17.09.06, 21:21
czy ktoś wie co jest powodem zalegajacego w naszym miescie SMRODU?
jakaś awaria w oczyzczalni?
Obserwuj wątek
    • jacekglm Re: Smród 17.09.06, 23:08
      powodem smrodu jest oczyszczalnia
      nie ma żadnej awarii.od zawsze capiło jak wiatr zawiał od wschodu
      • rabena Re: Smród 18.09.06, 09:08
        tak ale nigdy tak nie capiło w całym mieście jak teraz, w zeszłym roku sobie
        nie przypominam, mają większą masę do przerobu :D tj. znów wiecej osiedli to
        większe korki i wiekszy smród
        • tw_muza Re: Smród 18.09.06, 10:59
          jak dobrze, że ktoś o tym napisał. Ja już niejednokrotnie (zwłaszcza w ostatnim
          tygodniu) zbierałam sie do rozpoczęcia wątku treści "co tak śmierdzi w
          Piasecznie", bo natężenie smrodu rzeczywiście ostatnio jest trudne do
          zniesienia.
          Czy naprawdę nic nie możemy zrobić?
    • andre1973 Re: Smród 18.09.06, 10:58
      a ja sądziłem ze to zemsta oczyszczalni za nierozstrzygniety przetarg

www.gmina-piaseczno.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=77&lang=polish
    • hors24 Re: Smród 18.09.06, 13:00
      widać wrześniowe apogeum smrodu :) równo rok temu też ten wątek był poruszany
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=28617252&a=28617252
      widać coś z tym wrześniem nie tak
      • kaczusiag Re: Smród 18.09.06, 13:46
        A mi sie wydawało że tylko ja czyję ten "dziwny" zapach.
        I nic nie mówiłam.
        Rozumiem że z końcem wrzesnia ten zapach ustąpi?
        • tw_muza Re: Smród 18.09.06, 13:59
          nie spodziewałabym się, że występowanie "dziwnego" zapachu (baaaaaaaardzo
          dyplomatyczne określenie) jest związane akurat z wrześniem. Od czasu do czasu
          smierdzi, niezależnie od pory roku.
          Istnieje jeszcze coś takiego jak sanepid?
          Bo zupełnie nie mam pomysłu, w czyich kompetencjach znajduje się pomiar smrodu.
          • kadewu1 Re: Smród 22.09.06, 11:13
            Rok temu byłam akurat w ciąży i ten "zapach" doprowadzał mnie do granic
            szaleństwa. Zatem w tym roku odbieram go, no może nie jako zapach fiołków, ale
            jakoś mniej dramatycznie.
            Ka
            • tw_muza Re: Smród 22.09.06, 11:34
              smród zniknął równie tajemniczo jak się pojawił, jeszcze we wtorek zgrzytając
              zębami ze złości wieczorem siedziałam przy zamkniętych oknach, planując w środę
              zadzwonić do Urzędu Miasta. W środę natomiast nie śmierdziało. Tyle że ja w
              zasadzie w ciągu dnia w Piasecznie nie przebywam, pracuję w Warszawie, więc
              wyjeżdżam rano i wracam późnym popołudniem lub wieczorem. Ale myślę sobie, że
              przecież w Piasecznie są szkoły, są przedszkola (moje dziecko akurat wożę do
              Warszawy), i te dzieci nieszczęsne całe dnie w tym smrodzie siedzą. Nawet jak
              my tego nie czujemy, bo pracujemy spokojnie każdy w swojej fabryce,
              przypuszczam że w większosć w Warszawie, to np. przedszkolaki piaseczyńskie
              siedzą w tym smrodzie cały dzień. Koszmar.
              • tubylec35 Re: Smród 24.09.06, 09:21
                Bardzo proszę kolejnych zawiedzionych, a to smrodem, a to brakiem ścieżek
                rowerowych czy też krzywymi drzewami w lasach choinowskich o powrót do swoich
                warszawskich oaz zieli koszy na śmieci, lasów samochodów i zapachu spalin. I
                skończenie narzekania, narzekania i wiecznego marudzenia.

Tak sobie pomyślałem...wiadomo, to se ne wrati, czasy Piaseczna przed inwazją
                obcych...To ja się pytam, kto się przyczynił do przepełnienia oczyszczalni?
                • tw_muza Re: Smród 25.09.06, 10:25
                  Jeśli dobrze zrozumiałam intencję TYBYLCA, to fakt iż nie mieszkam w Piasecznie
                  dostatecznie długo, czyni mnie nieuprawnioną do zabierania głosu w kwestii
                  smrodu?
                  • szalona_marchewka Re: Smród 25.09.06, 11:07
                    chyba tak ... :-)) co więcej, jak rozumiem ponieważ nie załużyłaś jeszcze na
                    miano Tubylca to musisz ograniczyć korzystanie z łazienki i toalety - co by nie
                    przeciążać oczyszczalni ścieków :-))))
                    • tw_muza Re: Smród 25.09.06, 12:04
                      no po prostu ręce opadają.
                      zastanawiam się czy powinnam zwrócić się do Tubylca o doprecyzowanie, jaka jest
                      cezura czasowa zamieszkiwania czy też meldunku w Piasecznie, będąca warunkiem
                      koniecznym do zabierania głosu.
                      Ale szczerze mówiąc nie wydaje mi się zasadnym, aby tworzyć jakiekolwiek
                      podziały wśrod mieszkańców Piaseczna, czy to ze względu na długi/krótki staż
                      zamieszkania, czy ze względu na kolor skóry, włosów, nadwozia służbowego
                      samochodu czy operatora telefonii komórkowej. Natomiast byłabym za tym, abyśmy -
                      bez wzgledu na to, jak DŁUGO mieszkamy w Piasecznie, postarali się wspólnie
                      zrobić coś, aby mieszkało się nam w Piasecznie LEPIEJ. Dziękuję za uwagę.
                • alienxxx Re: Smród 25.09.06, 18:44
                  trafil sie kolejny rodowity mieszkaniec niezadowolony z najazdu "obcych"...

tym samym zlokalizowana zostala przyczyna smrodu - to ksenofobiczny fetor
                  podobnie myslacych "tubylcow" unosi sie nad miastem aby przegnac dzikie hordy
                  najezdzcow, ktore nie pozwola sie nawet wysrac w spokoju rodowitemu mieszkancowi
                  tych ziem zapychajac mu oczyszczalnie i kazac znow srac do dolu za stodola...
    • magdary Re: Smród 01.10.06, 18:51
      dziś to już chyba przeszli samych siebie :(
      okna strach otworzyć tak śmierdzi.
      • drzejms-buond Re: Smród 02.10.06, 14:23
        to ja wam powiem, bo chyba najdłużej z was wszystkich mieszkam na tej
        piasecfzyńskiej ziemi..
        śmierdziało, śmierdzi i śmierdzieć będzie!
        śmierdziało 20 lat temu , dziesięć i każda władza obiecuje,że zrobi z tym porządek!
        bez względuy na to, czy jest więcej mieszkańcóz, Eris czy inne nowe przybytki...
        widać taki stajl tego miasta..
        a pamietacie "maskotkę" i obok tzw.szalet miejski, pod urzędem...?
        tamto im nie przeszkadzało tyle lat...to takie beleco będzie?
        • magdary Re: Smród 02.10.06, 14:25
          oo maskotę pamiętam :)
          mieszkam tu od urodzenia. tyle, że teraz bliżej "oczyszczalni" to mocniej czuć.
          no i więcej ścieków tam ląduje jakby nie patrzeć.
          • drzejms-buond Re: Smród 03.10.06, 16:04
            jakby nie patrzeć to i tak będzie czuć...
            :-/
            • drzejms-buond Re: Smród 24.10.06, 16:16
              polecam WYJĄTKOWO ciekawy numer "Co i Jak'a"
              w temacie
              • rabena Re: Smród 24.10.06, 20:45
                czytałam, jak zwykle Pani Wójcik trafia w sedno :)
                • szalona_marchewka Re: Smród 25.10.06, 10:18
                  też gratuluję Pani Wójcik poruszenia najważniejszych tematów w tym numerze Co i
                  Jak !! Brawo za Odwagę!

a dla nie czytających info, że było o smrodzie, inwestycjach MH, planie
                  zabudowy ktory pozwala na budowanie mega bloków w okolicach domków
                  jednorodzinnych!!
                  • rabena Re: Smród 25.10.06, 10:39
                    > a dla nie czytających info, że było o smrodzie, inwestycjach MH, planie
                    > zabudowy ktory pozwala na budowanie mega bloków w okolicach domków
                    > jednorodzinnych!!
                    czyli wszystko to co aktualnie ludzi intersuje i co przeszkadza, niektóre z
                    tekstów są na stronie www.piaseczno.info (będzie też tam cała gazeta w archiwum
                    za jakiś czas)
    • teqilaa Re: Smród 25.10.06, 13:33
      ten smrodek to nieodłączny "folklor" Piaseczna, od 20 lat tu mieszkam i zawsze
      śmierdziało. Powiem szczerze, że już sie do niego przyzwyczaiłam i śmiem
      twierdzić że teraz tak nie daje jak z 10 lat temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka