susy11 29.03.06, 22:06 Prosze o opinie na temat tego przedszkola, z tego co się orientuję mieści się w Zalesiu Dolnym. Z góry bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia2003 Re: przedszkole SMYK 30.03.06, 13:02 Smyk znajduje sie na ursynowie ul Sarabandy. Chyba ze to jakies inne. Maja swoja strone www.przedszkole-smyk.pl. wlasnie zapisalam tam swoja mala i bedzie chodzila od wrzesnia do 3-latkow. Podobało mi się tam i przede wszystkim jest tanie w porównaniu z innymi w okolicy. Jesli Ci chodzi o to, to pospiesz się bo juz miesiac temu byla zajeta ponad polowa miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszqa Re: przedszkole SMYK 30.03.06, 17:40 chodzi o smyka w zalesiu? tez jestem ciekawa, bo ulotkę mam od wczoraj <www.przedszkole-smyk.com.pl> Odpowiedz Link Zgłoś
susy11 Re: przedszkole SMYK 30.03.06, 20:31 czesć:) mi chodzi o przedszkole Smyk w Zalesiu Dolnym. Od września właścicielka otwiera przedszkole w Grodzisku Maz, gdzie ja chcę posłać moja córeczkę. Jak rozmawiałam z nia przez tel, to mowiła,że ma przedszk. w Piasecznie,więc bardziej chyba w Zalesiu niż na Ursynowie, chociaż też podała mi ten adres intern. może więc ma juz 2 i otwiera 3? w każdym razie jakby ktos coś wiedział to prosze o opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaania Re: przedszkole SMYK 03.04.06, 00:06 Moje dziecko chodziło tam jakiś czas od września zeszłego roku. Lokalizacja fajna: blisko przystanku, ale budynek oddalony nieco od ruchliwej drogi, duży, zadrzewiony plac zabaw, czyste, przytulne sale... Jeśli chodzi o panie, to różnie, w zeszłym roku miałam do czynienia z bardzo miłą i ciepłą wychowawczynią maluchów (pani Magda) i panią do pomocy, za to na zajęciach adaptacyjnych nie spodobała mi się wychowawczyni dzieci 4-letnich, ton, jakim z nimi rozmawiała, jej zachowanie, bardzo niepedagogiczne "ty zawsze to, a ty zawsze tamto... czy ty nie rozumiesz, jak do ciebie mówię" itp. Przeraziła mnie natomiast nie na żarty pani dyrektorka, która miała zajęcia w grupie najstarszej i jej sposób podejścia do dzieci: zniecierpliwienie przy zabawach plastycznych i tanecznych, poganianie, brak ciepła i wyrozumiałości, myślę, że pani ta po latach pracy nie ma już żadnej cierpliwości do dzieci, wypaliła się, nie powinna już mieć z nimi kontaktu. Ja zrezygnowałam wtedy głównie z powodu chorób, a teraz wybrałam dla córki inne przedszkole. Podczas zajęć adaptacyjnych prowadzonych przez panią dyrektor moje dziecko tak się zniechęciło, że do tej pory to wspomina i pyta, czy jak bęzie chodzić do przedszkola, to czy nie będzie musiało tańczyć w przedszkolu, śpiewać itp. A właścicielka sympatyczna. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
aaania Re: przedszkole SMYK 03.04.06, 00:07 Przedszkole na Sarabandy w Wa-wie to dawny "Supełek", nie ma nic wspólnego ze Smykiem z Zalesia, o którym to pisałam powyżej (do Smyka w Zalesiu chodziło moje dziecko). Odpowiedz Link Zgłoś
susy11 Re: przedszkole SMYK 03.04.06, 23:57 dzięki za odpowiedź;) ja na razie rozmawiałam tylko z właścicielką, nie wiem nic o wychowawczyniach - a to pewnie w nich tkwi cały problem.. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jakel Re: przedszkole SMYK 05.09.06, 13:28 Kasia 2003 - do Ciebie mam pytanko. Ja też zapisałam moje dziecko do Smyka na Sarabandy. Zadowolona jesteś z tego przedszkola. Jak Twój Maluch zniósł te pierwsze dni. Napisz coś proszę. Może nasze dzieci chodzą do tej samej grupy. Moja Hela jest u cioci Karoliny. Pozdrawiam EJ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2003 Re: przedszkole SMYK 05.09.06, 14:54 czesc Moja Kasia tez chodzi do cioci Karoliny. ma na imie Kasia. początkowo, przez pierwsze trzy dni była zachwycona, nie chciała wracać do domu, Teraz zaczeła płakac rano ze nie chce isc, mowi ze nie lubi pani Karoliny, albo jakiegos dziecka, albo (co jest najczęstszym powodem) nie smakuje jej jedzenie. Zresztą wraca bardzo wygłodniała. a jedzenie rzeczywiscie jej nie smakuje i podobno nic tam nie je. Ma tez problem z nawiązaniem kontaktów z dziecmi, bawi się tam raczej sama. Może twoja Hela ją zagada :) denerwuje mnie tam straszny bałagan, szczegolnie w szatni i łazienkach, oraz to że jest taka ciasnota. Odpowiedz Link Zgłoś
jakel Re: przedszkole SMYK 14.09.06, 15:26 Witam, wczoraj na innym forum sporo pisałam o moich wrażeniach z tego przedszkola. Cieszę się, że poznaję kogoś kto również tam posyła swoje dziecko. Moja Hela wróciła do domu z katarem i bezwzględnie uważam, że jest to wina personelu (w przedszkolu jest zimno, przeciągi, dzieci jedzą podwieczorek na tarasie nawet wtedy gdy jest dośc zimno i wietrznie, a ostatnio odebrałam sopelek lodu, bo Hela bawiła się w samej bluzeczce z krótkim rękawem na dworze). Również przeszkadza mi bałagan i ciasnota i to, że kadra jest młoda i chyba nie ma doświadczenia w wychowywaniu dzieci. Co do jedzenia to wydaje mi się smaczne, chociaż zbyt dorosłe (zwłaszcza kanapki ze szczypiorkiem, rzodkiewką, żółtym serem). Hela również wraca głodna, ale ja ją po prostu późno odbieram, bo dopiero o 17.00. Prawdę mówiąc nie mam innego wyjścia jak ją nadal posyłać do tego przedszkola. Poczekam jeszcze trochę i zdecyduję ostatecznie co zrobić. Hela długo nie mogła dobrać sobie koleżanki i też była samotna, ale teraz widzę, że nawet opowiada o swojej przyjaciółce Małgosi i Majce. Podpytam dzisiaj, która to jest Kasia:). Na razie pozdrawiam. O której odprowadzasz i odbierasz małą? Może się spotkamy w przedszkolu? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2003 Re: przedszkole SMYK 20.09.06, 13:53 czesc Ja tez jestem juz zadowolona. Widać że tam panie się starają, a Karolina jest młoda bez doświadczenia i trzeba dać jej szanse. (Ja kiedyś też pracowałam w przedszkolu i doskonale ją rozumiem i się z nią jednocze). Z Kasią pracuje teraz pani dyrektor i myśle że wszystko bedzie dobrze i w końcu się odblokuje. Moze przestanie w końcu sikać w nocy w łóżko (myslę ze jest to związane ze stresem) Kasia często mówi o Twojej córce i widać że ją lubi, chociaż raz płakała w domu bo Helenka nie pozwoliła jej za sobą biegać i mogła tylko Maja. Ale tak jest wśród dzieci. :) Kasię zawozi do przedszkola tata na śniadanie (na 9.00) a odbiera wujek po podwieczorku po 15.00. Myśle ze wszystko bedzie dobrze, jestem dobrej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
jakel Re: przedszkole SMYK 20.09.06, 12:29 Witam ponownie, po 3 tygodniach widzę znaczną poprawę, że tak się wyrażę w "jakości" przedszkola. Dziecko odbieram w stanie dobrym - najedzona, wybawiona, prawidłowo ubrana. Rozmawiałam o swoich uwagach z p. wychowaczynią, a mąż z p. dyrektor i pomogło. Na pewno czuję się o wiele pewniejsza o swoje dziecko. Ostatnio korytarz został odnowiony, szatnie widzę, że codziennie posprzątane. Nie mam uwag. Kasiu - Hela podobno koleguje się z Twoją córką. Czy Kasia coś opowiada w domu? No i bezwzględnie moja córka zadowolona jest z p. Karoliny (p. Karolina powoli staje się jej idolką). Będzie dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sarabandy Re: przedszkole SMYK 17.09.06, 02:25 a ja zapraszam na nową stronę przedzkola SMYK. www.smyk.edu.pl jest tam też forum, można śmiało dyskutować. Wszelkie uwagi są dla nas cenne. Odpowiedz Link Zgłoś
rose-1980 Re: przedszkole SMYK 20.04.17, 18:11 Witam, jestem po zajęciach adaptacyjnych i niestety to przedszkole Mnie nie przekonało.Dzieci te najmłodsze w sumie jest 1 ciocia która niestety sobie nie radzi druga jest z doskoku która obskakuje wszystkie grupy i kuchnie.Dzieci są przewijane na przewijaku na podłodze w łazience.I skąd oni mają dobre opinie to ja nie wiem....:( Odpowiedz Link Zgłoś
rose-1980 Re: przedszkole SMYK 20.04.17, 18:16 Witam, jestem po zajęciach adaptacyjnych i niestety to przedszkole Mnie nie przekonało.Dzieci te najmłodsze w sumie jest 1 ciocia która niestety sobie nie radzi druga jest z doskoku która obskakuje wszystkie grupy i kuchnie.A jak podpisywałam umowę miały być 2.Umowa sobie i rozmowa a rzeczywistość sobie.Dzieci są przewijane na przewijaku na podłodze w łazience.I skąd oni mają dobre opinie to ja nie wiem....:( Odpowiedz Link Zgłoś