maranka 30.08.13, 09:59 Pisaliscie wczesniej ,ze mozna dokupic brazowe na trawe itp. Dzwonilam do Gminy i zdziwiona Pani urzednik powiedziala ,ze nigdzie a nadwyzke "zielonego" mam wywozic we wlasnych workach na Techniczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trurlo Re: Worki na smieci 30.08.13, 14:06 Ja słyszałem że można kupić w kiosku koło urzędu gminy, ale nie sprawdzałem jeszcze. Tymczasem żółte się skończyły... Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Worki na smieci 30.08.13, 14:43 Podobno to co dali ma starczyc do konca roku i nic nie mozna nigdzie dokupic. Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Worki na smieci 30.08.13, 20:12 A w ogóle dostaliście jakieś worki? Bo do mnie mieli przywieźć, ale nie dojechali. Chyba będę wystawiać przed bramę stos reklamówek, kartonów... Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Worki na smieci 30.08.13, 20:44 Z drugiej strony wygląda to tak, że zakupiłem kilka plastikowych pojemników i w nich segreguję odpady. W dniu odbioru wystawiłem pojemniki z posegregowanymi odpadami: szkło, plastik, metal, itd. Przyjechali panowie śmieciarką i jak zobaczyli, to STRZELILI FOCHA i powiedzieli żeby to było ostatni raz, bo odbierają tylko śmieci w workach. Ja im na to że żadnych worków nie dostałem, choć było o tym w umowie. Oni ripostują że można zakupić na Technicznej. A ja im na to, że moje worki musieli przepić, albo rozdać po znajomości. Rozstaliśmy się w niezbyt przyjaznej atmosferze której finałem bedą śmiecie reklamówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
julcys Re: Worki na smieci 01.09.13, 22:56 Worki na plastiki i szkło kupiłam jakiś czas temu w kiosku przy Urzędzie. Śmieci segregowane zabierają raz na miesiąc, rodzina wielodzietna, większość robiona z plastiku więc trochę tych worków się wystawia plus szkło i papier. Do czego zmierzam - przyjechali ostatnio i słyszę jak jeden do drugiego mówi " No rzesz kurw.. ile tego jest"! Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Worki na smieci 02.09.13, 11:11 Dlatego piszę ,bo u mnie zabrali połowę śmieci.Pani w urzędzie sugerowała,że to przez źle oznakowane kontenery/normalne zielone z marketu/ a poza tym zaproponowała,żebym sama wywiozła na Techniczną.Przy okazji dowiedziałam się ,że nigdzie nie można dokupić worków??? A tu niespodzianka pod samym urzędem są - ciekawe ...Wiedza i orientacja urzędników w temacie śmieci jest powalająca- zależy kto podniesie słuchawkę. Przekazywane są sprzeczne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mahoneyphx Re: Worki na smieci 05.09.13, 01:36 A nie jest tak ze mozna dokupic na szklo, plastik/aluminium, a na zielone nie mozna bo jest limit? Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Worki na smieci 18.09.13, 17:19 Właśnie tak jest - doczytałam się na stronach gminy ; Dodatkowe worki żółte i zielone na odpady selektywne zakupić można w recepcji Urzędu Miasta i Gminy Piaseczno (od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00-16.00), oraz w kiosku przed urzędem w formie pakietów po 10 sztuk; cena pakietu z 10 workami żółtymi: 5,70 zł; cena pakietu z 10 workami zielonymi: 9,30 zł; W przypadku wykorzystania wszystkich worków brązowych na odpady biodegradowalne należy zgromadzoną trawę, liście, obierki i rozdrobnione gałęzie oddać do Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych (PSZOK) przy ul. Technicznej 6 w Piasecznie. Zachęcamy również do kompostowania; Odpowiedz Link Zgłoś