Dodaj do ulubionych

Krem do...

02.09.10, 19:57
twarzy, taki dzisiaj sobie kupiłam. Na opakowaniu napisano 55+ - to oznacza wiek. Mam trochę mniej, ale tak na wszelki wypadek wzięłam ten przedział wiekowy, aby skuteczność odmładzania była jeszcze większa.
"Niezwykle intensywny, ewidentnie zmniejsza zmarszczki i odmładza już po trzech tygodniach..."
A co będzie po sześciu ? Nie śmiem nawet myśleć, że mogłabym mieć twarzyczkę 18 tki! A może? I co wtedy??? big_grin big_grin big_grin
Do jakiego forum się zapisać???
Obserwuj wątek
    • natla Re: Krem do... 02.09.10, 20:22
      Naiwnych! big_grin
      Mam nadzieje, że tak naprawdę nie wierzysz w te reklamowe bzdury. Ja osobiscie jestem
      wyznawczynią ......bucikową, tan. skoro buty skórkowe sie pastuje tłuszczem, to widocznie skóra
      tego potrzebuje, wiec moja skóra też. Kupuję od lat dermosan i żyję ciągle w miare z małą ilością
      zmaszczek. wink
      • iwet170 Re: Krem do... 02.09.10, 21:07
        No zobacz jaka to jestem naiwna! Wydalam, aż 18 zł, aby być piękną i młodą... wink
        wink wink
        Dermosan pewnie jest tańszy... wink wink
        • natla Re: Krem do... 02.09.10, 21:51
          E tam, za 18 zł możesz być naiwna wink Ja tam miałam gorzej, bo dałam się kilka razy namówić przez
          przyjaciółki i inne mądre w tej branży osoby, na drogie kremy, bo jak drogie, to muszą być
          najlepsze, ale zawsze wracałam do dermosanu, Czasem na krótko zmieniam sobie na inny tłusty
          krem....zawsze tani, bo wcale za ceną nie idzie jakość. Teraz jest tak duża konkurencja w
          kosmetyce, ze chyba tylko niska cena może jakiś produkt rozreklamować.
          Poza tym uważam, że polskie firmy kosmetyczne są b. dobre.
          • came_lia Re: Krem do... 02.09.10, 23:18
            Musisz wiedzieć czego Twoja skóra potrzebuje.Dermosan zawiera wit A i E,nie zawsze to jest wystarczające.W skórze dojrzałej witamina A powinna być zastąpiona kwasem witaminy A czyli retinolem.Witamina E powinna być w wyższym stężeniu 2%.Przeciwutleniacze niszczące wolne rodniki są między innymi w soi.Może to być w naszym polskim kremie ,trzeba tylko wiedzieć co się chce.Mam znajomą która nigdy nie używała żadnych kremów i wygląda normalnie jak na swój wiek.Dużo zależy od odżywiania ,Natla Ty chyba jesteś wegetarianką?
            • natla Re: Krem do... 03.09.10, 06:58
              Chciałabym, ale niestety bardzo lubię dobre mięsko.
              A dermosan pewnie używam z rozbiegu, bo większość kremów nie niweluje uczucia ściągania
              skóry, które jest dla mnie bardzo przykre. Tak jak pisałam, mam zawsze inne kremy pod ręką
              (głównie prezenty) i zmieniam sobie, choć na ogół pokrywam ten inny krem dermosanem.
              Natomiast nie używam w ogóle pudru.
              • came_lia Re: Krem do... 03.09.10, 08:44
                Właśnie wyszpiegowałam,że jest specjalny przeciwzmarszczkowy dermosan .
                GlaxoSmithKline, Dermosan N + R (krem półtłusty) ma w swoim składzie
                retinol.Kosztuje 9zł..
                Ja czasem używałam Nanobase TM odżywka do suchej skóry.Po kuracji tą odżywka na
                długi czas jest spokój z tym nieprzyjemnym uczuciem ściągania.
                Teraz latem po opalaniu używałam Panthenol z wit E.Można również używać jako
                kremu do codziennej pielęgnacji.
                • iwet170 Re: Krem do... 03.09.10, 10:13
                  Na początek, pierwszy post był napisany w tonie żartobliwo - ironicznym.
                  Rozśmieszył mnie opis na kremie. Przytoczyłam go. Nie jestem naiwna i wiem, ze
                  duży wpływ na nasz wygląd mają geny, a nie dobrze reklamowane kremy. Żart nie
                  został podłapany wink
                  Coś jednak trzeba wklepać w nasze twarzyczki.
                  Krem , który kupiłam to Perfrcta, z kompleksem bio - calcium, czyli dużo wapnia.
                  Jeszcze nie
                  smarowałam się. Ogólnie na wszystkie jestem uczulona. Używam tylko z wit. A i E.
                  • natla Re: Krem do... 03.09.10, 10:21
                    Iwet, jak najbardziej odebrałam Twój 1. post jako ironiczny.....i.....e tam big_grin
                    Perfekta to dobry krem. Dla mnie trochę za mało tłusty, mimo że tłusty, ale tłusty inaczej big_grin Teraz
                    go właśnie używam w spółce z dermosanem oczywiście smile
                    • natla Re: Krem do... 03.09.10, 10:22
                      Nanobase TM .............gdzie tego szukać? Apteka czy kosmetyczny?
                      • eurytka Re: Krem do... 03.09.10, 11:09
                        Natlo, musisz miec bardzo sucha cere skoro tak lubisz ja natłuszczać.
                        Ja zawsze cere miałam tłustą i stosowałam kremy nawilżajace.
                        Teraz po 55 cera mi sie troche odtłusciła
                        Jedynie pod oczy cos tłustego.
                        Jest dermosan przeciwzmarszkowy?
                        To swietnie.
                        Do tej pory widziałam tylko tłusty i półtłusty(który kupowałam od czasu do czasu),
                        Wszelkie kremy, a to z ceramidami, to ogórkowy niby wybielajacy, to bławatkowy,
                        uczulaja mi oczy,szczypia, łzawią.
                        Dobrym kremem jest nivea soft i najlepiej w tubie,
                        bo nie pchasz całego palucha do naczyńka,
                        dobrze sie wchłania, nie natłuszcza jak pomada,
                        i nie mam po nim zadnego uczulenia.
                        Właśnie nad morzem mi sie skończył i musze sobie sprawić nowy.
                        Dermosanu używam w chłodniejsze dni, bardziej natłuszcza.
                        a pod oczy ostatnio mam krem ziaji,( choc prawie wszystkie kremy z tej fabryki
                        mnie uczulają!sad)
                        ale ten dostepny tylko w aptekach w małej tubce.
                        Napisano,że zmniejsza głębokośc zmarszczek i takie tam.
                        Nie napisano, że likwiduje zmarszki,
                        bo to nie jest możliwe po żadnym kremie!
                        • polnaro Re: Krem do... 03.09.10, 12:18
                          Stosuję kremy na noc, na dzień i ....to dopiero naiwność, ale także maseczki -
                          tak z przyzwyczajenia po każdym umyciu włosów im odżywkę, a twarz i szyja
                          maseczka - zmieniam je wszystkie po każdym opróżnieniu słoiczka, nie przywiązuję
                          się ani do firmy, ani do nazwy kremu.
                          Wcale mnie nie interesuje, czy one mnie odmłodzą big_grin ,no, trochę jednak może
                          big_grinbig_grin, najważniejsze, że poprawiają mi samopoczucie i dają erzac komfortu.
                          Ostrzegam jednak - bardzo uważać trzeba na oczy.
                        • natla Re: Krem do... 03.09.10, 14:01
                          Bardzo cenię niveę, szczególnie na ręce, ale i na twarz też może być. Poszukam tej soft z ciekawości.

A metalowe pudełko z nivei uratowało mi kiedyś życie w Tatrach big_grin
                          • natla Re: Krem do... 03.09.10, 14:04
                            A cerę mam podobno mięęęęszaną.
                            Maseczki czasem też używam i też nie patrzę jaka firma, ale na ogół zapominam o nich.
                            • eurytka Re: Krem do... 03.09.10, 16:08
                              Nivea a tym bardziej soft, jeszcze nikomu nie zaszkodził.
                              Zawsze warto go mieć.
                              Maseczek nie stosuję żadnych.
                              W młodości sie tym bawiłam.
                              Pory mi się po tym zatykają.
                              Ręce przecieram skórka z cytryny i wycisnietym miąszem,
                              potem wcieram zwykłą oliwe i ubieram bawełniane rękawiczki, żeby niczego nie
                              pobrudzić.
                              można tez zwykłą glicerynę.
                              Wychodzi tanio i zdrowo jak sie w czym człowiek upaprze.
                              Zazwyczaj mi starcza mydło nawilżające, niekoniecznie dave.
                              • filip505 Re: Krem do... 04.09.10, 21:10
                                ....jakos sie tu faceci nie wypowiadaja,czyzby nie uzywali
                                kremow,nie wierze,ja nigdy nie kupuje,uzywam co jest
                                na toaletce,bez tego ze na dzien czy noc,uwazam jednak
                                ze drozsze sa naprawde lepsze,nie tak ,ze diesieciokrotnie
                                drozszy jest dziesieciokrotnie lepszy,ale na pewno lepszy,
                                przynajmiej znanych firm.
                                • natla Re: Krem do... 04.09.10, 22:19
                                  Niwem wymądrzaj się Filipku big_grin Zresztą może w Stanach tak jest i to nie tylko z kosmetykami. U nas
                                  ciągle jeszcze do końca cena nie idzie za jakocią.
                                  • filip505 Re: Krem do... 04.09.10, 23:17
                                    ...tu nie chodzi o jakosc ,kremu,a o nasze samopoczucie,
                                    taka tania odpowiedz dla siebie,zrobilem wszystko,
                                    ....przerabiam to na wedkach ,coraz drozsze,efety
                                    podobne.
                                    • came_lia Re: Krem do... 06.09.10, 08:11
                                      Dużo zależy również od składu kosmetyku,te najprostsze są najtańsze.Liczy się też wygoda,masz sprawdzoną firmę np.Eris .Coraz droższa są te kosmetyki ponieważ wprowadza się nowoczesne technologie , jest pewna jakość ,wiesz że skład kremu jest taki jak jest napisane na opakowaniu.Dużo pieniędzy wydają na reklamę i marketing.Mają np.dobry krem ze wzmocnioną wit E2% Lirene Dermoprogram, Cera Wrażliwa, Krem nawilżająco - ochronny SPF 30+ ,
                                      Zawiera fitokolagen, tworzący na powierzchni skóry siateczkę proteinową, która zatrzymuje wodę i substancje lipidowe, witaminę E2%, która wbudowuje ię w lipidy naskórka, glicerynę, łagodzącą alantoinę oraz wysoki filtr ochronny SPF 30+. 50 ml 16 zł
                                      Przeznaczony jest do cery normalnej i mieszanej, szczególnie dla osób z cerą fotowrażliwą.
                                      Krem Nanobase kupuję w aptece,płacę za niego 30 ml ok 40 zł.
                                      Mojemu facetowi nie pozwalam ruszać moich kremów,nie ma pojęcia,że są drogie więc musi dostać swoje.Ja dużo tracę na kremy pod oczy,a on potrzebuje tylko żel ze świetlikiem więc musi mieć swoja półkę.

W Ameryce jest podobno tak wszystko co dobre to Eurpejskie a w Polsce co dobre to amerykańskie?
                                      • natla Re: Krem do... 06.09.10, 10:47
                                        Prawdę powiedziawszy, to ja trochę dziwaczę. Z biegu nie wierzę w ulotki do kosmetyków, a na skaładach się nie znam, więc mozna mi każdy kit wcisnąć. Na pewno to błąd, bo myślę, że większość producentów nie cygani....no, moze poza takimi hasłami, jak np. w 2 tyg. znikną zmarszczki big_grin
                                        Ja po prostu wypróbowuje kosmetyki polecone lub zalecone. Mam więc małe porównanie i naprawdę nie widzę różnicy między tymi droższymi a tańszymi, zagranicznymi i krajowymi. Moze w opakowaniu i zapachu, to tak, ale w działaniu nie.
                                        Pewnie jestem za leniwa, żeby nad tym popracować big_grin
                                        Póki co, starzeję się z godnością i dobrym samopoczuciem wink big_grin
                                        Idę jutro do fryzjera......mam okropną ochotę na zmianę mojego jasnego blondu na miedziano-kasztanowy. A i ścięcie chcę zmienić.
                                        img230.imageshack.us/i/rudy1.png/
                                        • iwet170 Re: Krem do... 06.09.10, 12:01
                                          Natla, czy to Ty? Niezła z Ciebie laska! wink
                                          Fryzura dla gęstych włosów. Jeśli masz takie. to można spróbować. Kolor dla mnie trochę za bardzo rzucający się w oczy, ale to rzecz gustu. Ja mam kasztan, fajnie wyszedł. Sama farbuję.
                                          • eurytka Re: Krem do... 06.09.10, 12:09
                                            Głównym składnikiem kremów jest gliceryna.
                                            Na dermosanie wyraźnie napisane, wielkimi literami witaminy A+B i gliceryna.
                                            Niektóre kremy piszą małym drukiem co w nich jest,
                                            pewnie dlatego by nie dało rady odczytać.
                                            w sklepie bez lupy nie sposóbbig_grin
                                          • natla Re: Krem do... 06.09.10, 12:47
                                            No coś Ty, to nie ja! Moje twarz jest bardziej interesująca, bo juz mam na niej wyrzeźbione doświadczenie wink big_grin big_grin
                                            Włosy mam gęste, choć cienkie, ale od czego żele i takie tam. Potem wkleję jeszcze parę innych fryzurek.
                                            Kolor rzeczywiście rzucający się w oczy, ale decyzja zapadnie u fryzjerki, bo przecież będę nakładać na jasny blond.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka