teo917 04.04.07, 14:03 Podobają mi się osiedla dworków polskich. Czy możecie napisać coś na ich temat? Czy warto kupić taki domek? Czy jest dobrze wykonany, czy ma wady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woy Re: DWOREK POLSKI 04.04.07, 14:43 Forum dyskusyjne Muratora, parę gorących tematów było na ww temat. Skorzystaj tam z wyszukiwarki. w. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek441 Re: DWOREK POLSKI 05.04.07, 10:58 byłem u znajomych - domek wygląda OK ale dużo zależy też od Ciebie tzn. jaki standard sobie zrobisz w domu. Jedyne co mnie zniechęca do tych inwestycji to dosc nieciekawa lokalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: DWOREK POLSKI 05.04.07, 11:38 tzn która lokalizcja jest nieciekawa ??? Krzywa Iwiczna ??? Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: DWOREK POLSKI 05.04.07, 11:40 jeżeli dobrze pamiętam to buduja w technologi szkieletowj do której wielu ludzi ma różne uwagi... główna to chyba jednak taka, że w Polsce jest zdecydowanie bardziej rozwinieta tradycja budownictwa murowanego a co za tym sa popularne materiały, "fachowcy", budowalańcy, kierownicy robót itp. a szkielet to w pewnym sensie ciągle nowość w Polsce i nigdy nie wiadomo jak będzie zachowywla sie szkielet zbudowany z naszych materiałów przez naszych fachowców za 20 lat, a domu nie buduje sie na 20 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: DWOREK POLSKI 05.04.07, 16:17 szkieletowe to takie, co pokazują na Polsacie w "Dom nie do poznania"? jak to oglądam, to mnie zawsze fascynuje szybkość wiązania tamtejszego betonu (cementu?). jak wujek dom stawiał ...dzieścia lat temu, to fundamenty "tężały" parę dni i chyba były polewane wodą w tym czasie. a w telewizorze widzę, że wylewają beton (cement?) i po paru godzinach stawiają szkielet domu. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: DWOREK POLSKI 05.04.07, 18:51 > (cementu?). jak wujek dom stawiał ...dzieścia lat temu, to fundamenty "tężały" > parę dni i chyba były polewane wodą w tym czasie. a w telewizorze widzę, że > wylewają beton (cement?) i po paru godzinach stawiają szkielet domu. Do betonu dodaje się dodatki przyśpieszające wiązanie. Chociaż sam osobiście uważam że "co nagle to po diable" Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: DWOREK POLSKI 08.04.07, 02:15 akurat fundament to jedyne co łaczy technologie tradycyjną ze szkieletową :) po fundamencie w górę zaczynają się różnice zasadnicze :) Odpowiedz Link Zgłoś
saje_a Re: DWOREK POLSKI 31.10.19, 13:10 Witam, Rozważam zakup segmentu w nowej inwestycji pod Zalesiem Górym. Zależy mi na zapoznaniu się z opiniami mieszkańców Dworków. Proszę o komentarze, czy faktycznie jest problem z wilgocią i wykończeniem budynków. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś