aga_mura 05.12.06, 10:05 Może ktoś wie gdzie mogę szukać bezpłatnej pomocy prawnej. Niestety mam nie miłe doświadczenia z prawnikami, którym się płaci. Wyciągaja tylko kasę i nic nie robią. A nie raz utrudniają i komplikują proste sprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kpt5 Re: bezpłatna pomoc prawna 05.12.06, 14:51 Jakis czas temu dzialalo na UW cos takiego jak bezplatne porady prawne. Udzielane byly przez kolegow z wydzialu Prawa i Administracji UW. Koledzy mieli gabinecik na pierwszym pietrze budynku przy Malym Dziedzincu UW (Wchodzisz przez bramę główną na UW od strony Krakowskiego Przedmieścia, tuż za brama skręcasz w prawo i przechodzisz przez kolejna bramę (koło bankomatu PeKaO S.A. Pierwsze drzwi po prawej stronie, potem schody na I piętro - tuż obok ogłoszeń "kącik za grosik") Nie wiem jednak czy to jeszcze działa. Mogę popytac kolegów, którzy zostali na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: bezpłatna pomoc prawna 05.12.06, 15:40 na początku roku grupa studentów UW udzielała bezpłatnych porad prawnych w Starej Plebanii koło Ratusza w Piasecznie Tam gdzie teraz jest muzeum regionalne polecam się dowiedzieć,może jeszcze akcja jest kontynuowana.. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: bezpłatna pomoc prawna 05.12.06, 16:36 jeżeli to jest "sprawa konsumencka" to bezpłatna pomoc jest u rzeczników konsumentów www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/rzecznicy/ niemniej jednak możesz trafić na średniawy poziom wiedzy danego rzecznika:-((. W moim przypadku, rozmowa skończyła się na "uświadomieniu" rzecznika odnośnie stosowania niektórych przepisów ..... i sprawę sama wygrałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: bezpłatna pomoc prawna 05.12.06, 16:46 możesz również spróbować tutaj: Biuro Porad Obywatelskich w warszawie warszawa.bpo.engo.pl/x/31735 Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: bezpłatna pomoc prawna 05.12.06, 17:59 jesli chodzi o jakies zagadnienie dot. nieruchomosci, to moze bede mogla jakos pomoc? napisz na priv. susanka Odpowiedz Link Zgłoś