Dodaj do ulubionych

Co z tym zrobić? Sprzedać czy co?

19.06.12, 09:06

Cześć!!!

Przez wiele miesięcy robiłam różne rzeczy, wkładałam do szafy i ... robiłam nowe. Nazbierało się tego tak dużo, że życia nie starczy , żeby to wszystko nosić. Rzeczy są nowe, nieużywane i żal tej roboty.

Powiedzcie mi gdzie mogłabym "pozbyć" się tych rzeczy, może gdzieś sprzedać, oddać za włóczkę, ... Nie wiem sad

Polećcie coś?
Żal rzeczy, czasu i pieniędzy sad

Pozdrawiam
Szydelkowa
Obserwuj wątek
    • december17th Re: Co z tym zrobić? Sprzedać czy co? 19.06.12, 09:25
      sprzedając raczej dużo nie dostaniesz - będzie dobrze, jeśli zwrócą Ci się materiały. teraz każdy wyobraża sobie, że taki ręcznie robiony sweter kosztuje 50 złotych, bo na bazarku po tyle chodzą...
      w zachodnich krajach - Anglia, Niemcy - cenią sobie ręczne robótki, więc jeśli masz okazję, to spróbuj właśnie tam smile

a tak to może dawaj je jako prezenty dla najbliższych?
      • anetagora Re: Co z tym zrobić? Sprzedać czy co? 19.06.12, 19:09
        Ja dużo nie chcę, żeby się chociaż za włóczki zwróciło, a tak będę szczęśliwa , że komuś się dobrze nosi smile
        • december17th Re: Co z tym zrobić? Sprzedać czy co? 20.06.12, 10:01
          to możesz spróbować smile
          podeślij linki, chętnie pooglądam!
          • anetagora Re: Co z tym zrobić? Sprzedać czy co? 21.06.12, 13:00
            Wystarczy przejrzeć mój blog i jeśli coś się spodoba, to chętnie to dam smile

www.ganetka.blox.pl
            • december17th Re: Co z tym zrobić? Sprzedać czy co? 21.06.12, 19:22
              ładne smile tylko szkoda, że nie dla mnie - nie lubię "dziurawych" ubrań, bo się boję, że pozaciągam... sad
              • a_figa Re: Do december17th 26.06.12, 15:20
                w odniesieniu do ubrań zrobionych na szydełku nie mówimy "dziurawe" ..... tylko ażurowe wink. Warto sobie przyswajać nowe określenia. Pozdrawiam.
                • koteccek00 Re: Do december17th 27.06.12, 06:04
                  Pokazuj blog znajomym, reklamuj sie na darmowych forach, lub darmowych ogloszeniach, zrob ladne zdjecia, najlepiej na manekinie, jak nie to na sobie, gdzies na ladnym tle i sprobokj tak sprzedac.

Drugi pomysl, udaj sie do jakiegos malego sklepu, najlepiej kogos znajomego, niech weznie jakis procent od sprzedazy. Twoje rzeczy beda wyeksponowane non stop. Tylko spisz umowe i wypisz co masz i jaka jest Twoja cena. Jedna kopia dla Ciebie druga dla nich.
                  Ja raz tak zrobilam, nie zarobilam duzo, bo sklep nie wyeksponowal moich rzeczy, a wrecz porozrzucali je na lewo i prawo, ale warto sprobowac.
                  Jest ciezko sprzedac, niestety, ale jak masz za darmo oddac tyle pracy i wloczki, za ktora zaplaclas, to lepiej rozdawac bliskim, kolezankom z pracy jako podarek wdziecznosci np za jakas przysluge.
                  • koteccek00 Re: Do december17th 27.06.12, 06:11
                    Jeszcze jeden pomysl, mozesz sie wystawic na jakims bazarze, dowiedz sie ile kosztuje i jak dlugo mozesz tam byc, oraz czy musisz miec zezwolenie na przedac. Slyszalam, ze czasami kobiety sie skladaja w dwojke, trojke i placa za jeden stol, a kazda wystawia swoje rzeczy.
                    Ja tak zrobilam raz i sprzedalam 70 % mojej 4 letniej pracy. Musialam sie potem rozliczyc z podatku. Musialam tez tam siedziec i zachwalac towary przez tydzien, ale mialam wielka frajde rozmawiajac z ludzmi i zauwazylam, ze niektorzy traktuja szydelkowanie jako "sztuke" tak jak powinno to byc widziane w moich oczach przynajmniej. W konu szydelkowe prace to nie tylko mocherowe berety i sweterki z reniferami!
                • december17th Re: Do december17th 27.06.12, 16:22
                  wiem smile ale ażury mogą być mniejsze i większe wink
    • szydelkowa Re: Co z tym zrobić? Sprzedać czy co? 27.06.12, 14:57
      Dziękuję za wszystkie rady. Pewnie część wykorzystam, ale dałyście mi dużo do myślenia.
      Serdecznie pozdrawiam
      Szydelkowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka