Dodaj do ulubionych

Nanoplastia

08.05.24, 14:57
Mam cienkie, lekko falowane, puszące się jak siano włosy do ramion. Włosy mam nie farbowane, nie suszone suszarką, nie traktowane piankami, lakierami i innymi. Po prostu beznadziejne od urodzenia. Do tego przetłuszczające się od skóry głowy, końce suche jak siano. Zdecydowałam się na nanoplastię, bo bez wielogodzinnych włosingów mogę z domu wyjść jedynie w spiętych włosach. Zawsze chciałam mieć proste włosy. Czy któraś emama robiła ten zabieg? Warto?
Obserwuj wątek
    • katie3001 Re: Nanoplastia 08.05.24, 15:20
      Ja robiłam kilka razy keratynowe prostowanie włosów. Kocham ten zabieg.
    • jasnoklarowna Re: Nanoplastia 08.05.24, 16:36
      Robiłam kilka razy, ostatnio 4 raz już. Daje dłuższy i lepszy efekt niż keratyna, tu musisz po umyciu szybko wysuszyć, bo trzeba się z nich szybko pozbyć wody. Po kilku miesiącach może już nie są tak lustrzano-gładkie, ale nadal się nie puszą. Schną szybko, są proste, gładkie, prędzej ci się zrobi odrost niż pofalują końce.
      Tylko mam wrażenie, że przez pierwszy miesiąc po zabiegu jakby szybciej się przetłuszczają, są jakby przyklejone do głowy. ja lubię ten efekt, bo zawsze miałam aureolę z włosów wokół twarzy, ale jak masz naprawdę rzadkie to mogą się wydawać przyklepane. Generalnie polecam. Wcześniej miałam kilka razy keratynę i nano ma lepszy efekt wg mnie.
      • fuertateneryfa Re: Nanoplastia 08.05.24, 16:57
        Dziękuję za odpowiedź, a używasz specjalnych szamponów i odżywek?
        • jasnoklarowna Re: Nanoplastia 08.05.24, 17:51
          Tak, z doświadczenia zauważyłam, że dłuższy efekt zabiegu.
          • fuertateneryfa Re: Nanoplastia 08.05.24, 18:22
            a co możesz polecić?
            • jasnoklarowna Re: Nanoplastia 08.05.24, 20:13
              Ja byłam leniwa i wygodna więc kupiłam u fryzjera. Nawet kiedyś szukałam w sieci, ale były tylko na stronie producenta jakieś duże pojemności.
    • figa_z_makiem99 Re: Nanoplastia 08.05.24, 16:59
      Takie zabiegi robią mi przyklapy, zauważyłam też, że kiedy suszę włosy i układam na szczotkę obrotową, nakładam piankę, są w dużo lepszym stanie, niż gdy zostawiam do wyschnięcia po myciu i nie nakładam nic, mam wtedy siano. Trochę jak z paznokciami, jeśli nie pomaluję długich paznokci odżywką zaczną się łamać. Wystarczy, że dwa razy pod rząd zostawię włosy bez suszenia i szczotki, robi się kołtun. Na przetłuszczanie od skóry pomaga peeling kwasowy. Na końcówki używam odżywki z silikonami. "Naturalna" pielęgnacja włosów jest dla mnie przereklamowana, mam 50 lat i długie włosy.
      • fuertateneryfa Re: Nanoplastia 08.05.24, 17:08
        Ja i tak mam przyklap przy skórze głowy, ale przynajmniej dalej będą lepiej wyglądały
        • figa_z_makiem99 Re: Nanoplastia 08.05.24, 17:44
          Skoro masz przyklapy od skóry, te zabiegi zrobią jeszcze większe. Są preparaty odbijające włosy u nasady i układaj na szczotkę, wystarczy kilka ruchów i puszące się włosy wygładzą się i wyprostują. Są olejki chroniace włosy przed wysoką temperaturą. Nie każdym włosom służy natura.
          • fuertateneryfa Re: Nanoplastia 08.05.24, 18:26
            To nic nie daje, po ułożeniu na szczotkę, przy pierwszym podmuchu wiatru albo wilgoci robi się znowu przyklapnięte siano, poza tym nie umiem się czesać, nie chce stać ze szczotką przed lustrem godzinami, bo efekt jest żaden. Chce rano wstać, rozczesać włosy i iść do pracy.
      • snakelilith Re: Nanoplastia 08.05.24, 17:26
        Naturalna pielęgnacja nie oznacza, że umyte tylko szamponem włosy suszy się na powietrzu. Po suszeniu suszarką na szczotce włosy ZAWSZE będą wyglądać lepiej, bo w ten sposób wygładza się łuskę włosa.
        • figa_z_makiem99 Re: Nanoplastia 08.05.24, 17:35
          Wszystko zależy od rodzaju włosów, też mam lekko kręcone i sianowate, naturalne odżywki i szampony masakrują moje wlosy. Olejowanie powoduje, że mam strąki, a przestaję siano wraca. Szampon, odżywka, pianka, działa też woda lamelarna, suszę i traktuję szczotką obrotową, wtedy są w dobrym stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka