Dodaj do ulubionych

wyzerka na telefon?

25.10.05, 19:26
Witam,
czy mozna gdzies w Piasecznie zamowic jedzenie z dostawa, lub odebrac w
lokalu? Interesuje mnie kazda kuchnia :-)
Marta (baardzo lakoma)
Obserwuj wątek
    • mahony2109 Re: wyzerka na telefon? 25.10.05, 20:27
      Pizza Hut, Telepizza, Pizza Dominium, Pizza Słoneczniki, Chińczyk niedaleko
      kościoła, Catering Karczmy Pilarscy. Wszystko sprawdzone, ale numerów nie
      pamiętam, łatwo można spisać jadąc przez miasto.

Pzdr.
      • tm51 Re: wyzerka na telefon? 25.10.05, 21:11
        ostanio jeszcze jakies nalesniki na bazarku
        • majera Re: wyzerka na telefon? 26.10.05, 07:55
          dzieki bardzo, bede spisywac i korzystac,
          Marta (nie mogaca myslec o jedzeniu po wczorajszym)
          • mahony2109 pizzerie 26.10.05, 19:39
            Znalazłem numery do pizzerii, chyba aktualne, więc nie musisz spisywać.
            Niestety nie zlnalazłem Słoneczników (na JP II), a to IMHO najlepsza pizzeria w
            mieście.
            Telepizza (Kaufland): 737 25 55 i 737 25 35
            Pizza Hut (Powstańców Warszawy): 536 36 36
            Pizza Pai (Auchan): 716 86 00
            Pizza Dominium (Sierakowskiego): 750 18 69 i 737 00 47
            Pzdr.
            • magdary Re: pizzerie 26.10.05, 21:02
              a słoneczniki to nie przypadkiem 737 1945? zapamiętalam bo w 1945 mój rodzony
              ojciec się urodził :)
              • mahony2109 Re: pizzerie 26.10.05, 22:13
                Ano chyba tak, rzeczywiście mają ten charakterystyczny roczek w numerze :)

Pzdr.
    • susanka Re: wyzerka na telefon? 26.10.05, 21:44
      no to ja jescze dorzuce MR GYROS 737 00 20 Jana Pawla II 43a )od poniedzialku
      do soboty 12-23). Jeszcze nie testowalam, ulotke znalazlam na osiedlu, moze ktos
      juz tam jadl i moze cos o tym miejscu i jedzeniu tamze wydawanym powiedziec?
      susanka
      • kpt5 Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 12:27
        Witam,

Wczoraj postanowiłem sprawdzić jak się prezentuje nowy lokal w mieście.
        Jedzenie to sprawa gustu. Mi smakowało. Wybór dań spory, ceny znośne. Sam lokal
        urządzony skromnie, ale sympatycznie. Niedawno wystartowali, więc z czasem
        zrobie się przytulniej. To może być miejsce na zorganizowanie wspólnego
        oglądznia imprez typu koncerty, mecze ... Mają telewizorek umieszczony w dobrym
        punkcie lokalu i są otwarci do 23:00. Ogólnie polecam. Ostrzegam tylko przed
        dużą ilością cebuli w daniu gyros zestaw (tylko takie przetestowałem). Jeśli
        ktoś nie lubi to może być rozczarowany. Kontynuując temat nowych lokali to czy
        może ktoś był już w oddalonej o kilkanaście metrów od "Mr. Gyros" pizzerii "Da
        Grasso"? Przechodząc widziałem, że lokal już funkconuje. Ten ma być otwarty
        nawet do 1:00 w pt/sob. Rozwija się ostro nasze miasteczko ;)
        • magdary Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 15:48
          A jak cenowo wygladają? i wielkościwo porcji?
        • tm51 Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 17:12
          z piaseczyńskim da Grasso doswiadczenia nie miałem, ale, że jeden jest koło
          kampusu, to byłem kilka razy(a to wszedzie mają chyba te same ceny)- ceny jak na
          Warszawe dobre- Margherita duża(nazwa odpowiada wielkości) po 11zl, duzy wybor
          kombinacji, ogolnie całkiem nieźle
        • repair Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 18:54
          Te miejsce to kompletnie nieudana dla mnie próba połączenia kebab/gyrros fast
          food z miejscem do posiedzenia. W lokalu panuje intensywny zapach potraw, a
          wystrój wnętrza jest średniej jakości i niczym nie przyciąga. Proponuję
          porównać z Gandalfem. Tam też chyba mają jedzenie na telefon? Jest to jedyne
          miejsce w Piasecznie, w którym miałbym ochotę chwilę posiedzieć przy piwie.
          Czynne niestety tylko do 22.
          • magdary Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 19:53
            a dziękuję za Gandalfa. Byłam tam raz i jedzenie na które trafiłam okazało się
            porażką. a czynny jest do 22 bo jest w bloku.
            jedzenie w Gyrosie całkiem niezłe. cebuli za dużo to fakt i szkoda, że surowa.
            pizza mi jakos ostatnio nie wchodzi wogóle.
            za pierogi od Pilarskich dam się pokroić :D
            • mahony2109 Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 21:43
              Inaczej, Gandalf jest czynny do 22:00 bo jest w bloku z wyjątkowo
              roszczeniowymi mieszkańcami. Taka prawda. Jest dużo lokali czynnych dłużej, w
              blokach lub pod oknami bloków. Przegieciem są takie sytuacje jak na Ochocie
              przy Polach Mokotowskich (całe wakacje do 3 rano ludziom pod oknami), ale
              zamykanie spokojnej restauracji o 22:00, nawet nie 23:00 to takie samo
              przegięcie. Jak ludzie chcą absolutniej ciszy to niech się wyprowadzają pod
              Warkę. Można kupić dom na działce w cenie mieszkania w Piasecznie i mieć
              spokój :-/

Pzdr.
              • magdary Re: wyzerka na telefon? 28.10.05, 08:07
                mahony2109 napisał:

> Inaczej, Gandalf jest czynny do 22:00 bo jest w bloku z wyjątkowo
                > roszczeniowymi mieszkańcami. Taka prawda. (..)ale
                > zamykanie spokojnej restauracji o 22:00, nawet nie 23:00 to takie samo
                > przegięcie. Jak ludzie chcą absolutniej ciszy to niech się wyprowadzają pod
                > Warkę. Można kupić dom na działce w cenie mieszkania w Piasecznie i mieć
                > spokój :-/

Ludzie chcą spokoju w mieszkaniu, które kupili za ciężkie pieniądze. Nie
                rozumiem argumentacji "Jak ludzie chcą absolutniej ciszy to niech się
                wyprowadzają pod Warkę.Można kupić dom na działce w cenie mieszkania w
                Piasecznie i mieć spokój :-/" Jak ktoś chce posiedzieć dłużej to niech idzie
                gdzie indziej.
                Zresztą z Gandalfem nasza wspólnota miała duzo przejść zanim wogóle doszło do
                jakiś rozmów. Kiedy Gandalf był otwarty dłużej to wcale tam nie było tak
                spokojnie.
                • mahony2109 polemika o problemie "ciszy" 28.10.05, 18:01
                  Wiesz, jakoś mnie nie przekonuje takie tłumaczenie. W aglomeracji Warszawskiej
                  są setki miejsc działających w blokach lub pod oknami bloków, a tylko
                  pojedyńcze, którym narzucono aż tak ostre godziny jak Gandalfowi. Nie dziwne,
                  że Piaseczno jest ciągle pustynią restauracyjną, jeśli Piaseczyńskie wspólnoty
                  mają takie podejście. Na Kabatach wreszcie to zrozumieli i choć zawsze się
                  znajdą narzekający, to ludzie docenili gastronomie, knajpki wyrastają jak
                  grzyby po deszczu i wreszcie zrobiło się miło.

