pralinkowa
22.06.12, 07:00
Cześć dziewczyny
Jestem nowa nie tylko na tym forum, ale również jeśli chodzi o pracę na szydełku, tzn.: w szkole coś tam robiłam, ale to było tak dawno, że ledwo pamiętam. Chciałabym jednak wrócić do tego zajęcia dlatego potrzebuję pomocy. Szperając w "Szydełkomanii" znalazłam przepiękne spódnice, a jedna z nich podoba mi się szczególnie tj.: club.osinka.ru/topic-31447?&start=0, nr 11 Tosik(a). Wydrukowałam sobie to co mogłam i zaczęłam tłumaczyć, przełożyć to na język dla mnie zrozumiały, ale niestety, jestem już tak uboga w skróty szydełkowe, że powoli tracę nadzieję, że coś z tego wyjdzie... I tu mam do Was dziewczyny wielką prośbą; może któraś z Was robiła taką, lub podobną spódniczkę? Może mi ktoś wytłumaczy te wszystkie kropki, kreski, plusy, linie krzywe, i te cyferki??? Na razie się tylko domyślam, że to łańcuszek, słupek, półsłupek, plus - to może oczko zamknięte, a cyferki - to ilość oczek w łańcuszku??? No nie wiem, jeśli ktoś mógłby mi to wytłumaczyć byłabym wdzięczna. No i jeszcze; jaką włóczkę i szydełko kupić na taką spódniczkę? Pozdrawiam serdecznie
Iwona