h32 17.05.08, 22:12 Czy ktoś z was dojeżdża do metra i tam zostawia samochód? Którą stację polecacie? Na Wilanowskiej zrobili parking, ale Ursynów blizej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m2w7 Re: Metrem do pracy 18.05.08, 07:18 Ja zostawiam na Wilanowskiej. Miejsce jest zawsze, pod dachem, nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
miskaj77 Re: Metrem do pracy 19.05.08, 10:05 No nie wiem czy na Urysnów bliżej? My jeździliśmy do Imielina i tam przy multikinie zostawialiśmy samochód, ale odkąd otworzyli parking na wilanowskiej tam zostawiamy samochód. I jest OK!! Odpowiedz Link Zgłoś
radow_praca Re: Metrem do pracy 03.09.08, 21:45 miskaj77 napisała: > No nie wiem czy na Urysnów bliżej? My jeździliśmy do Imielina i tam > przy multikinie zostawialiśmy samochód, ale odkąd otworzyli parking > na wilanowskiej tam zostawiamy samochód. I jest OK!! A jak z korkami wrzesniowymi? Ile czasu tak +/- trzeba na pokonanie kawałka Płaskowickiej - Wilanowska? Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Metrem do pracy 05.09.08, 17:17 Ja zostałem przy Imielinie. Uliczka parkingowa wzdłuż KENu (od Polinezyjskiej) ma dużo miejsc i akurat kiedy się zostawia samochód w czasie pracy to nawet większości mieszkańców nie ma. A omija się korki na Puławskiej na odcinku Pułaskowickiej - Wialnowska. Jechanie na P+R przedłuża czas o ok.10-12 w każdą stronę (w szczycie). Tak mu wyszło jak przez chwile próbowałem P+R. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: Metrem do pracy 03.09.08, 21:57 Kiedyś jeździłem metrem. Samochód zostawiałem przy stacji Stokłosy na parkingu obok SAMu (chyba MarkPol albo jakiś taki) - w porywach ze 20 metrów od wejścia do metra. Myślę że do dzisiaj jest to najbardziej optymalne miejsce - zaraz za skrzyżowaniem z Pileckiego w prawo (nie pamiętam nazw ulic) i dalej korki pozostają z tyłu, szczególnie fajne jest to że omija się skrzyżowanie Puławskiej z Lotnikami. Ważne - trzeba być tam (tzn. na opisanym parkingu) najpóźniej około 8-smej bo potem są problemy z wolnymi miejscami. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś