marcin.brzezinski
11.09.08, 10:31
Witam,
Temat jakoś do tej pory się chyba nie pojawił, a przecież jest bardzo ważny dla wielu mieszkańców. Otóż okoliczne władze po raz kolejny ropzpoczęły inwestycje nastawioną chyba na dręczenie mieszkańców. Odcinek 300m drogi do Chylic (zdaje się że ta ulica nazywa się Starochylicka) został zamknięty na samym początku wakacji. W normalnych warunkach na podobny remont potrzeba 2 tygodnie, w warunkach szczególnie pilnych 1 weekend. Jednak ten remont trwa już 3-ci miesiąc i na razie końca nie widać.
Myślę że szczególnie jest on uciążliwy dla okolicznych mieszkańców, jednak prawdziwy dramat zaczął się po rozpoczęciu roku szkolnego i dotyczy wszystkich tych którzy codziennie dowożą/odwożą swoje dzieci do szkoły w Chylicach.
Ten remont to kolejna z rzędu porażka urzędaczej myśli inwestorskiej w naszej gminie i ja już mam tego dosyć. Mam ochotę dobrać się do urzędasa który za ten bałagan odpowiada - nie wiem jeszcze w tej chwili kto za to jest i jakie są możliwości zaskarżenia sposobu realizacji tego remontu. W przypadku gdyby droga prawna nie istniała (co zapewne ma miejsce gdyż prawo w .pl chroni urzędników przed niemal każdą odpowiedzialnością), to myślę o zasponsorowaniu baneru nad tą drogą z nazwiskiem i stanowiskiem abnegata odpowiedzialnego za ten remont, tak aby wszyscy ludzie wiedzieli kto wydał decyzję o zamknięciu na kilka miesięcy ulicy. Urzędas przestanie być anonimowy dla ludzi i będzie skompromitowany - przynajmniej tyle.
Jeżeli wiecie kto stoi za tym remontem lub jak można dotrzeć do takich informacji to prośba o porady.
POZDRAWIAM