kaczusiag 18.09.06, 13:49 Czy ktoś może wie czy to prawda, że na miejscu "skweru" w okolicach ul. Aleii Róż ma powstac nowe osiedle ponoć ma to budować Multi - Hek !!! Proszę rozwiejcie moję obawy. Mam nadzieję że to nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kpt5 Re: Nowa inwestycja MH ???? 18.09.06, 15:30 Na stronie MH jest informacja o nowej inwestycji "ENERGETYCZNA" najprawdopodobniej przy ul. Energetycznej. Szczegolow jeszcze nie ma, ale juz sie boje ;) MH w tej okolicy chyba chce wybudowac Manhattan. Nalezy sie spodziewac conajmniej kilkunastopietrowego budynku ;( Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Nowa inwestycja MH ???? 18.09.06, 22:07 Kilkanaście pięter sypiącego się ludziom na łeb tynku i rozpadających się cegieł? Dlaczego do tej pory żaden inspektor nie zablokował im oddania budynku? Przecież wystarczy spojrzec na tytanika, czy choćby budynki przy Powstańców Warszawy. Cegła, która nasiąka wilgocią, a potem się kruszy. Przecież to aż strach się bać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Nowa inwestycja MH ???? 19.09.06, 09:16 przecież trwa akcja "plac zabaw" (mam nadzieję, że uzbieramy głosy dla dzieciaków)ja sobie niewyobrażam, że blisko miałoby stanąć budowlane szkaradztwo ! wynocha z P-na Odpowiedz Link Zgłoś
arek.stanczak Re: Nowa inwestycja MH ???? 19.09.06, 15:06 Gdzie Energetyczna, a gdzie Aleja Róż ... Energetyczna to pewnie chodzi o magazyny wysokiego składowania które obecnie dorwałw swoje ręce MH. Odpowiedz Link Zgłoś
megi7775 Re: Nowa inwestycja MH ???? 19.09.06, 10:45 Witam, Czy ta inwesytcja MH "Energetyczna" nie powstanie czasem na miejscu dawnego Hotelu Robotniczego(za salonem Mercedesa i Suzuki)? Budynek powoli będzie rozbierany a okalający go płot am logo HM? Pozdrawiam Megi Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: Nowa inwestycja MH ???? 18.09.06, 21:05 Rzeczywiście. Chodzą słuchy iż w zwiążku z upadłością spółdzielni i jej zadłużeniem wzglendem MH za tytanika i przegraną w sądzie sprawę, miejsce koło przedszkola - obecny plac zabaw dla dzieci zostało (sprzedane?) (przekazane MH za długi?). I ponoć MH planuje tam budowę budynku. Ale nie wiem jakiego typu. Oczywiście nie są to dane 100% Odpowiedz Link Zgłoś
arek.stanczak Re: Nowa inwestycja MH ???? 20.09.06, 10:11 Właśnie dostali pozwolenie na budowę: www.piaseczno.pl/213-4271fdcf38a61-4858.htm Ciekawe jakie będą ceny ? Odpowiedz Link Zgłoś
arek.stanczak Re: Nowa inwestycja MH ???? 20.09.06, 10:54 Ceny : OD (!) 2750/m kw. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza08 Re: Nowa inwestycja MH ???? 20.09.06, 11:01 SZOK!! Myślałam, że to jednak jakaś plotka. Jak tak dalej pójdzie, to wszystkie place zabaw, miejsca gdzie jest choć trochę zieleni w tym mieście "zajmnie" Multi Hekk. Dlaczego władze tego miasta pozwalają na to!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arek.stanczak Re: Nowa inwestycja MH ???? 20.09.06, 11:04 Ta inwestycja jest przy ulicy ENERGETYCZNEJ, czyli niedaleko Outletu i Stacji Paliw JET. Obecnie tam są/były magazyny wysokiego składowania. O jakim placu zabaw Wy mówicie ? Tam jest jakiś placyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
arek.stanczak UWAGA PODAŁEM ZŁĄ CENE! SORRY 20.09.06, 11:08 Sorry, nie wiem jak to się stało ... myślałem o czym innym i napisałem co innego. Na stronie reklamują tę inwestycję z cenami OD 3745/m kw. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Nowa inwestycja MH ???? 20.09.06, 11:20 Plac zielony rekreacyjny jest obok Al. Róż, gdzie dzieciaki przed gimnazjum nr 1 przy ul. Sikorskiego mają zjeżdzalnie itp. sa tam ławki - i tam głosujący na plac zabaw w komkursie Danonki widzieliby plac zabaw z prawdziwego zdarzenia, drugi plac jest zadrzewiony też z ławkami przed przedszkolem nr. 5 i właśnie do tego placu są uzasadnione obawy, że stanie tam inwestycja budowlana (z ostatniego "Co i Jak" wynika, że firmą która ma prawa roszczeniowe do tego gruntu jest Uniwersbud S.A.) tym bardziej ze plan przestrzenny dopuszcza tam zabudowę do 14 m. jest szansa, że dzięki mieszkańcom ten plac zostanie wpisany jako teren rekreacyjny ogólnodostępny bez możliwości jakiekolwiek zabudowy. Polcem lekturę tej gazety, jest spory art. o tym i spółdzielni Jedność (znowu) Odpowiedz Link Zgłoś