Dodaj do ulubionych

obrus owalny

26.02.14, 11:15
Przeszukałam forum ale linki juz nie działają ... moze macie w zbiorach wzór na obrus owalny - stół 3m /1,5 m . I druga prośba - z jakich nici skoro prosząca o obrus nie chce go krochmalić - podobno dobry jest kord . Licze na pomoc i bardzo bardzo pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • amabel Re: obrus owalny 26.02.14, 16:22
      Osobiście preferuję Maję 5 na duże obrusy.Uwielbiam nią robić i ten połysk.Robiłam też z korala ale to sztuczna nitka,ciężko się robi.
    • vichta Re: obrus owalny 26.02.14, 19:15
      Nie piszesz, czy obrus ma zwisac ze stolu. Jesli obrus, a nie serweta, to mysle, ze raczej tak. TUTAJ jest pare serwetek owalnych, ale nie wiem, czy nie beda za male indifferent
      A nici?
      Moze bawelniana ADA polecana na frywolitki, jest w kilku grubosciach. Dla amatorow klasyki.
      Albo poliestrowa MAYA (pisane przez "Y", nie przez "J"), polysk i piekne kolory, choc ich wybor nie jest imponujacy. Dla bardziej nowoczesnej osoby.
      • zajbel Re: obrus owalny 26.02.14, 21:53
        picasaweb.google.com/104952342302463999184/SERWETY
    • tenia58 Re: obrus owalny 26.02.14, 22:21
      szydelkoizy.blogspot.com/2012/12/owalny-obrus-wzor-ananasowy.html
    • irenaki Re: obrus owalny 26.02.14, 23:31
      Bardzo bardzo dziekuję za pomoc . Teraz muszę zakupić nici i jak znam zycie kupię za mało - i chyba powinna to być MAYA skoro nie che się koleżance krochmalić
      A moze coś jeszcze podpowiecie ?
      Pozdrawiam
      irena naszydelku.blogspot.com/
      • lusciniola Re: obrus owalny 26.04.14, 06:16
        Witam , czy znalazłas juz obrus owalny duży... bo ja jestem tez w trakcie poszukiwania i niestety ale nic ciekawego nie znalazłam. Ja lubie robic z nici \ dodatkiem jedwabiu wtedy nie trzeba krochmalic obrusów.
        • irenaki Re: obrus owalny 26.04.14, 06:56
          Znalazłam na jednej ze stron Tekst linka
          Długo musisz oglądać . Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka