Dodaj do ulubionych

renta strukturalna dla rolników

17.01.06, 09:22
Ktoś może miał doczynienia z takową rentą? Otrzymujacy rentę musi pozbyć się
gospodarstwa - ziemi, a to dobra okazja by kupić hektary choć w naszej
okolicy to cenowo nierealne marzenie.
w.
Obserwuj wątek
    • ek1111 Re: renta strukturalna dla rolników 17.01.06, 22:19
      Nooo, nie wiem, czy trafi się okazja. Z reguły taki rolnik ma potomstwo i
      wystarczy, że przepisze ziemię na dzieci, a te już wycenią! Zresztą chłopi
      zawsze dobrze umieli liczyć pieniądze, tak więc nie liczyłabym...Ale pomarzyć
      można. Był tu taki wątek "Chciałbym zostać rolnikiem". Widać to znak naszych
      czasów i okolic :)
      • woy Re: renta strukturalna dla rolników 18.01.06, 10:48
        Ja mam okazję znacznie dalej, tam jeszcze są nadzieje na ceny w miare rozsądne,
        tylko przez papierologię trzeba przejść plus są wymagania od osoby przejmującej
        ziemię /gospodarstwo (powinna mieć doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa lub
        wykształcenie w kierunku rolniczym, osoba młodsza od osoby oddającej ziemię
        itp...).
        w.
      • agromek Re: renta strukturalna dla rolników 18.01.06, 14:38
        ek1111 napisała:

> Nooo, nie wiem, czy trafi się okazja. Z reguły taki rolnik ma potomstwo i
        > wystarczy, że przepisze ziemię na dzieci, a te już wycenią! Zresztą chłopi
        > zawsze dobrze umieli liczyć pieniądze, tak więc nie liczyłabym...Ale pomarzyć
        > można. Był tu taki wątek "Chciałbym zostać rolnikiem". Widać to znak naszych
        > czasów i okolic :)

Tak. Rolnikeim ja chcialem zostac.
        Nie jest to marzenie scietej glowy.
        Woy, chcesz tak daleko stad ?
        Tu tez mozna. 15 km od Piaseczna. Chyba nie za daleko co ?

A.

• woy Re: renta strukturalna dla rolników 18.01.06, 15:08
          Jestem zdecydowany na podlasie. Nie jest to marzenie scietej glowy - racja,
          przynajmniej procedury wnioski i ludzie w Agencji Modernizacji wydają się ok
          choć jak w temacie bedę bardziej obeznany może zmienię zdanie. Jak przejdę całą
          procedurę służę pomocą.
          W okolicach Piaseczna się nie orientowałem.
          w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka