paw_e_l 26.01.09, 17:26 Witam. Zastanawiam się czy studiując dziennie/wieczorowo/zaocznie język hiszpański wykładany jest on od podstaw czy od jakiegoś stopnia zaawansowania ? Pozdro ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inecita Re: Studia ! 30.01.09, 18:05 Na Iberystyce w Warszawie obecnie są chyba obydwa warianty... Odpowiedz Link
paw_e_l Re: Studia ! 30.01.09, 18:08 A mam jeszcze pytanie co do Iberystyki w Warszawie ... Przeczytałem, że brana jest po uwagę mat. rozszeżona z polskiego i z dowolnego języka obcego. Obowiązuje to też na wieczorowych/zaocznych studiach ? Czy można zadawać podstawę a zostanie ona przeliczona po prostu ? Odpowiedz Link
kot_zbyszek Re: Studia ! 31.01.09, 01:11 Do tej pory na UW byla tworzona grupa zaawansowana, ale w tym roku ja zlikwidowano, wiec kazdy zaczyna od zera. Osoby, ktore znaja hiszpanski sa zwolnione przez pewien czas z zajec praktycznej nauki j. hiszpanskiego, ale musza regularnie zaliczac material. Ja zdawalam na dzienne i tam w gre tak naprawde wchodzi tylko matura rozszerzona, ale moi znajomi zdawali podstawe i bez problemu dostali sie na wieczorowe. Ponoc łatwiej dostac sie z podstawa, jesli od razu zarejestruje sie na rekrutacje na wieczorowe, a nie na dzienne liczac, ze moze sie uda, ale bedac gotowym na studia platne, ale jaki w tym sens to nie wiem ;) Odpowiedz Link
victoria84.net Re: Studia ! 10.02.09, 11:19 Witaj! Jeśli chodzi o studia na filologii hiszpańskiej, to mogę doradzić.. Będąc na studiach w Wyższej Szkole Studiów Międzynarodowych w Łodzi, rozpoczęłam naukę języka hiszpańskiego od podstaw (jest opcja dzienna i zaoczna). Zajęcia są ciekawe i kadra też ok. Możesz też hiszpański wybrać z różnymi językami: angielski, włoski, niemiecki, arabski, japoński, a nawet chiński. Warto tu studiować. Polecam się na przyszłość. Pozdrowionka Odpowiedz Link