Ale niestety zawsze się znajdą nietolerancyjne wspólnoty i nietolerancyjni
                  ludzie. W Polsce jest z tym jakaś paranoja kompletna. Szkoła przeszkadza,
                  szpital przeszkadza, kościół przeszkadza, samolot przeszkadza, droga
                  przeszkadza, pies sąsiada szczeka, dziecko sąsiada skacze, nastoletni syn
                  sąsiada robi imprezę, ciągle pisma, policja i awantury. Przyznam, ze jest to
                  trochę szokujące. Trochę wiecej tolerancji ludzie. Wyjdzie Wam na dobre!
                  Zwłaszcza, że (nie obrażając nikogo z tej wspólnoty) statystycznie osoby, które
                  najwięcej narzekają same zwykle nie są w porządku wobec sąsiadów :-P Zwłaszcza,
                  że w Polsce naprawdę niewielkim kosztem (wystarczy zmienić kierunek Ursynów /
                  Piaseczno na mniej popularny) można mieć domek wolnostojący i spokój. Nie
                  trzeba na siłę z miast robić wsi narzekając na odwieczne miejskie odgłosy.

Pzdr.
                  • tm51 Re: polemika o problemie "ciszy" 28.10.05, 18:31
                    no ale podpitych gości pod balkonem bys nie chcial mieć chyba, a kurat rownie
                    dobrze mozna powiedziec, że własciciele Gandalfa wybierając takie miejsce
                    wiedzieli, że wszedzie wokół mieszkaja ludzie i to nawet nie po sąsiedzku tylko
                    jeszcze blizej
                    • mahony2109 Re: polemika o problemie "ciszy" 28.10.05, 20:51
                      I dlatego protestowałbym przeciwko OGRÓDKOWI Gandalfa, a nie samej knajpy. Bo
                      goście w zamkniętym pomieszczeniu nie są aż tak głośni. Niekiedy dużo cichsi
                      niż rozpiesczony gnojek, z dobrym sprzętem audio i dużą ilością płyt hip-
                      hopowych - to z doświadczenia, mieszkałem tuż koło knajpy, a teraz mieszkam
                      na "cichym i spokojnym osiedlu", tylko że pełnym własnie takich osobników.
                      Knajpka to nic w porównaniu, a przynajmniej daje coś w zamian - jest gdzie
                      pójść :-P
                  • magdary Re: polemika o problemie "ciszy" 29.10.05, 08:10
                    wiesz kiedy kupowałam tam mieszkanie ani słowem nikt ni powiedział, że będzie
                    tam knajpa. Byc może kupiłabym gdzie indziej. I pewnie tak zrobiliby też inni
                    własciciele.
                    a nie mam zamiaru rezygnować z mojego mieszkania tylko dlatego, że ktoś chce
                    sobie raz na tydzień wyskoczyć na piwo. Ja tu żyję na codzień.
                    • mahony2109 Re: polemika o problemie "ciszy" 29.10.05, 10:06
                      No tak, nieuczciwość developerów niestety zmienia postać rzeczy. A zjawisko
                      takie jest bardzo częste. Kolega kupił ostatnio mieszkanko nad jakimś drzwiami.
                      Zwodzili go, że to drzwi techniczne. Okazało się, że ma taras nad śmietnikiem...

Pzdr.
                    • tm51 Re: polemika o problemie "ciszy" 29.10.05, 10:11
                      magdary napisała:

> wiesz kiedy kupowałam tam mieszkanie ani słowem nikt ni powiedział, że będzie
                      > tam knajpa.
                      bo nie bylo chyba ustalone co tam będzie- równie dobrze mogli zrobic tam sklep,
                      w końcu Gandalf powstał jakiś czas po wybudowaniu bloku o ile dobrze pamiętam
        • kwiatek6324 Re: wyzerka na telefon? 15.02.06, 13:20
          Witam..

Wlasnie wczoraj w celu sprawdzenia co i jak poszlismy
          do Da Grasso.

Powiem szczerze ze bylismy mile zaskoczeni,
          Pizze naprawde dobre, daja duzo sosu, no i cena
          zdecydowanie zachecajaca... za duza pizze z duza iloscia
          skladnikow i 2 napoje zaplacilismy 25zl...

Nie zebym za bardzo reklamowal, ale jesli nie straca
          checi wraz z uplywem czasu to moze byc calkiem niezle miejsce
          na jedzonko :-)

No i oczywiscie ciesze sie ze cos sie rozwija :-)

Pozdr
          Kwiatek
    • salaria Re: wyzerka na telefon? 28.10.05, 16:36
      Wejdź na forum Józefosławia. Tam czas jakis temu jakaś firma proponowała swoje
      usługi. Nie wiem, czy nadal działa. Temat: Oferta dla Józefosławiaków, ale może
      do Piaseczna tez się pofatygują.
      • annabellee1 Re: wyzerka na telefon? 28.10.05, 17:16
        Ja polecam i to goraco garmazerie przy Kosciuszki.Tuz przy pogotowiu.Tam
        wszystko jest znakomite.Kopytka maja sliczne malutkie,ze goscie az jecza z
        zachwytu.Znakomite klopsiki w sosie koperkowym.Pierogi cudo.A knedle w sezonie
        to byl po prostu przeboj.Niezle gotuje.Ale knedli czy pierogow mi sie nie chce
        robic.Surowkisa pyszne.Chlodnik.Moglabym tak dluzej
    • magdary wracajac do tematu 29.10.05, 09:39
      www.dagrasso.pl dzis znalazlam ulotke na klatce.
      • celeste Re: tel. do Da Grasso 29.10.05, 19:04
        726-72-95
    • reid Re: wyzerka na telefon? 13.01.06, 13:12
      podajcie numer do CHINCZYKA na przeciwko strazy pozarnej!!!
      ???
      • kurant78 Re: wyzerka na telefon? 15.01.06, 01:44
        Bartosz Zalesinek (Dobre i smaczne dania obiadowe)
        Kurczaki (Mysiadło i Zalesinek)
        Kilka chińczyków (Mukine, bazarek i straż )
        PizzaHut, telepizza - wiadomo
        Słoneczniki - fajane miejsce i niezłe żarcie

Dominium - jedyne miejsce gdzie mozna zaopatrzyc sie na imprezę za rozsądna i
        cene no i smacznie zwłaszcza mają fajne promocje na miejscu 1+1gratis, na
        telefon 1+20% za druga i mozna zamawiac przez Internet

Degrasso kompletne dno - surowe ciasto i smak opony, trudno aby abyło tam cos
        dobrego za takie ceny (W biurze wyrzuciliśmy dwie pizze od nich do śmietnika, a
        jesteśmy fanatykami pizzy)
        Naleśniki na bazarku - da się jeść i najeść

W sumie pewnie w całym mieście zebrałoby sie z 50 miejsc licząc Auchan itp.
        • richo Re: wyzerka na telefon? 15.01.06, 21:20
          kurant78 napisał:

> Degrasso kompletne dno - surowe ciasto i smak opony, trudno aby abyło tam cos
          > dobrego za takie ceny (W biurze wyrzuciliśmy dwie pizze od nich do śmietnika, a
          > jesteśmy fanatykami pizzy)

Zgodzę się. Strasznie im się śpieszy... po czasie ;-)
          • missundaztood Re: wyzerka na telefon? 19.10.06, 16:25
            Czy w chińczyku na bazarku jest opcja zamawiania na telefon?
            • alienxxx Re: wyzerka na telefon? 20.10.06, 00:19
              mr gyros jest calkiem niezly - wpadam tam czasem na bule - ale nie jest to
              miejsce nowe - dzialaja juz chyba z pol roku jak nie dluzej

da grasso - tak jak w kazdej pizzerii tej sieci - masowka - ogolnie za pizza nie
              przepadam wiec nie jestem obiektywny - tez dzialaja juz dosc dlugo

gandalf - w srodku okropnie cuchnie fajami - bylem raz i wiecej nie pojde -
              zreszta od jakiegos czasu mam zasade, wchodze i pytam czy maja sale dla
              niepalacych, jesli slysze, ze nie zapominam o lokalu tak jakby nie istnial :)
              • missundaztood Re: wyzerka na telefon? 19.01.07, 16:06
                Ma może ktoś z Was numer do któregoś z chińczyków?
                • kpt5 Re: wyzerka na telefon? 19.01.07, 16:15

Mam nadzieję, że jeszcze aktualny: 7371433
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka