liki0 15.04.14, 02:01 Witam, czy można gdzieś w Piasecznie lub okolicach Piaseczna kupić dobre wędzone wędliny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomado Re: wędzonki 15.04.14, 09:23 W auchan na stoisku z wędlinami zapakowanymi są dobre wędliny wędzone z DR. Henryka Kani Odpowiedz Link Zgłoś
robertokok Re: wędzonki 29.04.14, 10:15 Generalnie dobre wędliny w Piasecznie są z małych masarni, szczególnie polecam masarnię Radzkiego z Gołkowa (maja też pawilon na bazarku od strony Jana Pawła II) i masarnię na ul. Kajki (od ul. Orężnej). Nie dodają chemii i mąki ziemniaczanej do wędlin, może też wędzą w sposób bardziej tradycyjny. Odnośnie wędzonki z hi-permarketu to nie mam dobrej wiadomości, żaden duży zakład mięsny nie wędzi wędlin w sposób w jaki to sobie wyobrażamy, wędliny są po prostu zanurzane w spe-cjalnej chemicznej kąpieli, która zastępuje wędzenie. Aby mieć dobre wędzone, tra-dycyjne wędliny sami zrobiliśmy sobie wędzarnie i w niej wędzimy wędliny, które sami przygotowaliśmy. Tylko wtedy mam gwarancję, że wiem co jem:) Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: wędzonki 05.05.14, 08:49 Czasem nie ma wyjścia. Co do wędlin o których wspomniałem, mam gwarancję że nie zawierają glutenu lub śladowych jego ilości. Co do masarni jak to ująłeś "małych" takiej pewności nie mam ... Z drugiej strony dla osób którym to nie przeszkadza, mogą być one dobrą alternatywą ... Odpowiedz Link Zgłoś