woy 17.01.06, 09:22 Ktoś może miał doczynienia z takową rentą? Otrzymujacy rentę musi pozbyć się gospodarstwa - ziemi, a to dobra okazja by kupić hektary choć w naszej okolicy to cenowo nierealne marzenie. w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ek1111 Re: renta strukturalna dla rolników 17.01.06, 22:19 Nooo, nie wiem, czy trafi się okazja. Z reguły taki rolnik ma potomstwo i wystarczy, że przepisze ziemię na dzieci, a te już wycenią! Zresztą chłopi zawsze dobrze umieli liczyć pieniądze, tak więc nie liczyłabym...Ale pomarzyć można. Był tu taki wątek "Chciałbym zostać rolnikiem". Widać to znak naszych czasów i okolic :) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: renta strukturalna dla rolników 18.01.06, 10:48 Ja mam okazję znacznie dalej, tam jeszcze są nadzieje na ceny w miare rozsądne, tylko przez papierologię trzeba przejść plus są wymagania od osoby przejmującej ziemię /gospodarstwo (powinna mieć doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa lub wykształcenie w kierunku rolniczym, osoba młodsza od osoby oddającej ziemię itp...). w. Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: renta strukturalna dla rolników 18.01.06, 14:38 ek1111 napisała: > Nooo, nie wiem, czy trafi się okazja. Z reguły taki rolnik ma potomstwo i > wystarczy, że przepisze ziemię na dzieci, a te już wycenią! Zresztą chłopi > zawsze dobrze umieli liczyć pieniądze, tak więc nie liczyłabym...Ale pomarzyć > można. Był tu taki wątek "Chciałbym zostać rolnikiem". Widać to znak naszych > czasów i okolic :) Tak. Rolnikeim ja chcialem zostac. Nie jest to marzenie scietej glowy. Woy, chcesz tak daleko stad ? Tu tez mozna. 15 km od Piaseczna. Chyba nie za daleko co ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: renta strukturalna dla rolników 18.01.06, 15:08 Jestem zdecydowany na podlasie. Nie jest to marzenie scietej glowy - racja, przynajmniej procedury wnioski i ludzie w Agencji Modernizacji wydają się ok choć jak w temacie bedę bardziej obeznany może zmienię zdanie. Jak przejdę całą procedurę służę pomocą. W okolicach Piaseczna się nie orientowałem. w. Odpowiedz Link Zgłoś