bernadetta6921 15.01.15, 20:17 Proszę o radę, który kordonek jest lepszy do serwetek/firanek. Lubię bardziej sztywne kordonki. Tymi jeszcze nigdy nie pracowałam, dziergam zazwyczaj Muzą 10 ale czas na zmiany. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forgetmenot459 Re: Kordonek Maxi Basak czy Madame Tricote 16.01.15, 14:18 Kordonkiem Madame Tricote nic nie robiłam do tej pory. Natomiast wykonałam obrus z Maxi Basak i dość dobrze mi się szydełkowało tym kordonkiem. Wydaje mi się, że trzeba samemu przetestować, z którymi nićmi lepiej się szydełkuje. Zależy też, co chce się uzyskać, bo miękkie nici są dają efekt bardziej wiotkiej robótki, a sztywne nieco lepiej się układają np. w przypadku serwetek. ... serwetki-quillinq.blogspot.com www.facebook.com/szydelkowanie.i.quilling Odpowiedz Link
bernadetta6921 Re: Kordonek Maxi Basak czy Madame Tricote 20.01.15, 18:10 Zamówiłam już kordonek Madame Tricote. Zamierzam zrobić kilka serwetek takich trochę wiosennych w ładnych kolorach. Podzielę się swoimi doświadczeniami z tym kordonkiem. Odpowiedz Link
reniuszka Re: Kordonek Maxi Basak czy Madame Tricote 22.01.15, 22:12 Własnie skonczyłam małą zazdrostkę z kordonka Maxi MT, ładnie wyszła i robiło się przyjemnie, mam wrażenie, ze biały kordonek czy to Maxi Basak, czy Madame T. jest sztywniejszy od nici w innych kolorach. Robiłam z białego nr 1000. Odpowiedz Link
ronia31 Re: Kordonek Maxi Basak czy Madame Tricote 26.01.15, 22:32 Zdecydowanie wybrałabym Maxi Bosak. Powodzenia w szydełkowaniu ! Odpowiedz Link