Dodaj do ulubionych

Specjalistki od włosów ;)

28.02.24, 21:12
Włosy gęste, ale cienkie, niezbyt podatne na układanie, lekko falujące (nie "prawdziwy" skręt, ale i nie proste), długie do połowy pleców. Pytanie od analfabetki włosowej: co można zrobić, żeby je wzmocnić (niedługo czeka mnie operacja w pełnej narkozie - to zawsze daje włosom "wycisk"), żeby wyglądały ładniej, no, tak jak "z reklamy". To "coś" do zrobienia powinno spełniać dwa warunki - po pierwsze nie za miliony, a po drugie nie pochłaniające 15 godzin dziennie. smile
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 21:21
      Nie słyszałam ani nie zauważyłam żeby narkoza miała wpływ na włosy. Jeśli już to stres który towarzyszy operacji.

Natomiast tani i szybki sposób na to czego oczekujesz to skrócenie włosów. tongue_out
    • marta.graca Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 21:23
      Odżywki i wcierki. Dziwna teoria o tej narkozie, nie zauważyłam, by miała jakikolwiek wpływ na włosy.
      • homohominilupus Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 21:28
        Moze narkoza nie ale ogólne osłabienie organizmu?

Pisałam tu niedawno że miałam fatalne włosy przez jakiś czas, możliwe że to przez koszmarne wirusisko które mnie przeczolgalo. A po operacji jest sie tez osłabionym.
        • marta.graca Re: Specjalistki od włosów ;) 29.02.24, 06:08
          Ale sama narkoza chyba jakoś bardzo nie osłabia organizmu. Ja po szpitalu byłam bardziej osłabiona od niejedzenia, niż od narkozy.
      • kocynder Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 21:36
        No, nie teoria, bo po poprzedniej operacji wypadały mi niemal garściami. Szczęśliwie mam ich dużo i po jakimś czasie "odbiły", ale zdecydowanie narkoza im nie posłużyła.
        • 35wcieniu Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 21:38
          Ale to nie narkoza jako taka tylko wszystko wokół. Stres, może jakieś leki, może utrata krwi, inna dieta w czasie okolooperacyjnym itd.
          Sama nnarkoza nie ma specjalnie powodu się łączyć ze stanem wlosow.
          • kocynder Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 22:03
            "Wypadanie włosów po znieczuleniu zwykle ma miejsce około 3-6 miesięcy po początkowym zdarzeniu. Szczególnie powszechna jest utrata włosów po poważnych operacjach."
            "Andrzej Szmurło, dermatolog z Kliniki Novaderm w Warszawie, potwierdza, że pod wpływem znieczulenia ogólnego stosowanego przy operacjach mogą wypadać włosy."
            "Zabieg przeprowadzany w narkozie może powodować nadmierne wypadanie włosów. Może to być skutkiem wielu różnych czynników, które występują jednocześnie w tej konkretnej sytuacji."
            "Jednym ze znanych skutków ubocznych narkozy może być nadmierne wypadanie włosów"
            Czyli jednak dermatolodzy, anestezjolodzy itd mają w tej kwestii inne zdanie. Owszem, JEDNYM z czynników jest reakcja organizmu na stres, ale nie wyłącznie.
            • 35wcieniu Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 23:24
              Przecież nawet on mówi to samo xD
              Że to skutek wielu czynników występujących w tej sytuacji. A nie narkozy jako takiej.
              • kocynder Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 23:41
                Dobra. Masz rację. Powinnam się, zgodnie z twoją pierwszą "mądrą" rada ogolić na łyso. tongue_out Dziękuję, nie skorzystam.
                • 35wcieniu Re: Specjalistki od włosów ;) 28.02.24, 23:49
                  Nie udzieliłam takiej rady, ale oczywiście zrobisz jak uważasz, racz jednak nie wkładać mi w usta bredni, które wydają ci się zabawne, a których nie powiedziałam.
    • bazia_morska Re: Specjalistki od włosów ;) 29.02.24, 06:45
      Zdrowa dieta, duzo ruchu i suplementy wlosowe. Mozesz tez je nieco skrócić, zawsze to mniejsze obciazenie dla cebulek. Mialam nasilone wypadanie wlosow po pierwszym epizodzie depresyjnym, mniej więcej pol roku po udanym zaleczeniu.
    • szarmszejk123 Re: Specjalistki od włosów ;) 29.02.24, 09:05
      Nie znam się na wpływie narkozy na stan włosów, ostatnią miałam w dzieciństwie a wtedy miałam na łbie tyle kudlow że nawet gdyby wypadła połowa, to by nie było widać :p

Co do reszty, to na początku musisz brać pod uwagę, że natury nie przeskoczysz i jedyne, co można zrobić, to trochę ją wspomóc suplementami, wcierkami, ale nie nastawiaj się, że wyrosną ci grube, azjatyckie włosy, skoro z natury masz raczej cienkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka