go74 24.08.07, 10:48 Poszukuję dobrego pediatry w Piasecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariol37 Re: pediatra w Piasecznie 25.08.07, 19:28 DR.Modrowska-żukowska z Fabrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
estepnowska Re: pediatra w Piasecznie 25.08.07, 21:35 dr Monika Adamiec ul. Fabryczna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gugacz05 Re: pediatra w Piasecznie 26.08.07, 21:15 Najlepszy Pediatra to dr. Sikorski z przychodni na ul.Fabrycznej, ma specjalizacje równiez jako neurolog. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: pediatra w Piasecznie 26.08.07, 21:25 gugacz05 napisała: > Najlepszy Pediatra to dr. Sikorski z przychodni na ul.Fabrycznej, Zgadzam się z "gugacz05"! Oprócz tego dr Sikorski oferuje wizyty domowe. Polecam! Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
gugacz05 Re: pediatra w Piasecznie 26.08.07, 21:33 marcin-borkowski napisał: > gugacz05 napisała: > > Najlepszy Pediatra to dr. Sikorski z przychodni na ul.Fabrycznej, > > Zgadzam się z "gugacz05"! Oprócz tego dr Sikorski oferuje wizyty domowe. I TO ZA ROZSADNĄ CENE !!! W DODATKU ZNA DZIECKO JAK WŁASNA KIESZEŃ BEZ KOŻYSTANIA Z KARTY, JEST SUUUUPER !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: pediatra w Piasecznie 27.08.07, 14:25 Zasugerowałam sie już wcześniej opiniami na temat dr Sikorskiego i był u mojego dziecka kilka razy ale średnio jestem zadowolona, najchętniej dałby dziecku antybiotyk i problem z głowy, a przecież nie o to chodzi. ja sama zapisuję dziecko do dr. Zdanowskiej w przychodni w Bonder Medica, innym lekarzom z tej przychodni nie ufam wcale, ale dr. Zdanowska moim zdaniem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ec70 Re: pediatra w Piasecznie 29.08.07, 12:47 Może zalecane było zastosowanie antybiotyku, ja osobiście po 10 letnim doświadczeniu z moimi synkami wiem że antybiotyki przez dr Sikorskiego są stosowanie kiedy jest naprawdę taka potrzeba. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: pediatra w Piasecznie 29.08.07, 12:58 Ja zdecydowanie polecam Gałkowską i Adamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: pediatra w Piasecznie 30.08.07, 09:13 Tak na pewno!! antybiotyk przy wirusie. Odpowiedz Link Zgłoś
ec70 Re: pediatra w Piasecznie 30.08.07, 13:31 Nie oczekuję że nagle zmienisz swoje odczucia co do trafności diagnozy dr Sikorskiego, podzieliłam się jedynie swoim doświadczeniem, 10 lat to nie mało, choć muszę przyznać że moje dzieci nie chorują często. Nie można oczekiwać że sposób podejścia każdego lekarza do dziecka i jego diagnozy będą nam zawsze odpowiadać. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: pediatra w Piasecznie 31.08.07, 10:35 No ok w porządku nie będziemy sie kłócić, każdy i tak pójdzie z dzieckiem, tam gdzie ma zaufanie, tylko proszę, nie wyjeżdżaj mi z doświadczeniem, bo z doświadczeniem to tak bywa,ze jak urodziłam dziecko to i mama i teściowa miała je ok 30-letnie a rady dawały takie jakby przed chwilka przeczytały "Antka" Bolesława Prusa. Np. nijak nie mogłam przetłumaczyć mamie, że jak dziecko ma 2 tygodnie i lekki katarek to takiej małej istoty nie naciera się czystym spirytusem po plecach, żeby się wygrzało ... Odpowiedz Link Zgłoś
ec70 Re: pediatra w Piasecznie 31.08.07, 11:18 Uważam,że zaufanie do człowieka, który ma pomóc naszemu dziecku jest bardzo istotne. Z mojego doświadczenia możesz ale nie musisz korzystać a porady doświadczonej mamy i teściowej to zupełnie coś innego. Sama przez to przeszlam i do tej pory pamiętam wielkie rozczarowanie "doświadczonych", i takie tam, :-))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 Re: pediatra w Piasecznie 31.08.07, 15:12 jeśli chodzi o wizyty domowe czy prywatne polecam dr Olchowika. Przyjmuje równiez jako alergolog w przychodni na Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 do zosia1 31.08.07, 15:16 tak na marginesie ten pomysł ze spirytusem nie jest zły. JA mam trójke szkrabów i każde jako noworodek czy niemowle było nacierane przy katarze spirytusem takim jak do pępka( główka ,stópki i plecki) na katarze sie kończyło i przechodził po 2 dniach. Do tej pory jak najmłodszy ma katar (ma 3 lata) to smaruje mu zatoki spirytusem daje echinacee w ampułce do wypicia i na drugi dzień wstaje zdrowy. Nie wszystkie rady babcine są takie złe Odpowiedz Link Zgłoś
muszelka111 Re: pediatra w Piasecznie 31.08.07, 22:15 Zosiu...czasami jest tak,ze przy wirusie daje się antybiotyk...np.wtedy gdy lekarz słyszy jakieś szmery w oskrzelach lub płuckach u dziecka. Niezgadzam się z Twoją opinią co do dr Sikorskiego. Chodzę do niego już z drugim dzieckiem i nigdy nie dawał antybiotyku na wyrost. Poza tym zgadzam się z pszczółką..ja też smarowałam spirytusem..i pomagało,a dziecku nic nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: pediatra w Piasecznie 31.08.07, 23:13 Doktor Sikorski jest ok. Nawet jeśli przepisuje antybiotyk, to napewno nie na wyrost..przynajmniej ja nie miałem wątpliwości co do zaleceń. Poza tym to, że przepisuje antybiotyk to nie wszystko. Ważne, że jeszcze z nim trafia w choróbsko, a to nie zawsze jest regułą u lekarzy. Miły, wytłumaczy co i jak, zna dziecko, zawsze jak potrzebny, był pod telefonem i szybko przyjeżdzał. Naprawdę dużo osób go chwali. Ja polecam. Pozdrawiam i jak najmniej chorób:) Odpowiedz Link Zgłoś
golawskid Re: pediatra w Piasecznie 16.04.16, 17:58 Bardzo proszę o podanie nr telefonu komórkowego do dobrego pediatry który przyjeżdza na wizyty domowe na mail: golawskid@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś