majera 25.10.05, 19:26 Witam, czy mozna gdzies w Piasecznie zamowic jedzenie z dostawa, lub odebrac w lokalu? Interesuje mnie kazda kuchnia :-) Marta (baardzo lakoma) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahony2109 Re: wyzerka na telefon? 25.10.05, 20:27 Pizza Hut, Telepizza, Pizza Dominium, Pizza Słoneczniki, Chińczyk niedaleko kościoła, Catering Karczmy Pilarscy. Wszystko sprawdzone, ale numerów nie pamiętam, łatwo można spisać jadąc przez miasto. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: wyzerka na telefon? 25.10.05, 21:11 ostanio jeszcze jakies nalesniki na bazarku Odpowiedz Link Zgłoś
majera Re: wyzerka na telefon? 26.10.05, 07:55 dzieki bardzo, bede spisywac i korzystac, Marta (nie mogaca myslec o jedzeniu po wczorajszym) Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 pizzerie 26.10.05, 19:39 Znalazłem numery do pizzerii, chyba aktualne, więc nie musisz spisywać. Niestety nie zlnalazłem Słoneczników (na JP II), a to IMHO najlepsza pizzeria w mieście. Telepizza (Kaufland): 737 25 55 i 737 25 35 Pizza Hut (Powstańców Warszawy): 536 36 36 Pizza Pai (Auchan): 716 86 00 Pizza Dominium (Sierakowskiego): 750 18 69 i 737 00 47 Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: pizzerie 26.10.05, 21:02 a słoneczniki to nie przypadkiem 737 1945? zapamiętalam bo w 1945 mój rodzony ojciec się urodził :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: pizzerie 26.10.05, 22:13 Ano chyba tak, rzeczywiście mają ten charakterystyczny roczek w numerze :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: wyzerka na telefon? 26.10.05, 21:44 no to ja jescze dorzuce MR GYROS 737 00 20 Jana Pawla II 43a )od poniedzialku do soboty 12-23). Jeszcze nie testowalam, ulotke znalazlam na osiedlu, moze ktos juz tam jadl i moze cos o tym miejscu i jedzeniu tamze wydawanym powiedziec? susanka Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 12:27 Witam, Wczoraj postanowiłem sprawdzić jak się prezentuje nowy lokal w mieście. Jedzenie to sprawa gustu. Mi smakowało. Wybór dań spory, ceny znośne. Sam lokal urządzony skromnie, ale sympatycznie. Niedawno wystartowali, więc z czasem zrobie się przytulniej. To może być miejsce na zorganizowanie wspólnego oglądznia imprez typu koncerty, mecze ... Mają telewizorek umieszczony w dobrym punkcie lokalu i są otwarci do 23:00. Ogólnie polecam. Ostrzegam tylko przed dużą ilością cebuli w daniu gyros zestaw (tylko takie przetestowałem). Jeśli ktoś nie lubi to może być rozczarowany. Kontynuując temat nowych lokali to czy może ktoś był już w oddalonej o kilkanaście metrów od "Mr. Gyros" pizzerii "Da Grasso"? Przechodząc widziałem, że lokal już funkconuje. Ten ma być otwarty nawet do 1:00 w pt/sob. Rozwija się ostro nasze miasteczko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 15:48 A jak cenowo wygladają? i wielkościwo porcji? Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 17:12 z piaseczyńskim da Grasso doswiadczenia nie miałem, ale, że jeden jest koło kampusu, to byłem kilka razy(a to wszedzie mają chyba te same ceny)- ceny jak na Warszawe dobre- Margherita duża(nazwa odpowiada wielkości) po 11zl, duzy wybor kombinacji, ogolnie całkiem nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 18:54 Te miejsce to kompletnie nieudana dla mnie próba połączenia kebab/gyrros fast food z miejscem do posiedzenia. W lokalu panuje intensywny zapach potraw, a wystrój wnętrza jest średniej jakości i niczym nie przyciąga. Proponuję porównać z Gandalfem. Tam też chyba mają jedzenie na telefon? Jest to jedyne miejsce w Piasecznie, w którym miałbym ochotę chwilę posiedzieć przy piwie. Czynne niestety tylko do 22. Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 19:53 a dziękuję za Gandalfa. Byłam tam raz i jedzenie na które trafiłam okazało się porażką. a czynny jest do 22 bo jest w bloku. jedzenie w Gyrosie całkiem niezłe. cebuli za dużo to fakt i szkoda, że surowa. pizza mi jakos ostatnio nie wchodzi wogóle. za pierogi od Pilarskich dam się pokroić :D Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: wyzerka na telefon? 27.10.05, 21:43 Inaczej, Gandalf jest czynny do 22:00 bo jest w bloku z wyjątkowo roszczeniowymi mieszkańcami. Taka prawda. Jest dużo lokali czynnych dłużej, w blokach lub pod oknami bloków. Przegieciem są takie sytuacje jak na Ochocie przy Polach Mokotowskich (całe wakacje do 3 rano ludziom pod oknami), ale zamykanie spokojnej restauracji o 22:00, nawet nie 23:00 to takie samo przegięcie. Jak ludzie chcą absolutniej ciszy to niech się wyprowadzają pod Warkę. Można kupić dom na działce w cenie mieszkania w Piasecznie i mieć spokój :-/ Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: wyzerka na telefon? 28.10.05, 08:07 mahony2109 napisał: > Inaczej, Gandalf jest czynny do 22:00 bo jest w bloku z wyjątkowo > roszczeniowymi mieszkańcami. Taka prawda. (..)ale > zamykanie spokojnej restauracji o 22:00, nawet nie 23:00 to takie samo > przegięcie. Jak ludzie chcą absolutniej ciszy to niech się wyprowadzają pod > Warkę. Można kupić dom na działce w cenie mieszkania w Piasecznie i mieć > spokój :-/ Ludzie chcą spokoju w mieszkaniu, które kupili za ciężkie pieniądze. Nie rozumiem argumentacji "Jak ludzie chcą absolutniej ciszy to niech się wyprowadzają pod Warkę.Można kupić dom na działce w cenie mieszkania w Piasecznie i mieć spokój :-/" Jak ktoś chce posiedzieć dłużej to niech idzie gdzie indziej. Zresztą z Gandalfem nasza wspólnota miała duzo przejść zanim wogóle doszło do jakiś rozmów. Kiedy Gandalf był otwarty dłużej to wcale tam nie było tak spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 polemika o problemie "ciszy" 28.10.05, 18:01 Wiesz, jakoś mnie nie przekonuje takie tłumaczenie. W aglomeracji Warszawskiej są setki miejsc działających w blokach lub pod oknami bloków, a tylko pojedyńcze, którym narzucono aż tak ostre godziny jak Gandalfowi. Nie dziwne, że Piaseczno jest ciągle pustynią restauracyjną, jeśli Piaseczyńskie wspólnoty mają takie podejście. Na Kabatach wreszcie to zrozumieli i choć zawsze się znajdą narzekający, to ludzie docenili gastronomie, knajpki wyrastają jak grzyby po deszczu i wreszcie zrobiło się miło. Ale niestety zawsze się znajdą nietolerancyjne wspólnoty i nietolerancyjni ludzie. W Polsce jest z tym jakaś paranoja kompletna. Szkoła przeszkadza, szpital przeszkadza, kościół przeszkadza, samolot przeszkadza, droga przeszkadza, pies sąsiada szczeka, dziecko sąsiada skacze, nastoletni syn sąsiada robi imprezę, ciągle pisma, policja i awantury. Przyznam, ze jest to trochę szokujące. Trochę wiecej tolerancji ludzie. Wyjdzie Wam na dobre! Zwłaszcza, że (nie obrażając nikogo z tej wspólnoty) statystycznie osoby, które najwięcej narzekają same zwykle nie są w porządku wobec sąsiadów :-P Zwłaszcza, że w Polsce naprawdę niewielkim kosztem (wystarczy zmienić kierunek Ursynów / Piaseczno na mniej popularny) można mieć domek wolnostojący i spokój. Nie trzeba na siłę z miast robić wsi narzekając na odwieczne miejskie odgłosy. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: polemika o problemie "ciszy" 28.10.05, 18:31 no ale podpitych gości pod balkonem bys nie chcial mieć chyba, a kurat rownie dobrze mozna powiedziec, że własciciele Gandalfa wybierając takie miejsce wiedzieli, że wszedzie wokół mieszkaja ludzie i to nawet nie po sąsiedzku tylko jeszcze blizej Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: polemika o problemie "ciszy" 28.10.05, 20:51 I dlatego protestowałbym przeciwko OGRÓDKOWI Gandalfa, a nie samej knajpy. Bo goście w zamkniętym pomieszczeniu nie są aż tak głośni. Niekiedy dużo cichsi niż rozpiesczony gnojek, z dobrym sprzętem audio i dużą ilością płyt hip- hopowych - to z doświadczenia, mieszkałem tuż koło knajpy, a teraz mieszkam na "cichym i spokojnym osiedlu", tylko że pełnym własnie takich osobników. Knajpka to nic w porównaniu, a przynajmniej daje coś w zamian - jest gdzie pójść :-P Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: polemika o problemie "ciszy" 29.10.05, 08:10 wiesz kiedy kupowałam tam mieszkanie ani słowem nikt ni powiedział, że będzie tam knajpa. Byc może kupiłabym gdzie indziej. I pewnie tak zrobiliby też inni własciciele. a nie mam zamiaru rezygnować z mojego mieszkania tylko dlatego, że ktoś chce sobie raz na tydzień wyskoczyć na piwo. Ja tu żyję na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: polemika o problemie "ciszy" 29.10.05, 10:06 No tak, nieuczciwość developerów niestety zmienia postać rzeczy. A zjawisko takie jest bardzo częste. Kolega kupił ostatnio mieszkanko nad jakimś drzwiami. Zwodzili go, że to drzwi techniczne. Okazało się, że ma taras nad śmietnikiem... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: polemika o problemie "ciszy" 29.10.05, 10:11 magdary napisała: > wiesz kiedy kupowałam tam mieszkanie ani słowem nikt ni powiedział, że będzie > tam knajpa. bo nie bylo chyba ustalone co tam będzie- równie dobrze mogli zrobic tam sklep, w końcu Gandalf powstał jakiś czas po wybudowaniu bloku o ile dobrze pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek6324 Re: wyzerka na telefon? 15.02.06, 13:20 Witam.. Wlasnie wczoraj w celu sprawdzenia co i jak poszlismy do Da Grasso. Powiem szczerze ze bylismy mile zaskoczeni, Pizze naprawde dobre, daja duzo sosu, no i cena zdecydowanie zachecajaca... za duza pizze z duza iloscia skladnikow i 2 napoje zaplacilismy 25zl... Nie zebym za bardzo reklamowal, ale jesli nie straca checi wraz z uplywem czasu to moze byc calkiem niezle miejsce na jedzonko :-) No i oczywiscie ciesze sie ze cos sie rozwija :-) Pozdr Kwiatek Odpowiedz Link Zgłoś
salaria Re: wyzerka na telefon? 28.10.05, 16:36 Wejdź na forum Józefosławia. Tam czas jakis temu jakaś firma proponowała swoje usługi. Nie wiem, czy nadal działa. Temat: Oferta dla Józefosławiaków, ale może do Piaseczna tez się pofatygują. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: wyzerka na telefon? 28.10.05, 17:16 Ja polecam i to goraco garmazerie przy Kosciuszki.Tuz przy pogotowiu.Tam wszystko jest znakomite.Kopytka maja sliczne malutkie,ze goscie az jecza z zachwytu.Znakomite klopsiki w sosie koperkowym.Pierogi cudo.A knedle w sezonie to byl po prostu przeboj.Niezle gotuje.Ale knedli czy pierogow mi sie nie chce robic.Surowkisa pyszne.Chlodnik.Moglabym tak dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
magdary wracajac do tematu 29.10.05, 09:39 www.dagrasso.pl dzis znalazlam ulotke na klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
reid Re: wyzerka na telefon? 13.01.06, 13:12 podajcie numer do CHINCZYKA na przeciwko strazy pozarnej!!! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: wyzerka na telefon? 15.01.06, 01:44 Bartosz Zalesinek (Dobre i smaczne dania obiadowe) Kurczaki (Mysiadło i Zalesinek) Kilka chińczyków (Mukine, bazarek i straż ) PizzaHut, telepizza - wiadomo Słoneczniki - fajane miejsce i niezłe żarcie Dominium - jedyne miejsce gdzie mozna zaopatrzyc sie na imprezę za rozsądna i cene no i smacznie zwłaszcza mają fajne promocje na miejscu 1+1gratis, na telefon 1+20% za druga i mozna zamawiac przez Internet Degrasso kompletne dno - surowe ciasto i smak opony, trudno aby abyło tam cos dobrego za takie ceny (W biurze wyrzuciliśmy dwie pizze od nich do śmietnika, a jesteśmy fanatykami pizzy) Naleśniki na bazarku - da się jeść i najeść W sumie pewnie w całym mieście zebrałoby sie z 50 miejsc licząc Auchan itp. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: wyzerka na telefon? 15.01.06, 21:20 kurant78 napisał: > Degrasso kompletne dno - surowe ciasto i smak opony, trudno aby abyło tam cos > dobrego za takie ceny (W biurze wyrzuciliśmy dwie pizze od nich do śmietnika, a > jesteśmy fanatykami pizzy) Zgodzę się. Strasznie im się śpieszy... po czasie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: wyzerka na telefon? 19.10.06, 16:25 Czy w chińczyku na bazarku jest opcja zamawiania na telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: wyzerka na telefon? 20.10.06, 00:19 mr gyros jest calkiem niezly - wpadam tam czasem na bule - ale nie jest to miejsce nowe - dzialaja juz chyba z pol roku jak nie dluzej da grasso - tak jak w kazdej pizzerii tej sieci - masowka - ogolnie za pizza nie przepadam wiec nie jestem obiektywny - tez dzialaja juz dosc dlugo gandalf - w srodku okropnie cuchnie fajami - bylem raz i wiecej nie pojde - zreszta od jakiegos czasu mam zasade, wchodze i pytam czy maja sale dla niepalacych, jesli slysze, ze nie zapominam o lokalu tak jakby nie istnial :) Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: wyzerka na telefon? 19.01.07, 16:06 Ma może ktoś z Was numer do któregoś z chińczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: wyzerka na telefon? 19.01.07, 16:15 Mam nadzieję, że jeszcze aktualny: 7371433 Odpowiedz Link Zgłoś