pszczolka10 21.03.07, 18:26 planuje zakup kamery cyfrowej dobrej jakości i w granicach cenowych do 3 tys .Może jest na forum jakiś znawca sprzętu co doradziłby co kupić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agromek Re: kamera cyfrowa 22.03.07, 08:43 pszczolka10 napisała: > planuje zakup kamery cyfrowej dobrej jakości i w granicach cenowych do 3 tys > .Może jest na forum jakiś znawca sprzętu co doradziłby co kupić > pozdrawiam Może może. Powiedz na czym Ci zależy. Chcesz mieć bajery w tej kamerce czy może lepsiejsze szkło. Na czym chcesz nagrywać ? kasetka, czy może DVD czy może HD ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 Re: kamera cyfrowa 22.03.07, 09:46 właśnie w tym jest problem że nie wiem co lepsze . czy nagrywanie od razu na płyte czy na HDD, chyba wolałabym na HDD potem mozna zawsze cos zmontować .Bajery tez mile widziane aczkolwiek zależy mi na jakości filmu Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: kamera cyfrowa 22.03.07, 10:20 pszczolka10 napisała: > Bajery tez mile widziane aczkolwiek zależy mi na jakości filmu DVD i HDD nagrywa w MPEG czyli kompresuje. Jeśli chcesz to później montować najlepszym wyjściem jest kaseta DV. 3CCD, dobry zoom optyczny, optyczna stabilizacja obrazu, wejście na mikrofon zewnętrzny. Przydaje się też wejście wejście (przetwornik A/D). Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-film Re: kamera cyfrowa 22.03.07, 11:04 - 3CCD - mini DV - najlepiej optyczny stabilizator obrazu - no i żeby ci się podobała :-) - we/wy AV i we/wy DV - stopka pod lampę lub mikrofon - dodatkowy akumulator z " SATURNA " - za około 3kPLN znajdziesz zapewne kilka propozycji - ja preferuję SONY Odpowiedz Link Zgłoś
marcello1975 Re: kamera cyfrowa 22.03.07, 12:45 To ja pociągnę dalej to SONY - polecam kamerę DCR-HC96E (miniDV, Advanced HAD CCD™ o rozdzielczości 3,3 megapiksela, 1/3" 3310K Pixel CCD, 10x/120x zoom opt/cyfr, optyka Carl Zeiss, nagrywanie 16:9...) - największa zaleta to świetna jakość obrazu w kiepskim oświetleniu. Generalnie wszystkie kamery mają niezły obraz gdy jest jasno\, ale gorzej jest gdy jest ciemno.... Kamera ta w sklepach kosztuje około 3TPLN, ale w internecie można ja kupić za okolo 2TPLN (sprawdź na www.ceneo.pl). Bardzo dobrze wypada w rankingach (www.camcorderinfo.com/ratings.php). przetestowana i sprawdzona:-) Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-film Re: kamera cyfrowa 22.03.07, 13:03 prawie jak 3CCD ??? prawie czyni wielka różnicę - nie widziałem obrazu Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 Re: kamera cyfrowa 22.03.07, 15:12 dzieki za info, widze że wybór nie bedzie wcale łatwy Odpowiedz Link Zgłoś