Dodaj do ulubionych

taxi - pytanie

26.06.06, 21:45
czy jest w piasecznie jakies lokalne taxi na telefon - czy raczej wzywac kogos ze standardowych warszawskich korporacji - bede wdzieczny za sugestie
dp
Obserwuj wątek
    • kradam Re: taxi - pytanie 26.06.06, 22:35
      Lokalne Brawo taxi 7562903. Panowie przyjeżdżają z włączonym licznikiem lub
      wcale go nie włączają. Opłata bodajaże 2 zł/km. Używam ich czasem lokalnie. Z
      obrzydzeniem (stan samochodów, kultura kierowców).
      Jeśli chcesz jechać do Wawy to taniej jest wezwać coś ze stolicy (do 1,50 za
      km) Obrzydzenie jakby mniejsze. Wzywając zaznaczasz, że kurs do stolicy, wtedy
      podjeżdżają bez włączonego licznika.
      BTW, mam pytanie, gdzie serwisujesz swojego Nissana?
      • jostel Re: taxi - pytanie 26.06.06, 23:20
        ja też nie polecacam piaseczyńskich, ostatnio nie chciało sie jednemu Panu
        pojechać z Piaseczna do Iwicznej bo za blisko, wolał chyba posiedzieć w aucie i
        z innymi taksówkarzami pogadać bo chyba az takiego ruchu nie mają żeby
        przebierać w klientach, trudno
        lepiej zamówić korporację z wawy
        • pale5 Re: taxi - pytanie 20.07.06, 13:39
          Faktycznie nie można nic dobrego powiedzieć o taxi w Piasecznie, jednak raz
          zostałem bardzo miło zaskoczony przez Pana taksówkarza, chyba jeździ srebrną
          hondą civic, samochód nowy, powiedziałem że jest troche gorąco więc Pan włączył
          klime. Zaproponował nawet dwie trasy szybką lub krótką. Bardzo miła rozmowa.
          Polecam.
          Co do cen faktycznie nie są konkurencyjne, ale na lokalne podróże nie ma
          większej różnicy.
    • rekmare Odswierzam ten watek!!!! 29.11.06, 17:09
      Ciekaw jestem czy ten watek, gdy byl zakladany "umknal" bywalcom tego forum,
      czy moze nie korzytaja z taxi... Odswierzam jednak przede przede wszytskim
      dlatego, ze - nie liczac Pana we wspanialej Czarnej Woldze - doswiadczenia
      mojej malzonki, ktora b. czesto sluzbowo musi korzytac z taksowek sa w
      przypadku piaseczynkich "korporacji" tragiczne. Panowie sa nastwieni na szybki
      zysk malym kosztem (lamiac przy tym prawo - bo zdaje sie tak nalezy okreslic
      jazde bez wlaczonego taksometru), a na dodatek w zdecydowanej wiekszosci
      przypadkow zachowuja sie po chamsku. Co ciekawe... Czesto przejazdy maja
      miejsce po tej samej trasie, a rozpietosc wynikow? Coz... od 11 do 18 PLN.
      • milfi Re: Odswierzam ten watek!!!! 30.11.06, 12:58
        rekmare napisał:

> Co ciekawe... Czesto przejazdy maja
        > miejsce po tej samej trasie, a rozpietosc wynikow? Coz... od 11 do 18 PLN.

faktycznie ciekawe:)
        Mnie jeszcze nie spotkała taka niespodzianka. Może dzięki temu, że czytałem ten
        temat w lipcu lub sierpniu i zawsze dzwonię po Pana, który jeździ Hondą Civic.
        Nie są to może daleki trasy, ale jak wychodzi np. 31,70, zawsze słyszę bardzo
        miłą wiadomość że płacę 30. Fakt nie są to kosmiczne pieniądze, ale jest to
        miłe. Jednak zawsze zaokrąglam w górę, jak u fryzjera czy kelnera.

Polecam
    • mahony2109 haczyk z lokalnymi... 29.11.06, 18:42
      dla Warszawskich 1 strefa to cała Wawa, druga fragment Pyr i Piaseczna. Dla
      Bravo pierwsza strfa to Piaseczno, druga absolutnie cała Warszawa. Więc o ile
      na Wilanowską cena wyjdzie pewnie podobna, to na lotnisko, do Centrum czy na
      Wolę jadąc z Bravo Taxi zapłacicie majątek.

Pzdr.
    • night-driver-piaseczno Re: taxi - pytanie 06.11.13, 20:32
      Kolego na siłę się reklamujesz zobacz kiedy ten post został dodany .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka