Dodaj do ulubionych

Leon Alfred Bonawentura Chomik .

19.09.10, 18:44
W tym wątku będę pisał następne opowiadania , po tamtych, wcześniejszych pozostała jedynie patyna broniąca dostępu do lochów forum . Pierwsze będzie o człowieku , który tak się nazywał jak tytuł wątku . Powinienem już wkleić to opowiadanie ,ale jeszcze się wstrzymam . Oczywiście z powodu kompa . Ten mój komp sam zasługuje już na osobne opowiadanie , kto wie może doczeka się jakiegoś krótkiego rysu .
I jeszcze jedno , jeśli macie chęć swoje opowiadania lub jakieś utwory pokazać społeczności forumowej to proszę bardzo , będzie mi miło pisać razem w tym wątku smile Zapraszam i życzę wielu udanych chwil klikania .
Obserwuj wątek
    • super222 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 20.09.10, 20:10
      A może tak na dobry początek umieścisz choćby mały fragment
      tego opowiadania? Przecież nie musisz całości.
      Leon Alfred Bonawentura... nazwisko Chomik?, czy nazwa
      zwierzątka?
      Rozbudziłeś zainteresowanie i każesz czekać?
      • super222 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 20.09.10, 20:17
        https://www.zaprezentowani.pl/wp-content/uploads/2009/05/chomik-biurowy.jpg

Proponuję na maskotkę tego wątku.
        A może inne propozycje?
        • iwet170 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 20.09.10, 21:23
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/eh/de/lo1x/bSuLNJNlV3N38GjuKA.jpg

Może to chomik pisze, a Sagi będzie pseudo - autorem...Kto to wie?
          Poczekajmy na pierwsze opowiadanie i wtedy będziemy zastanawiać się, czyje to dzieło big_grin big_grin
          • wiga2008 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 20.09.10, 22:21
            Rozbudziłeś moją ciekawość i wyobraźnię. Pan Chomik trojga imion jawi mi się
            jako starszy pan o poczciwej, smutnej twarzy Wiesława Michnikowskiego.
            Kapelusz, laska, zwiędłe liście. Melancholia. smile
            • eurytka Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 20.09.10, 23:25
              O miłości chomiczków ostatnio jest ta piosenka:

www.youtube.com/watch?v=cVL8fZQhlv8
              zabawne wykonanie :
              www.youtube.com/watch?v=AdYYRcbxvOM
              • super222 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 22.09.10, 20:52
                A losy Chomika tworzą się ?
                Napisz chociaż kilka zdań żeby wejść w temat.
                Bo nie wiem nadal czy Chomik to zwierzaczek
                czy jakiś przystojny brunet big_grin big_grin
                • sagittarius954 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 23.09.10, 05:30
                  Spokojnie super smile PAn Chomik jest , jak to mawiają, świńskim blondynem . Ten kolor włosów u płci męskiej u wielu kobiet powoduje zauroczenia sięgające każdego zakątka ciała .big_grin

...a zaczyna się tak .

Leonek zaczął myśleć o swoim życiu w wieku czterech lat . Dosłownie swoimi małymi ustami wypluwał całe zdania , pełne goryczy do nie wiadomo kogo .
                  - Do diabła( tu wiernie naśladował ojca troszkę sepleniąc) - mamo - kto mi dał tak na imię?
                  Matka spoglądała wtedy na niego z niebotycznej góry , była wielkoludem przypominającym tego z małej książeczki maszerującego po wielkich górach w swoich kaloszach , jednak trudno się jej było przyznać do owego wyboru . I chociaż z umowy z mężem wynikało ,że pierwszej córce daje imię ona a synowi on - mąż , kolej rzeczy w ciągłej kłótni zadecydował o zmianie kolejności . Synowi wybrała imię ona, dając imię tego , który najbardziej złościł męża . Teścia .
                  W ciszy kroiła pajdę bułki, smarowała ją grubo masłem i posypywała słodkim cukrem . Na krótko uspokajała ciekawość synka , wracał więc do zabawy póki do domu nie wkraczał ojciec i podniesionym głosem , lekko zataczając się oznajmiał na cały barytonowy głos -
                  - Do diabła kobieto , dlaczego jeszcze nie ma na stole obiadu ?

Zadowolona ?big_grin
                  • super222 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 23.09.10, 07:25
                    Czuję, że pokocham Leonka i jego dwa pozostałe imiona.

Czy jestem zadowolona? Jeszcze się pytasz?
                    ---
                    https://i37.tinypic.com/2iievpc.jpg
                    • wiga2008 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 27.09.10, 21:18
                      Świński blondyn w dodatku o trzech staroświeckich imionach.
                      Może chomikuje, zgodnie z nazwiskiem, dziwne przedmioty.
                      To złe rokowania co do jego przyszłości. Już mu współczuję. crying
                      A kto powiedział, że kobiety lubią świńskich blondynów?
                      Ach, ci bruneci o czarnych oczach. big_grin
                      • super222 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 28.09.10, 11:48
                        A gdybyśmy tak - każda z osobna - dopisały historię aktualnego
                        czterolatka, który wg. mnie powinien mieć na imię Bonawentura
                        (nadane mu przez matkę). Tak łatwo jest wykpić doskonałe pomysły
                        na wątki, ale napisać coś równie interesującego - to już trudniej.

A może jakieś inne doświadczenia związane z mężczyznami bondynami
                        o niebieskich oczach i brunetami z oczami czarnymi.
                        Zaproszenie było konkretnie wyartykułowane. smile
                        • wiga2008 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 28.09.10, 12:09
                          A dlaczego mówisz o wykpiwaniu?
                          • polnaro Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 28.09.10, 12:16
                            A mnie się marzy....taki blondyn z czarnymi oczami,
                            ostatecznie do 'napatrzenia się' mógłby być brunet z niebieskimi.
                            Warunek: bez zeza.
                          • super222 Re: Leon Alfred Bonawentura Chomik . 28.09.10, 12:19
                            No dobrze...skreślam wyraz *wykpiwać*,
                            ale ... czym zastąpić? Jak myślisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka