Dodaj do ulubionych

Falująca serwetka

25.02.12, 22:45
Serwetka mi faluje, zmieniam wzór i faluje znów, ma być z Alminy, więc sporawa - wkurza mnie to wink

Pytanie - jak wzór faluje, to znaczy, że za małym szydełkiem jest robiony? I trzeba większym prawda? Czy odwrotnie? smile
Obserwuj wątek
    • bogdap1 Re: Falująca serwetka 26.02.12, 10:03
      Nie koniecznie , może być wina wzoru .czasami tak bywa ale jak masz do tego zdjęcie gotowej serwetki to się przyglądnij czy wzór odpowiada w 100% serwetce. Jeżeli jesteś początkująca to odpuść ją sobie (napisz tylko przy wzorze że jest zły ) albo daj link na forum z tym wzorem , może wspólnie coś uradzimy. Może któraś ją robiła .
      • wilowka Re: Falująca serwetka 26.02.12, 10:17
        Dziękuję smile
        Tak całkiem początkująca, to nie, dlatego się wkurzam smile
        Właściwie nie chodzi mi o różne wzory, kilka zaczynam (najczęściej z ananaskami) i jakoś mi się nie składają, w 5-6 rządku zaczynają falować. Z tej Alminy robię i szydełkiem 3,5 i 3 i 2,5 i 4 teraz zaczęłam - Miałam kiedyś szydełko 3,75 - chyba było idealne, ale zginęło. No nic, wychodzi, ze musze próbować do skutki smile Cóż, sztuka wymaga poświęceń wink
        Pozdrawiam!
        • bogdap1 Re: Falująca serwetka 26.02.12, 20:22
          Jeżeli chodzi o wzór ananasa to dopiero po wykonaniu całości i rozłożeniu widać czy jest poprawnie wykonany , bo w trakcie robienia to faktycznie czasami ma się takie odczucie ze wszystkiego jest za dużo .
          Faktem jest ze jednym szydełkiem nie można robić każdej nitki , to tez ma znaczenie , ja mam cały komplet szydełek i dobieram w trakcie .
          Trzymam kciuki za powodzenie i wytrwałość w robieniu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka