Dodaj do ulubionych

Broblem z internetem

01.02.07, 09:45
Witam,
mam od niedawna internet załozony przez SUPERMEDIA i dość czesto w ostatnich
dniach widze że jest problem z połoczeniem, czy ten problem występuje często
na naszym osiedlu?
Obserwuj wątek
    • justynawis1 Re: Broblem z internetem 01.02.07, 10:02
      Ja też mam internet od niedawna ale nie jestem zachwycony, co prawda nie mam
      problemu z połączeniami lecz z przepustowością. Sprawdzałem się na różnych
      stronach np www.speedtest.net/
      i efekt jest taki że nie dostaję tyle za ile płacę, zgłosiłem problem do
      dostawcy i jeden dzień było jak należy, ale tylko jeden.
      • danka661 Re: Broblem z internetem 01.02.07, 10:15
        justynawis1 napisała:

> Ja też mam internet od niedawna ale nie jestem zachwycony, co prawda nie mam
        > problemu z połączeniami lecz z przepustowością. Sprawdzałem się na różnych
        > stronach np www.speedtest.net/
        > i efekt jest taki że nie dostaję tyle za ile płacę, zgłosiłem problem do
        > dostawcy i jeden dzień było jak należy, ale tylko jeden.

Ale tymi testami to tylko specjalisci się mogą posługiwać bo widza co i jakwink.
        Pogadaj z jakims informatykiem czy tam teleinformatykiem to on ci powie czy
        jest ok czy nie. oni to jakos inaczej licza. no a zreszta wiedza wiecej na
        temat netuwink
        • poemi74 Re: Broblem z internetem 01.02.07, 15:45
          nie sugeruj sie speedetestem! on i tak nie jest wiarygodny, wszystko zalezy od serwera DNS, czyli inaczej mowiac, urządzenia ktore zamienia to co ty wpisujesz np. www.horowa.net ma ciag znakow na 199.299.211.2 sa 2 pojecia 1 mbit/s i 1mb/s to sa dwa rozne pojecia ktore wykorzystuja dostawcy internetu, ten kto nie zna sie na tym mysli ze 1mbit jest super. Własnie ze nie, bo jeden bajt to 8 bitow. wiec przeliczyc juz umiesz efektywnosc lacza. Tester ten co zamiesciles jest nie wydajny, gdyz łaczac sie z serwerem tym co jest podane w warszawie wg testera mam ping rzedu 1s. a sprawdzajac po swojemy ping uzyskuje na granicy 10 ms. wiec roznica jest.
          P.s przepraszam za brak polskich liter ale jako inforamtyk ich nie stosuje, taka praca tongue_out
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka