tm51 07.02.05, 11:29 Wie ktos dokładnie do którego miejsca szlak jest przejezdny? no i ogólnie jak sie sprawy ostatnio mają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wpi05500 Re: Kolej wąskotorowa 07.02.05, 13:13 5,5 roku temu byłem na wycieczce Piaseczno - Nowe Miasto. Ale była jazda... Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Kolej wąskotorowa 07.02.05, 13:43 Wg maszynisty tejże kolejki sprawy maja się źle, coś bąkał czy w sezonie ruszy kolejka. A że rozmowa była przy piwku w sklepie u pani Stasi na Lipowej to czy to jakakolwiek prawda nie wiem. w. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: Kolej wąskotorowa 07.02.05, 13:51 no własnie tylko potem gdzieś ukradli tory, a budując drogę zaasfaltowali przejazd(to tylko w tylko państwie takie rzeczy robią), anie wiem w którym to było dokładnie miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
m2w7 Re: Kolej wąskotorowa 10.02.05, 08:04 Jesienią 2003 szkolna wycieczka dojechała do stacji Tarczyn (w lesie, kilka budynków przy torach) i tam lokomotywa zawróciła. Rozmawiałem z maszynistą nie próbował jechać dalej (i nie wiedział dokąd można). Mogłaby to być wielka atrakcja (mam znajomych, którzy lokomotywę parową widzieli tylko na filmie lub w muzeum przy Dworcu Głównym a ich dzieci chciałyby przejechać się pociągiem jak na westernie). Odpowiedz Link Zgłoś
szuflandia.wpi Re: Kolej wąskotorowa 10.02.05, 13:32 Byłem raz na wycieczce wąską, ale loko była spalinowa ;o( Na Mazurach jeszcze do końca 80-tych jeździły parowozy... To dopiero jazda... Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Kolej wąskotorowa 15.02.05, 18:12 Odpowiedzi na Wasze pytania: www.kolejka-piaseczno.com/ Ja jechalem ostatnio 24.10.2004 i bylo suuuuppperrr:) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś