Dodaj do ulubionych

problem z rozszyfrowaniem wzoru

22.06.11, 00:04
Kochani proszę o pomoc w rozwikłaniu zagadki .Co oznacza na schemacie duże kółko z małym kółeczkiem w środku. Proszę o jak najdokładniejsze wytłumaczenie bo uparłam sie na wykończenie obrusu tym wzorem wink Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich szydełkomaniaków.
Obserwuj wątek
    • beatkami1 Re: problem z rozszyfrowaniem wzoru 22.06.11, 00:05
      OTO SCHEMAT:
      3.bp.blogspot.com/_AqSRjTmRllE/TT074uOFX4I/AAAAAAAAKew/ELthFIJGuts/s1600/SEG.jpg
      • beatkami1 Re: problem z rozszyfrowaniem wzoru 22.06.11, 00:08
        Inny wzór ale z tą samą ( dla mnie) niewiadomąwink
        2.bp.blogspot.com/_AqSRjTmRllE/TTVJ6P46ZnI/AAAAAAAAKZw/uneeOAKa4-Y/s1600/TER.jpg
        • bogdap1 Re: problem z rozszyfrowaniem wzoru 22.06.11, 09:16
          W tym drugim schemacie jest to wytłumaczone(tak mi się przynajmniej wydaje) robisz 6 słupków następnie ostatni łączysz z pierwszym .
    • qropatfa50 Re: problem z rozszyfrowaniem wzoru 22.06.11, 09:05
      To jest tzw. popcorn, czyli 5 lub 6 słupków zrobionych w jednym oczku. Robimy 5 lub 6 słupków, wyjmujemy szydełko i wkłuwamy w górę pierwszego słupka,łapiemy oczko z którego wyjęliśmy szydełko i przeciągamy nitkę przez oczko i pierwszy słupek.
      Mam nadzieję, że takie wytłumaczenie wystarczy. Życzę powodzenia, pozdrawiam. Mirka
      • beatkami1 Re: problem z rozszyfrowaniem wzoru 22.06.11, 23:43
        Czyli cos takiego?
        www.garnstudio.com/bilder/dekor/skole/hekleskole/diagramtegn11.jpg
        Dziękuję.Jestem bardzo wdzięczna ...tak myślałam ,ze to tzw popcorn..ale nie znalazłam takiego graficznego znaku....No to do roboty! Pozdrawiam Beata
        • urszula97 Re: problem z rozszyfrowaniem wzoru 23.06.11, 14:43
          Dokładnie,taki schemat jak pokazałaś,to popcorn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka