06.12, 11:03 W czwartek były jakieś prace energetyczne w okolicy: 14.06.2012, 8.00 – 16.00 Piaseczno, Ulica: Lotników, Saperów, Dworcowa, Torowa, Kasy PKP Stacja: 0686 St. Piaseczno Poniatowskiego Obwód à ul.Saperów, Dworcowa Więc może będą mieli prąd. Tylko czy w dwa dni ułożą cały towar na półkach? Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Termin otwarcia Biedronki 21.06.12, 08:30 Dzisiaj rano w Biedronce było zapalone światło, agregat nie pracował, więc chyba zasilanie z sieci już mają. Pojawiły się słupki przy Dworcowej więc nie będzie parkowania tuż przy ulicy. To z jednej strony dobrze (dla bezpieczeństwa ruchu i wygody pieszych), ale z drugiej strony na parkingu Biedronki dla klientów będzie tylko kilkanaście miejsc. Za Biedronką wykonane zostało ogrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fka1 Re: 26.06 23.06.12, 21:59 taka informacja na drzwiach sie pojawila - otwarcie wtorek 26.06. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: 26.06 26.06.12, 08:28 Biedronka została otwarta i mamy mały komunikacyjny bałagan. Klienci porzucili swoje samochody gdzie tylko się dało - na trawnikach, chodnikach i ulicach (!!!). Nie wiedziałem, że otwarcie Biedronki zwalnia z myślenia i przestrzegania przepisów ruchu drogowego... Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: 26.06 26.06.12, 14:24 Loklatorów developerskich apartamentów 29mkw tudzież zagorzałych klientów biedronek, makdonaldów i innych oferentów plastikfudowej żywności nigdy nie posądzałem o szczególne zdolności do myślenia. Pewnie większość spośród nich wywodzi się z pobliskiego Osiedla im Radnego Słowika, gdzie i z buta dałoby się zakupy zatachać... Odpowiedz Link Zgłoś
nowdar1 Re: 26.06 26.06.12, 14:34 Ty chyba też nie męczysz swoich szarych komórek pisząc takie bzdurne teksty. Szkoda słów na takiego jenteligenta co w ten sposób wypowiada się o ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: 26.06 26.06.12, 14:52 To popłynąłeś... Ech! Aż szkoda tych lejkowców dętych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: 26.06 28.06.12, 00:17 Lejkowców nagle ci się szkoda zrobiło? Przecież od zawsze wolałeś POdgrzybki :-P Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: Termin otwarcia Biedronki 26.06.12, 16:14 samochody ustawiły się wzdłuż ul.Nadarzyskiej i oczywiście pojawiła się straż miejska :-), ale co tu się dziwić jak pod sklepem jest tylko około 30 miejsc parkingowych z czego kilka pewnie zajętych przez pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejp1977 Re: Termin otwarcia Biedronki 26.06.12, 23:48 Ale się zajechało ludzi z Miasta... i z Trójmiasta.Co trzeci samochód miał tablice WGR Warka Grójec Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: Termin otwarcia Biedronki 27.06.12, 07:02 Jakaś masakra tam wczoraj była :P Byłem ok. godz. 18. to ciężko było wejść, w środku poruszanie się graniczyło z cudem, a w kolejce do kas stało może po 10-15 osób. Jednak poszedłem do sklepu Społem, a na większe zakupy do Biedrony się wybiorę w weekend ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Termin otwarcia Biedronki 27.06.12, 09:14 a ja byłam do południa i zakupiłam pieluchy po cenie promocyjnej :D luzu nie było ale dało radę z wózkiem wejść, przy kasach po 2-3 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
gosbi Re: Termin otwarcia Biedronki 27.06.12, 10:44 Te ichniejsze Dada, czy jakies lepsiejsze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: Termin otwarcia Biedronki 27.06.12, 12:42 DADA wszystkie rozmiary po cenie 22,99zl, ja kupowałam 3 w paczce 64 sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 27.06.12, 11:36 andrzejp1977 napisał: > Ale się zajechało ludzi z Miasta... i z Trójmiasta.Co trzeci samochód miał tabl > ice WGR Warka Grójec Radom. Może zadziałał ten sam mechanizm który zaobserwowałem gdzieś w połowie lat 90-tych ub. wieku w okolicach dzisiejszej "Promenady" przy Ostrobramskiej? Na prowizoryczny parking przy niedawno otwartej stacji benzynowej wytoczył się zdezolowany, odrapany, zakurzony autosan na zamojskich blachach. W otwartych drzwiach ukazała się równie sfatygowana, stasza raczej już kobieta, a po chwili z wnętrza buchnął przerażający, dziki, małpi wrzask. Gromada bachorów, niemal tratując wchowawczynię i roztrącając się nawzajem wysypała się z pojazdu, po czym na wyścigi, nie zważając na nic co się wokół nich działo (chyba tylko czołgiem można było powstrzymać ten wyścig szczurów) - pognała przez siebie, ku upragnionemu celowi. DO MAKDONALDA! A z dziesiątek par dziecięcych oczu emanowało największe SZCZĘŚCIE, jakie dotąd kiedykolwiek przeżywali. Nie sądzę aby powodem powyższych emocji był rychły kres uczucia głodu, jaki dotąd cierpieli (ostatecznie, chyba każdy z dzieciaków zabrał jakieś kanapki na długą podróż). Liczyło się to że za chwilę oni dostąpią zaszczytu przekroczenia progu - żadnego tam baru mlecznego, ba! Nawet nie exkluzywnej, ale pamiętającej jeszcze czasy PRL restauracji, tylko właśnie MAKDONALDA! To dopiero ich koleżanki i koledzy z jakiegoś tam Hrubieszowa czy innego Szczebrzeszyna, którzy w Warszawie jeszcze dotąd nie byli pękną z zazdrości, gdy się dowiedzą jaka to atrakcja spotkała uczestników wycieczki. No ale w to że w tamtych latach nie powstał jeszcze żaden MAKDONALD na Ścianie Wschodniej - byłbym jeszcze skłonny uwierzyć. Znacznie mniej w to że Radom, Grójec a nawet Warka nie dorobiły się jeszcze żadnej BIEDRONKI, aby chciało się mieszkańcom okolic tamtych miast jeździć aż do Piaseczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zalesinek Re: Termin otwarcia Biedronki 27.06.12, 20:51 Ale ty masz kompleks. Rozumiem że byłeś akurat tym co nie załapał się na tą wycieczkę a po wielu latach sprowadziłeś się do upragnionej stolicy,masz kredyt na mieszkanie na 50 lat i takimi głodnymi kawałkami na forum leczysz swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 28.06.12, 00:20 Kompletne pudło. Urodziłem się w Warszawie, mieszkam w niej od 1968 roku, mam miieszkanie - i żadnego zaciągniętego kredytu. Tak więc idź wietrzyć spiski syjonistyczne gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
hre_up Re: Termin otwarcia Biedronki 28.06.12, 08:08 i jeszcze pewnie chodzisz co dzień do MAKDONALDA na LANCZ/S ? Odpowiedz Link Zgłoś
hre_up Re: Termin otwarcia Biedronki 28.06.12, 08:11 Wracając do tematu Biedry to wczoraj także była masakra. Po 19:00 ludzi cała kupa, w środku smród i bałagan! Nie ma się w sumie co dziwić po takiej fali to było do przewidzenia, ale czy kiedyś będzie tam można w spokoju zrobić zakupy nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamba11 Re: Termin otwarcia Biedronki 28.06.12, 08:59 A przed 20, nadal bałagan i pełno ludzi, a do tego korek na Dworcowej, bo w jednym czasie próbował na parking pod rampę wjechać tyłem tir z Biedronki, drugi blokował mu ruch od strony dworca, a zniecierpliwieni kierowcy z tego korka próbowali to wszystko wyminąć utwardzonym poboczem. A i jeszcze z parkingu przed Biedronką wyjezdżali ludzie. Rozumiem, że ktoś to wszystko zaplanował (mały parking, system dostaw itp.) tak, aby nie powodować utrudnień w ruchu na tej dość ruchliwej ulicy. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 28.06.12, 09:05 mamba11 napisała: > korek na Dworcowej, bo w jednym czasie próbował na parking pod rampę wjechać tyłem > tir z Biedronki, drugi blokował mu ruch od strony dworca Jak nic trza będzie przebudować Perełkę na kanał... żeglowny, i dowozić towary frachtowcami :-P Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 28.06.12, 09:02 hre_up napisała: > i jeszcze pewnie chodzisz co dzień do MAKDONALDA na LANCZ/S ? Nie, koszerny (w sensie bezmięsny, tylko ryby wchodzą w grę) jestem, więc bym się tam nie pożywił. Do tego jeszcze ten szczególny, niepowtarzalny mięsny smrodek jakiego nie uświadczysz w żadnej innej placówce gastronomicznej, nawet serwującej pododne specyjały - od początku przyprawiał mnie o odruchy wymiotne, nawet gdy mijałem MAKDONALDA idąc ulicą. A wracając jeszcze do wpływu MAKDONALDA na zachowanie ludzi: pamiętam też jak moja siostra cioteczna z Ostrołęki przywiozła kilkanaście lat temu trójkę swoich dzieci w gościnę do mojej mamy. Poproszono mnie abym zaproponował jakieś ciekawe miejsce w Warszawie które warto by zwiedzić. Rzuciłem z czapy parę propozycji: Pałac Kultury (aby sobie na całą Warszawę popatrzeć z góry), Stare Miasto, ZOO, Park Kultury w Powsinie, jakiś basen (bo ciepła pora roku była). Odbyła się dłuuga rodzinna debata, po której zakomunikowano mi dokąd to dzieci, pierwszy raz przebywające w stolicy postanowiły się udać. DO MAKDONALDA! Zwątpiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
misz098 Re: Termin otwarcia Biedronki 29.06.12, 17:14 Dziś około 14 sytuacja wyglądała tak samo, dostawcze samochody zablokowały wjazd i wyjazd z parkingu oraz ruch na dworcowej. Bez sensu kompletnie i chyba bez mozliwosci konstruktywnej zmiany. Jedyne, co pomocne to zwiększenie powierzchni parkingowej... Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 29.06.12, 23:01 misz098 napisała: > Jedyne, co pomocne to zwiększenie powierzchni parkingowej... Żaden problerm: Perełkę do szamborury na kolejnym odcinku (w tym przypadku od zachodniej strony nasypu kolejowego po wschodnią stronę Dworcowej), zniwelować jej dolinkę wykorzystując gruz zgromadzony przed mleczarnią, zalać to wszystko betonem i asfaltem albo wyłożyć kostką Bauma aby jakiś krewny i znajomy Królika mógł się obłowić - i beeeedzie parking że mucha nie siada! :-> Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Termin otwarcia Biedronki 29.06.12, 19:21 tomjani napisał: > Kompletne pudło. Urodziłem się w Warszawie, mieszkam w niej od 1968 roku, mam m > iieszkanie - i żadnego zaciągniętego kredytu. Tak więc idź wietrzyć spiski s > yjonistyczne gdzie indziej. Tak z ciekawości... skoro urodziłeś się w Warszawie i mieszkasz w Warszawie to czym zasłużyliśmy sobie na Twoje przemiłe towarzystwo na forum Piaseczno??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 29.06.12, 23:06 3fx napisał: > Tak z ciekawości... skoro urodziłeś się w Warszawie i mieszkasz w Warszawie to > czym zasłużyliśmy sobie na Twoje przemiłe towarzystwo na forum Piaseczno??? Przecie już raz pisałem. Mój dziadek byl leśniczym w Łosiu, i przez Piaseczno jeździłem w odwiedziny, po przejściu na emeryturę sprowadził się do Piaseczna, a i niezależnie od tego Piaseczno stanowiło od niepamiętnych czasów ważny etap moich rowerowych wycieczek, przez Powsin, Las Kabacki - i dalej do Zalesia Górnego, w rejony Piskórki względnie Gloskowa, Złotokłosu, Woli Gołkowskiej, Władysławowa... No i ciuchcią nierzadko jeździłem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Termin otwarcia Biedronki 29.06.12, 23:31 yhy. czyli całkiem jak Polonia z dziada pradziada zasiedziała w Czikago czy innym Grinpoincie, biorąca czynny udział w nadwiślańskich wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Termin otwarcia Biedronki 30.06.12, 00:05 misiania napisała: > yhy. czyli całkiem jak Polonia z dziada pradziada zasiedziała w Czikago czy inn > ym Grinpoincie, biorąca czynny udział w nadwiślańskich wyborach? Noooo do Piaseczna istotnie przyjechałem głosować w ostatnich wyborach - wiecie już na kogo. Szkoda tylko że bezskutecnie :-( BTW: Misiania, jechałaś już kolejką, tak jak Cię Jacenty zobowiązał pod groźbą dekapitacji? ;-) Żebyś tak nie zwlekała - byłby parowóz, teraz niestety go nie ma :'-( Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Termin otwarcia Biedronki 30.06.12, 01:10 Znaczy uważam, że powinieneś się skoncentrować na okolicach, gdzie mieszkasz. Tam płać podatki, głosuj, działaj. Nie udzielaj się socjalnie w miejscach, które wizytujesz okolicznościowo jako skansen dzieciństwa. Tu jesteś obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: Termin otwarcia Biedronki 30.06.12, 19:34 A ja lubię Biedroneczkę, mają tam prawie wszystko czego mi trzeba, a czego nie mają dwa razy w miesiącu kupię w Auchan. Chciałam kupować na bazarku i wspierać lokalny rynek, tylko , że z cenami to lekko poszaleli ( za wyjątkiem sklepu jbb gdzie raz , że nie drogo, dwa całkiem smacznie, a obsługa chylę czoła naprawdę) chyba, że nie widzę jakiś normalnych cen. Odpowiedz Link Zgłoś