Dodaj do ulubionych

Uratowana kamienica

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 16:24
Mamy uratowana kolejna kamienice. Przeczytalem ze kamienica po bylej przychodni
na Lutoslawskiego ktora od kilku miesiecy stala pusta, bedzie miala remont.
SDtanie sie wlsnoscia PARR. Remont od czerwca.
Obserwuj wątek
    • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 26.05.02, 16:34
      też czytałem w GP - i widzisz Czarodziej to - rozpatrując to po mojemu - też
      okazja dla zmiany funkcji tej zamkniętej części ul. Lutosławskiego. Teraz nie
      dość że kamienica uratowana to jeszcze ulica przywrócona do miejskiego dziania
      się. O tym m.in. pisałem w tym poście o różnorodności. Jedna rzecz wpływa w
      mieście na bardzo wiele płaszczyzn życia tego organizmu (sorry znowu ksiązkowo?)
      • Gość: Pati Re: Uratowana kamienica IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 00:20
        Bardzo książkowo. Nie zrozumiałam wiele, chociaż się starałam. Napisz, czy
        podoba Ci się, że jest w tej chwili z jednej strony zamknięta?
        • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 27.05.02, 08:34
          Co książkowo? - inna płaszczyzna postrzegania...
        • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 27.05.02, 08:48
          a że zamknięta to chyba dobrze bo trochę mniej miejsca dla pędzących
          samochodów, a więcej miejsca dla pieszych czy - o zgrozo - rowerzystów (którzy
          waszym zdaniem powinni chyba tylko jeździć po "Dolnie Słupii" czy "Starych
          torach").
          • Gość: Czarodzi Re: Uratowana kamienica IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 17:18
            Wiesz, ciesze sie ze tu nowa osoba sie zadomowila i tylko dlatego nie napisze
            teraz tego co mi sie sunie na usta. W kazdym razie napisze tylko na jedno. Tak,
            Twoj styl jest ksiazkowy i nie jest to przytyk ale jesli chcesz zebym czytal
            Twoje watki ze zrozumieniem do konca to chociaz staraj sie uzywac bardziej
            przystepnych slow. Ubiewrasz zdania w ciagi slow ktore razem tworza
            niezrozumienie. Naprawde nie moge zrozumiec o co chodzi. Moze jestem
            polglowkiem ale w takim razie prosze o prostsze wersje dla mojej osoby. Nie
            wiem jak watki pod spodem moze z tamtymi wszystko jest ok, i na darmo podnosze
            larum ale zaraz sie wyjasni bo za sekunde juz tam bede. :-)
            • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 27.05.02, 19:19
              Czarodziej - sorry, ale czego ty nie rozumiesz? Zapytaj konkretnie o coś,
              proszę Cię o to już w kolejnym wątku. Mam Ci napisać, że dobrze, że więcej
              ludzi będzie chodziło teraz w tym miejscu i centrum się rozszerzy? Dla mnie
              miejskie dzianie się to m.in. to - tak też rozmawiam ze znajomymi i osobami
              spotykanymi w pracy. Dają radę, ba tak samo odpowiadają i nie słyszę nic o
              książkowym podejściu...
              • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 27.05.02, 19:38
                Jestem natomiast w stanie zjarzyć dlaczego nie rozumiesz tego sposobu
                wypowiadania się. Używam sformułowań, których używają urbaniści czy planiści -
                i dla mnie ten język jest jasny i logiczny. BO jeżeli zastanowisz się na
                znaczenienm słowa "przestrzeń", "działanie" czy "funkcja" i będziesz pamiętał o
                tym, że mówimy o mieście to powinno wszystko być jasne. Jest więc gdzies błąd -
                może w moim rozumowaniu (albo Twoim).
    • Gość: Pixi Re: Uratowana kamienica IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 19:13
      Mi sie nie za bardzo podoba zamknieta ulica Lutoslawskiego, przy teatrze.
      Nie mam nic przeciwko wylaczeniu jej z ruchu, ale zostawienie jej slepej jakos
      tak mi nie pasuje. Wyglada dla mnie troche sztucznie. Ale mna sie przejmowac
      nie trzeba bo ja mam dziwaczne spojrzenie na swiat :-)
      (Przypomina mi slepa ulice Nowobramska)
    • Gość: Teddy Re: Uratowana kamienica IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 19:36
      Facet, powiem Ci cos, ja sie boje myslec gdzie Ty pracujesz. To styl bufoniaty.

Czy cala kamienica zostala przejeta, bo jest bardzo duza. Potrzebuje Strefa
      tyle miejsca?
      • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 27.05.02, 19:40
        i ja tu jestem niekulturalny...
        • Gość: Teddy Re: Uratowana kamienica IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 20:10
          o joj joj...
    • Gość: Pamela Re: Uratowana kamienica IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 06:46
      Teddy, musze napisac Tobie komplement. Bardzo u mnie zaplusowales. Gdyby slowo
      bardzo mozna wyrazic w qwielkosci to moje byloby jak stad do Ustki :-)

To milo wiedziec ze jest jeszcze dzentelmen, rasowy dzentelmen...

A Ty Nowy tak sie nie podniecaj bo caly sie oplujesz. Wez zabierz juz swoje
      wiaderko i do mamusi!
      • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 28.05.02, 12:40
        Wiesz jaki jest Twój problem Pamela - jesteś po prostu chamska i na dodatek
        wydaje Ci się, że inni powinni się od ciebie tego uczyć... Teddy już się
        nauczył. Przekonałaś mnie też o jeszcze jednym - nie warto z Tobą rozmawiać bo
        to strata czasu. Omijaj moje wpisy - jak ci się coś nie podoba.
        • Gość: Pamela Re: Uratowana kamienica IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 20:06
          Z Twoich ust nowy takie zdanie to tez komplement. Widac moje slowa odniosly
          skutek. Mialy Cie urazic i to najwyrazniej zrobily. Czuje satysfakcje bo lubie
          lubie jechac po kapciach takim pierdolom.
          • Gość: new Re: Uratowana kamienica IP: *.bicom.pl 28.05.02, 20:14
            Jestem zdumiony, że przez przypadek wymieniam zdania z tak prostą osobę jak ty.
            Życzę powrotu do zdrowia bo takie chamstwo to choroba. Poważna...
    • umk__historia A Lutosławskiego 28.05.02, 12:45
      ...szkoda że nie wiem o którą dokładnie kamienicę chodzi, ale jest jedno pewne -
      Budynek tak czy siak na tej ulicy prawdopodobnie nie zostałby zniszczony
      prędzej przerobinony, zmodernizowany ( ewwentualnie wyburzony ), a swoją drogą
      ciekawi mnie co Włodarze mają zamiar uczynić z ulicy Lutosławskiego - jak już
      wiecie część pieniędzy na remont pochodzi z Unii - ażeby otrzymać środki
      pieniężne z Unijnej skarbonki trzeba posiadać mocne argumenty, które jak widać
      były skuteczne i nie są mnie znane.
      • Gość: Pamela Re: A Lutosławskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 20:09
        Moze pomoglo jej przeznaczenie? Ma byc siedziba zarzadu Specjalnej Strefy
        Ekonomicznej.

To my dostalismy pieniadze z Unii nie tylko na budowe obwodnicy? Jezeli tak to
        jestem ciekawa na co jeszcze je przeznacza?

Umka, czy byloby mozliwe przeznaczenie takich pieniedzy na powort trolejbusow?
        Kiedys uwazalam ze zawalaja droge i denerwowalam sie jak spadla takiemu szelka,
        a teraz zwyczajnie za nimi tesknie i doceniam. Przyznaje sie do bledu.
      • Gość: new Re: A Lutosławskiego IP: *.bicom.pl 28.05.02, 20:16
        umk - z moich informacji wynika, że na Lutosławskiego pięniądze Unia nie dała -
        tylko na jej przedłużenie czyli Zamkową i Garncarską - skąd masz te informacje?
        • Gość: new Re: A Lutosławskiego IP: *.bicom.pl 31.05.02, 20:19
          umk - sprawdziłem, na Lutosławskiego nie dala Unia, zle info
          • Gość: Seba Re: A Lutosławskiego IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 23:24
            Dziewki Pati sam zauwazam ze nasze domy i kamienice sa warte wypromowania.
            Nawet zdarzylo mi sie zadzierac glowe i szukac zaglowca :-) Teraz ciesze sie ze
            kolejna kamienica bedzie uratowana. Wiem o ktora chodzi. Chodzilem tam czesto
            (moze nie czesto bo byloby zgubne) na prZeswietlenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka