arturcargo 14.04.08, 15:35 Witam, szukam restauracji w Piasecznie lub okolicach gdzie mozna zjesc dobry, duzy obiad. Najlepiej jakby serwowali typowa polska kuchnie. Mam nadzieje ze ktos cos moze polecic sprawdzonego??Z góry dziekuje za porady..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 14.04.08, 15:46 arturcargo napisał: > Witam, szukam restauracji w Piasecznie lub okolicach gdzie mozna > zjesc dobry, duzy obiad. Najlepiej jakby serwowali typowa polska > kuchnie. Mam nadzieje ze ktos cos moze polecic sprawdzonego??Z góry > dziekuje za porady..... Swego czasu Stentonik polecał Kuchnię polską, czy jakos tak na pasażu przy bazarku. Nie testowałam jednak, to nie wiem, ale namiar sam możesz sprawdzić ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 14.04.08, 15:50 Przejrzyj sobie jeszcze to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=73070130&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
4bery Re: Dobry obiad:-) 14.04.08, 15:49 w Konstancinie jest Kołomyja, własciciel ten sam co w Banja Luce przy Puławskiej w W-wie; to duża restauracja w stylu starej karczmy; klimat biesiadny; czsem przygrywają jacys cyganie itp.; jedzenie dla mnie ok ale ja nie jestem smakoszem ;-) w weekend dla wiekszej grupy radze zarezerwowac miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 14.04.08, 15:54 Aaaaa i jeszcze do Gruzina możesz wdepnąć- jadłam tam ostatnio bardzo dobrą fasolową :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafesito Re: Dobry obiad:-) 14.04.08, 20:07 byliśmy kilka razy w niedzielę w staropolskij, to chyba chyliczki. jedzonko super jak u mamy i ceny rozsądne. natomiast nie polecam kołomyji w konstancinie-bardzo długo czekaliśmy na danie, chociaż dobre. Ludzie przy sąsiednim stole nie mieli tyle szczęścia- zapomiano o nich, a jak sobie już w końcu przypomieli to dali nie ich zamówienie. więc super historia. moi znajomi specjalie przyjechali z wawy i w przybliżeniu podobna podobnie ich załatwiono Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Dobry obiad:-) 14.04.08, 21:02 "Kuchnia Polska" przy bazarku to typowy barek - wejść, zjeść, wyjść, więc z restauracją nie ma nic wspólnego ale fakt: duży i smaczny obiad dostaniesz. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: Dobry obiad:-) 15.04.08, 00:48 dziwne z ta Kolomyja - jadam tam regularnie i nigdy nie zdarzylo mi sie cos podobnego Raz kelner byl chyba w gorszym humorze i zapomnial o jednym daniu, ale to byl tylko incydent - jestem zadowolony zarowno z obslugi jak i z samych dan - szczegolnie polecam zeberko i bliny z rakami (jesli ktos gustuje). Ostatnio podniesli tam jednak ceny i na sensowny obiad z 2 dan, wino, jakis deser itp. dla dwoch osob trzeba zarezerwowac ok 100 - 150 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
arturcargo Re: Dobry obiad:-) 15.04.08, 08:48 Dzieki sliczne wszystkim za pomoc. Mysle za w najblizszym czasie przetestuje Kolomyje i Staropolska (w Chyliczkach - chyba):-) Mam nadzieje ze sie nie zawiode. Jeszcze raz dzieki za wszelka pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 16.04.08, 21:00 Tak sobie właśnie przypomniałam, to zapodam- jechałam ostatnio 724 przez Konstancin-Jeziornę i przez szybę mignęła mi pierogarnia. Ktoś tam może był i przetestował? Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 21:36 Byłem w pierogarni "Tygiel" w Konstancinie jakiś czas temu. Zamówiłem sobie takie większe pierogi pieczone z różnymi tajemniczymi nadzieniami plus sos...Nie pamietam co to było, ale jakieś ukraińskie korzenie z tego chyba wyłaziły;)) Nie przekonali mnie. Ale zajrzę tam jeszcze raz na "z kapustą i grzybami" i "ruskie" ale jak będę miał naprawdę smaka na pieroga. Drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 21:45 stentonik napisał: > Byłem w pierogarni "Tygiel" w Konstancinie jakiś czas temu. > Zamówiłem sobie takie większe pierogi pieczone z różnymi > tajemniczymi nadzieniami plus sos...Nie pamietam co to było, ale > jakieś ukraińskie korzenie z tego chyba wyłaziły;)) Nie przekonali > mnie. Ale zajrzę tam jeszcze raz na "z kapustą i grzybami" > i "ruskie" ale jak będę miał naprawdę smaka na pieroga. Drogo. Ten "Tygiel" to jest to, co mogłam widzieć z autobusu? Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 21:49 zemfiroczka napisała: > Ten "Tygiel" to jest to, co mogłam widzieć z autobusu? Hmm, dobre pytanie:) Jeśli jechałaś w stronę Piaseczna i było to ciut za elektrownią z prawej mańki...to mogło być to. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 21:55 stentonik napisał: > zemfiroczka napisała: > > Ten "Tygiel" to jest to, co mogłam widzieć z autobusu? > Hmm, dobre pytanie:) Jeśli jechałaś w stronę Piaseczna i było to > ciut za elektrownią z prawej mańki...to mogło być to. Nie wiem, czy za elektrownią, ale tak pod koniec trasy Puławskiego- w stronę Piaseczna ofkors. Czyli mówisz, że nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 22:14 zemfiroczka napisała: > Czyli mówisz, że nie warto? Nie nie, tego nie powiedziałem. Nie podpasowały mi te pieczone, ot tyle;). Wybiorę się na kapuściane gotowane i się zobaczy. Ja prosty chłop od cepa i na ichniejszych się nie znam. Kapusta, schabowe i kartofel z zasmażką-tu mogę podyskutować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 22:33 Zatem polecam Magdalenkę. Chętnie się wybiorę, doradzę, pomogę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 22:45 No często latam przez Magdalenkę. A gdzie ta Magdalena w Magdalence? Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 23:00 zemfiroczka napisała: > A kiedy powtórka z sushi? ;) A kiedy chcesz. Organizuj ekipę, masz talent do ruszenia tłumów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 23:06 stentonik napisał: > zemfiroczka napisała: > > A kiedy powtórka z sushi? ;) > A kiedy chcesz. Organizuj ekipę, masz talent do ruszenia tłumów:)) Może i mam, tylko ten tłum jakoś ruszyć nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Dobry obiad:-) 18.04.08, 06:10 stentonik napisał: > ...A gdzie ta Magdalena w Magdalence? Jadąc w stronę Pna po prawej stoi jakieś NFZ i jest uliczka. Zaraz za tym dużym budynkiem jest niski pawilon i to tamże. Potem sklep i jakaś winiarnia. Wygląda bardzo skromie, ale mają dwie sale i ogródek. Polecam... wszystko tam polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Dobry obiad:-) 17.04.08, 22:49 zemfiroczka napisała: > pod koniec trasy Puławskiego- w stronę Pi > aseczna ofkors. Widzisz i nie grzmisz? PUŁASKIEGO oczywiście. Ależ wtopa ;) Odpowiedz Link Zgłoś