Dodaj do ulubionych

No no, posłuchajcie tylko

25.09.11, 19:59
Tu jest cała playlista, chyba z 7 odcinków
www.youtube.com/watch?v=XRbfK7uH91M&feature=BFa&list=PL613A2CB31C3F47C0&lf=autoplay
Całkiem nieźle się słucha, nie sądzicie? Dla mnie to jak ożywczy zefirek po nudnawych bełkotach tu i ówdzie wysłuchiwanych, nawet jest cośkolwiek o gospodarce i nic o Smoleńsku, komunistach kaczkach i patriotyzmie, niesamowite. Całkiem inny duch.
Obserwuj wątek
    • natla Re: No no, posłuchajcie tylko 26.09.11, 06:44
      Posłucham, jak się rozpakuję, bo nie mam się w co ubrać na spacer ze psem big_grin Jak zawsze wzięłam ze sobą na wakacje całą szafę, a używałam 5 szmat i getry.
      • polnaro Re: No no, posłuchajcie tylko 26.09.11, 08:47
        Odsłuchałam dokąd się dało /..../, panowie w znanych 'garniturach' : jeden tonie w ogólnikach, drugi w chaosie szczegółów. Ja w polityce mierna, ale wszelkim rewolucjom mówię nie. Mądre rządy zmiany planują, owszem, jednak skrajności czynią spustoszenie.
        Jakoś tak określenie 'zabawa wyborcza' pasuje mi tu świetniesmile.
        • pierogi_z_jagodami Re: No no, posłuchajcie tylko 26.09.11, 09:36
          Chcesz powiedzieć, że Tusk jest konkretny? A Kaczyński rzeczowy?
          Zabawa przedwyborcza - to dobre określenie, dotyczy wszystkich zresztą.

Natomiast interesujący dla mnie jest fakt, że żadnego z tych panów nie dopuszcza się do autoprezentacji w formie dyskusji w bardziej dostępnych mediach. Byłam kiedyś na panelu dyskusyjnym organizowanym przez pewien dom maklerski, który się naonczas ostro lansował, i był tam zaproszony jako aktywny uczestnik JKM. Było tam też paru znanych polityków i ekonomistów, z tych zalogowanych na stałe w mediach i szkle. Naprawdę starano się ze wszystkich sił nie udzielać mu głosu, wierzcie mi - to było widać. A mówił dokładnie to, co wszyscy mówią, kiedy siedzą przy wspólnym stole w towarzystwie bliskiej rodziny. Zaiste - głoszenie prawdy to niezwykłą rewolucja tongue_out
          Zdaje się, że lubimy ten teatr i kabaret polityczno wyborczy,lubimy nawijanie makaronu na uszy, a jeśli ktoś powie coś zwyczajnego i normalnego, bolą big_grin.
          • eurytka Re: No no, posłuchajcie tylko 26.09.11, 10:17
            Dla tych dwóch panów szkoda mojego czasu.
            Oszołomy nad oszołomybig_grin
            Do tego bardzo chamscy, jeden wulgarny ponad wszelkie normy
            a jeden do kobiet ma awersje mimo, że muszkę nosi.big_grin
            i obydwaj nerwusy i raptusy!
            Błe!
            • misia007 Re: No no, posłuchajcie tylko 26.09.11, 10:31
              Korwina-Mikke kiedyś nawet popierałam, kumpel startował z UPRu i cóż chyba z tego wyrosłam.Przeciw Palikotowi nie mam nic a niech mu się i powiedzie-ciekawiej będzie ale oni obaj to dla mnie margines (w sensie ewentualnego poparcia) i egzotyka.PiS skreślam jak zwykle i zdecydowanie czyli wybór niewielki mam ale z niego skorzystam oczywiście.
              • pierogi_z_jagodami Re: No no, posłuchajcie tylko 26.09.11, 11:05
                No tak, być może źle ujęłam swoją wypowiedź: nie chodziło mi o wasze polityczne sympatie (raczej je znam), a o ocenę tej formy prezentacji. Dla mnie była zabawna i pouczająca, choćby przez fakt, że mogłam ustosunkować się do głoszonych poglądów. Poza tym panowie mają poczucie humoru i są bystrzy, fajnie by było gdyby się spontanicznie posprzeczali.

Mam wrażenie, że dobrze by było, gdyby wszyscy w ten sposób umieli prezentować swoje poglądy, i myślę, że tak mogłyby wyglądać przedwyborcze spotkania, te emitowane w telewizorni również.
                • pierogi_z_jagodami kabaretu ciąg dalszy :)))) 26.09.11, 11:45
                  www.gazeta.tv/plej/0,0.html#film=76023_10354149
                  No dobra, te pierogi... są dobroduszne i patrzą na to wszystko ze zbyt dużym dystansem, ale Palikot to dla nich nowość i podejrzewają, że dostarczy im jeszcze wiele wrażeń, dobrze jest się zacząć przyzwyczajać.

Miłego poniedziałku!
                  • misia007 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 26.09.11, 14:11
                    Palikot odkąd pamiętam dostarcza wrażeń co stało się już chyba jego znakiem firmowym i....dobrze.
                    • izis52 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 07:27
                      Im uważniej słucham Palikota, tym bardziej dostrzegam w nim pozytywy. Oczywiście po odrzuceniu teatralnych gestów, których celem było zwrócenie uwagi na osobę, za którą nie stoi wielka partia. Pewnie nie zagłosuję na jego ruch, konserwatywnie ceniąc sobie przewidywalność.
                      • sagittarius954 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 09:54
                        a zagłosuję na PJN , tak miałem jeszcze na uwadze ruch Palikota , ale zdecyduję się na tą ostatnią z ostatnich , ostatecznie robie to bo lubię Kowala , jest jedynym intelektualistą w grupie polityków ,przy nim są jak te głąby kapuściane ...
                        Oczywiście wiem że to nic nie da ,ale własnie o to chodzi bo miałem wcale nie głosować ...
                        • pierogi_z_jagodami Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 10:38
                          Żenujące jest to, że ci wszyscy politycy nie podejmuję otwartych konfrontacji, dla mnie to cieniasy, boją się?

Osobiście nie cenię sobie tej grupy zawodowej zbyt wysoko, władza im zasnuwa spojrzenie mgiełką samozadowolenia, tak samo jak klerowi. Władza to narkotyk. Więc naprawdę nie wiem jeszcze, przez wiele lat głosowałam konsekwentnie na JKM, jego inteligencja, niezależność myślenia, spostrzegawczość i odwaga mnie zawsze olśniewały, poza tym, że ma czasem naprawdę dziwne pomysły, z którymi nie do końca się identyfikowałam. Teraz nie wiem. Podoba mi się Palikot, bo ma odwagę głosić mało populistyczne tezy, jak to że ćwiczy jogę, jest wegetarianinem i coś tam jeszcze. Ma niesłychanie twórcze podejście do wszystkiego, za co się weźmie. Czasem mam wrażenie, że jest skazany na sukces i to jest to, natomiast, tak jak u każdego polityka, zawsze poraża mnie cynizm i sprawna manipulacja. Chociaż może to jest akurat pozytywne? Chciałabym, żeby w naszym sejmie zasiadało wiele różnych partii, żeby było więcej propozycji i poglądów, a w wielu sprawach PO nie różni się od PiS, niestety, dla mnie to trochę to samo, poza tym, że image mają inny wink
                          • sagittarius954 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 11:07
                            Coś w tym jest o czym piszesz - skazany na sukces , tyle że nie wiadomo kiedy łut szczęścia wreszcie zdecyduje się dać mu szansę ,ale od czasu do czasu też ma swoje wyskoki. Nie wiem dlaczego nie ma dziś w parlamencie więcej partii , uważam że powinny być ,aby społeczeństwo nie tkwiło zaporowo tylko przy jednej czy dwóch opcjach . Poza tym jeśli 200 osób z jakiegoś ugrupowania dostaje uposażenia z jakiejś partii, może obyć się bez 50 miejsc , własnie po to by inni mogli też swoje zdanie wypowiadać z sejmowej mównicy .
                            • pierogi_z_jagodami Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 13:02
                              Nie ma wielu partii, a Tuskowi było szalenie wygodnie ustawić się w opozycji do mało sprawnego werbalnie, mało medialnego, pełnego fobii i nieco zapóźnionego cywilizacyjnie pana K. Nie ma też dlatego, że ciężko się przebić komuś kto nie dostaje dofinansowania, nie ma dojścia do szkła i mikrofonów. Pożyjemy, zobaczymy. Wyskoki, mówisz, czasem nieco przeginał, ale o ie wiem, takie dostał zadanie od szefa wink. Chciałabym, żeby grzmiał z mównicy sejmowej, to by bardzo ożywiło politykę, wniosło powiew spontaniczności i prawdziwości. Nudzą mnie matoły bąkające o czymkolwiek, które nawet nie wiedzą na co głosują wink
                              • pierogi_z_jagodami Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 13:04
                                Nie ma wielu partii, bo wybory były kampanią opartą na lęku przed kontrkandydatem, a nie na sensownym programie gospodarczym tongue_out
                                • misia007 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 17:09
                                  Jeszcze wam mało partii.Mnie to się zdaje słabością naszej polityki,że na przykładowo dwóch rodaków mamy trzy zdania albo i więcej.Co do posłów-osłów to podobne do tu przedstawionych opinie miał marszałek Piłsudski tylko w dosadniejsze słowa je ujmował.Co do Palikota to sukces o ile przyjdzie i którego mu życzę to wyłącznie jego zasługa.Myślę,że to sensowny facet,sprawny biznesman, człowiek o szerokich horyzontach a te jego osławione wyskoki,gadgety to po prostu sposób na zaistnienie.Co do PJN to marzeniem moim jest aby p.Jakubiak znikła nareszcie ze sceny politycznej i wróciła do "korzeni" czyli parzenia kawy w Urzędzie Miasta.
                                  • filip505 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 27.09.11, 20:54
                                    ....jednak jestesmy dziwnym spoleczenstwem,w wiekszosci
                                    krajow swiata rzad (partja), ktory przeprowadza kraj przez
                                    trudnosci swiatowego kryzysu najlepiej w europie i nie tylko,
                                    mialby wygranie wyborow w kieszeni,a u nas niekoniecznie,
                                    mysle jednak ze madrosc spoleczna jednak przewazy w kacowce
                                    i po wygra,czego im zycze,potrzebny bylby im jakis koalicjant
                                    najlepiej lewicowy,sld,palikot,pawlak,zeby sie za mocno w
                                    liberalizmie nie rozkrecili,takie jest moje zdanie,
                                    • pierogi_z_jagodami Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 09:59
                                      Tzw "uprawianie polityki" w głębokim sensie tego słowa nic się nie zmieniło od lat, od wieków. Teraz mają nowe medialne sztuczki, nowe prawne możliwości i nowe ograniczenia, i tyle. Kto lepiej ich używa, ten na górze. Tak to widzę. Gładkousty i przeinteligentny Tusk - nie oceniając jego dorobku - świetnie sobie radził. W związku z jego pracą jako premiera - wiele osób ma wątpliwości, a ty Filipie spróbuj pożyć w tym kraju, pracować i zarabiać, ba, bądź młodym, przeciętnym człowiekiem i spróbuj założyć rodzinę, dać jej dom i warunki do życia nie wyjeżdżając na zachód i nie mając majątku w rodzinie, i dopiero wtedy wyciągaj wnioski, bo na papierze i w ustach dziennikarzy inaczej to wygląda, a życie swoją drogą. Lud ma prawo być sfrustrowany, zwłąszcza, że chciałby mieć te wszystkie reklamowane w telewizorni rzeczy, a rozmaici Kaczyńscy, Palikoty, Tuski i inne muszą coś z tym zrobić, jak widzę - straszenie działa najlepiej i to jest tragedia tego niedouczonego narodu, najpierw się bali kaczolandu, teraz się boją tuskolandu i komunistów. Głosują albo i nie, a i tak - wiadomo - polityk kłamie, obiecuje i nie dotrzymuje smile
                                      • misia007 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 11:09
                                        Co do mnie to dalej się boję Kaczolandu i to bardzo.Dziwi mnie,że ktoś się może nabrać na te obiecanki-cacanki, to zrobimy, to damy , będzie cudnie ,dowiemy się co tak naprawdę się stało w Smoleńsku.Może to o to chodzi,ze chcemy by nam dawano, tak za friko,dla zasady,że się należy.Szczerze to frustratów osobiście nie znam ale fakt wszyscy za robotą dodatkową gonią a ....nie łapę wyciągają czy narzekają.Jeden głośny przypadek to ten co się podpalił,emeryt przed 50 siątką z emerytura ok 3000.-(niezła sumka mi się zdaje) i paprykarz,który premiera się pytał jak żyż a w sumie to mu folia tylko do szczęścia potrzebna była.I dostał od Kaczyńskiego.Innym może też da......
                                        • sagittarius954 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 11:40
                                          ja tam niczego nie chcę za darmo , nie chcę emerytury , nie chcę renty , nie chcę chorobowego , nie chcę zasiłku socjalnego , nie chce ...chcę pracy ale uczciwej nie za 1000 zł .
                                          A jesli dostaję taką pracę wezmę emeryturę , rentę zasiłek i co tam jeszcze , bo jak sie poskłada jedno do drugiego pracując i żebrząc, coś się nie uskłada, ale przeżyje . To takie dziwne ? To takie dziwne ż pracując 40 lat masz emeryturę w postaci 1500 zł i robi sie wszystko żeby i tak ja obniżyc .To ma być normalny kraj ?
                                      • sagittarius954 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 11:24
                                        I jeszcze jedno filipie . O tym co jest zasługą rządu a co nabroił zykle dowiadujemy sie kilka lat po urzędowaniu o tym jednak że wszystkie rządy od 89 roku idą jednym torem chyba nie musze ci przypominać a i tak słychac biadolenie zawodowców że reform brak w polskiej polityce . O tym że przeróżne przedsiębiorstwa uległy sprzedaży wiesz , ale na co zostały wydane te pieniadze juz nie . Generlnie od układającego budżet zależy na co i gdzie wydac forsę zwykle ułatwia się życie kapitalistom nie zwykłemu człowiekowi który w coraz większym stopniu obci9ązany jest podatkami . Wszystkim tym w kraju nie przychodzi do głowy wyjechac ,ale gdy przyjdzie taki pomysł ?Czy ktoś wreszcie pomysli że gospodarka nie jest do robienia cudnych interesów jednorocznych a do ciagłego rozwoju opartego na pracy długoletniej . Mozna ten budżet układać jak sie chce i róże liczby z niego wynikną. Dziwne, jest problem z polską energetyka , czy zauważyłeś żeby jakaś partia wiedziała co z tym fantem zrobić, cisza a ja wiem , za wszystko zapłaca ludzie za energie elektryczna i każda inną . Bo jeszcvze ludzie przestraszeni sa nowymi warunkami bycia na scenie kapitałowej i starata pracy ewentualnie w wypadku zdcydowanych postaw . Coraz więcej ludzi opiera się o ścianę . Napór może spowodować przewrócenie jej . Co wtedy ?jak nie będzie hamulców ?Żeby wreszcie upomnieć sie o los indywidualnego człowieka ? Mamy wszyscy zrobić harakirio żeby premier rządu zadziałał a może trzeba tak rządzic żeby na wciąż widzieć człowieka nie pieniądze .
                                        • pierogi_z_jagodami Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 13:52
                                          I właśnie na niezadowoleniu rośnie siła populistów. Niepopuliści do władzy nie dojdą, bo naród CHCE TERAZ i już, a nie ma z czego dawać. I do licha nikt nie chce rozumieć programów gospodarczych, ani czytać, bo ekonomia to trudna nauka, a nasza ekonomia to prawie powieść science fiction. Ewentualny kandydat musi umieć zbajerować bandę niedouków z aspiracjami jak kosmos, lekko i w cywilizowany sposób zamknąć pyszczki krzyczącej i mieszającej gawiedzi i na dodatek próbować potem coś jednak zrobić, nawet niepopularnego. I ważne jest aby to były akcje nie dla telewizji i dla pi-aru, a naprawdę sensowne i pomocne posunięcia.

Osobiście nie mam złudzeń, Kaczyński jeszcze gorzej namiesza, ale Tusk działa jakby miał spętane ręce, niestety. I co tu robić droga redakcjo? Różni ludzie chcą głosować na Palikota, bo jest nowy i jeszcze się nie spalił, a to że miał prawicową gazetkę to pikuś, prawie każdy w życiu miał coś dziwnego. Ciekawe że fabryki z wódą mu nie wypominają, a przecież bogacić się na narodowej chorobie to duże obciążenie sumienia smile

Czytałam niedawno coś o polityce w VI wieku naszej ery. Wierzcie mi, nic się nie zmieniło, kasa, kasa i ambicje, ale to też kasa.

Oby rządził nami ktoś, kto oprócz nabicia sobie kabzy ma jeszcze odrobinę ambicji, szczęścia i przyzwoitości, ale jak to zrobić kiedy władza tak demoralizuje i wykrzywia ludzi? To po prostu niemożliwe, więc starajmy się chociaż wybierać takich co nie napsują zbyt wiele smile i modlić się żeby im nie odbiło wink

A wygra pewnie i tak najskuteczniejszy kłamca. Oby był konsekwentny wink
                                          • filip505 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 16:16
                                            ....tak to juz jest ze ludzie w swojej masie lubia miec
                                            nadzieje na lepsze zycie,nie ma w tym nic zlego
                                            jesli te nadzieje sa racjonalne,nie za mocno odstrzelone
                                            od rzeczywistosci,ale jezeli sa bardzo nadmierne powoduja
                                            flustracje,wtedy jest miejsce dla wszelkiego rodzaju populistow,
                                            ....sagi,to tak jak w rodzinie,jak dajesz zonie czy ona tobie 1,5tys,
                                            nie mozesz rzadac aby zyc jak za 10tys,a przeciez jestesmy dosc
                                            biednym krajem w stosunku do sredniej europejskiej,ale do swiatowej
                                            juz nie,rzad nie produkuje pieniedzy tylko nimi administruje,dzieli
                                            wypracowane(wyprodukowane) przez spoleczenstwo,i tak dzieli
                                            wiecej jak dostaje,z tad zadlozenie,ale jak wszyscy wiemy zadlozac
                                            sie w nieskonczonosc nie mozna,co do sprzedania "majatku"narodowego
                                            to uwazam ze wszystkie przedsiebiorstwa panstwowe,powinni zostac
                                            sprzedane,nie taka rola jest panstwa,ale nie gminne czy powiatowe,
                                            bo samorzady moga i powinni byc wlascicielami niektorych,a wszczegolnosci
                                            decydowac co chca miec a co sprzedac,przeciwny jestem natomiast
                                            sprzedawaniu dobr natury,ogromnych lasow,jezior,parkow,itp.
                                            ....pierogi....,w zasadzie sie z toba zgadzam,ale nie mozna miec pretensji,
                                            ze ktos chandluje czy produkuje wodke,jak prawo tego nie zabrania,
                                            inaczej chinczycy to u nas zrobia,bedzie lepieej????,
                                            nadzieje na lepsze zycie trzeba miec,tylko nie nadmierne,bo rodzi to flustracje,
                                            lub bankructwa.
                                            • misia007 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 16:31
                                              1500 zł emerytury to faktycznie mało ale nie jest to standart.Jakoś je się przecież nalicza , im kto więcej zarabiał , im większą składkę z niego ściągali tym więcej ma.I wiele moich znajomych ma i to po krótszym okresie pracy.Co do obniżania takowej to chyba w Grecji to planują ....jak na razie bo jakby kto nie wiedział to kryzys jest i różnie być może.
                                              Najniższa płaca to ma być obecnie 1500.- brutto, mało no mało ale jak ktoś jakiś konkretny fach posiada czy umiejętności to...zarabia prawdziwe pieniądze.I nie jest takich mało.
                                              • misia007 Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 16:42
                                                Że, by Kaczyński by gorzej namieszał to pewne bo...on jeszcze naszych dusz chce,samookreślenia, odpowiedzi na wielu pytań w celu zaszufladkowania "be" albo "cacy".Piszę by, bo jakoś pomimo sondaży nie wierzę,że do tego dojdzie a jeśli nawet to kto zechce z nim w konszachty znaczy w koalicje wejść..
                                                Niemniej szykuję się powoli na ten dzień bo jak zwykle u nas wieczór wyborczy w stałym od lat gronie i Jack Daniel's spokojnie czeka coby nas znieczulic, zobojętnić w ostateczności sponiewierać.
                                                • pierogi_z_jagodami Re: kabaretu ciąg dalszy :)))) 28.09.11, 18:05
                                                  Najbardziej bym chciała, żeby rządził Tusk i miał naprawdę mądrą i konstruktywną opozycję, brakuje mi tego teraz. Obecna opozycja rozsiadła się w ultraprawicowych okopach i wali krzyżem, ja nie mogę.
                                            • pierogi_z_jagodami Filip 28.09.11, 18:10
                                              Z tej przysłowiowej wódki to ja się śmieję jedynie i czekam, aż ktoś mądry zbuduje w naszym Państwie działające prawo tym samym szacunek do niego, i sensowny system podatkowy, który nam nie podcina żył a nakręca gospodarkę. Oczywiście, że jestem za liberalizmem gospodarczym i zmniejszaniem roli Państwa. Widzę, jak "urzędniki" wszystko potrafią spartaczyć. U nas cały czas jeszcze śmiga socjalizm i to w starych walonkach - vide ZUS big_grin
                                              • pierogi_z_jagodami Re: Filip 28.09.11, 18:17
                                                Dla mnie fabryka z wódą to jak pole maku i drugie -pole marihuany, tak to postrzegam etycznie, pomimo prawa, serio. Ale niechaj mu będzie dobrze, przeszedł na wegetarianizm i ćwiczy jogę, wszystkie małolaty z niszowych środowisk będą na niego głosować wink.
                                                • polnaro Re: Pierożku 29.09.11, 10:20
                                                  Biję się w piersi przyznając, że Palikota traktowałam jako polityka dość egzotycznego w ogólnym tego słowa znaczeniu. Polityka dla mnie ....., no trudno, jest i być musi, więc wracając do Palikota - ciekawi mnie jego postawa moralna jako przedsiębiorcy, jest wreszcie uczciwy na 10%, czy na 70 ? A może inteligencja, no tu wątpliwości raczej nie mam, służy jedynie promowaniu siebie i konsekwentnemu zdążaniu do .....własnych celów?
                                                  Proces sądowy, który z jego inicjatywy dziś się rozpoczyna, raczej wiele nie wyjaśni, ale daje do myślenia.
                                                  Nie żebym była szczególnie podejrzliwa, skąd smile
                                                  Usiadłabym bliżej jednak JKM, co nie znaczy, że zagłosuję na niego.
                                                  • misia007 Re: Pierożku 29.09.11, 10:42
                                                    Słabością partii Palikota jest to,ze opiera się ona ...głównie na nim.No jest tam jeszcze Biedroń ale czy to magnes dla wszystkich?? I Nowicka też znana ale czy każdemu??I ci którzy deklarują tej partii poparcie będą musieli zagłosować na .....kompletnie nieznane osoby i pytanie czy zechcą???
                                                  • pierogi_z_jagodami Re: Pierożku 29.09.11, 11:07
                                                    Widziałam go kilka razy przypadkiem sama udzielając się na niwie polityczno społecznej. Zawsze w tłumie i zawsze uśmiechnięty, zadowolony jak cholera i zwycięski - Marsz na Rzecz Legalizacji Maryśki (sadzić, palić, zalegalizować - pięęęęęknie krzyczał) i Kongres Kobiet (rozdawał książeczki, czerwone - sic! - i autografy).

Ciekawe, ciekawe.
                                                  • eurytka Re: Pierożku 29.09.11, 12:31
                                                    O tym człowieku nie wiem nic poza tym, że bardzo chce rządzić i być w centrum zainteresowania.Poczytałam jego życiorys.
                                                    Zawsze się odszczepia i jest indywidualistą.
                                                    Nie wiem co w nim siedzi i co może mu przyjść do głowy.
                                                    Władza jako cel?
                                                    Coraz więcej władzy, Neron jakiś czy co?
                                                    Po co nam tylu posłów, tyle partii?
                                                    Kiedy oglądam obrady sala świeci pustkami.
                                                    Po co senat, synekury dla wielmożów?
                                                    Dwie Gosiewskie żony startująsurprised
                                                    Karaj zadłużaja jeszcze bardziej niepotrzebnymi kosztami, busami.
                                                    25% procent majatku polskiego sie ostało to i liczbe posłów zredukować o 75%!
                                                    Nic już nie maja do powiedzenia, krajem rządzi unia ,
                                                    korporacje, które większość dochodu maja dla siebie
                                                    i przez ileś lat z płacenia tu podatków byli zwolnieni.
                                                  • pierogi_z_jagodami Re: Pierożku 29.09.11, 15:00
                                                    Przecież wszyscy kandydaci na posłów idą po władzę. I po diety poselskie. Niektórzy po ministerialne stołki. Aż się trzęsą. Jako jednostki wybitnie egocentryczne i przywódcze muszom bo się uduszom smile Słabo im się robi na myśl, że mogliby przegrać, dlatego niektórzy takich idiotyzmów dokonują.
                                                  • polnaro Re: Więc? 29.09.11, 15:22
                                                    To jednak powinniśmy jakoś reagować, prawda?
                                                    A gdyby znaczny procent głosujących oddał 'czystą' kartę? Może zmusiłoby to leni i egoistów z tych list do pokory.
                                                  • sagittarius954 Re: Więc? 29.09.11, 15:27
                                                    Polnarko fajny kawał żes powiedziała big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • eurytka Re: Więc? 29.09.11, 16:54
                                                    Do senatu oddam przekreśloną bardzo dużym krzyżykiem.
                                                    Spojrze na liste, poczytam wczesniej o kandydatach i zaznacze osobowośc bez wzgledu na przynależność. Politycy z Małopolski niewiele w sejmie znaczą,
                                                    nie to co z Pomorza. Jaki ja mam wybór?
                                                    Miedzy Gowinem i Zioberem pewniesmile
                                                    Jak jeden z nich zbierze mnóstwo głosów a inny z listy choćby 9 to i tak wejdziesad
                                                    Tak to jest?
                                                    zupełnie sie w tym nie orientuję.
                                                  • sagittarius954 Re: Więc? 29.09.11, 16:56
                                                    Hallo big_grin nie masz innych kłopotów ? big_grin
                                                  • eurytka Re: Więc? 29.09.11, 17:13
                                                    Do kogo to?
                                                    Hallo big_grin nie masz innych kłopotów ? big_grin

U nas młode konie na listach, zupełnie nie znam.
                                                    Starsi to już w euro maja diety.
                                                    Owszem mam codzienny kłopot, moja "terapeutka" zmusza mnie bym wyszła na spacersmile
                                                  • amityr Re: Palikot 30.09.11, 15:04
                                                    Palikot o którym tu piszecie dość pozytywnie zaczął mnie nawet przekonywać żeby glosować ma jego partię. Jednak to co usłyszałem od wielu jego kolegów a nawet przyjaciół co napisał o nich i ich znajomych w wdanej książce poważnie mnie zastanawia.Oj Palikot nie godzi się np jeść obiad razem z Kaliszem i jego przyjaciółką a po tym to opisywać bez jej zgody wkładając jej do ust nieprawdziwe i wydumane słowa.Czy ktoś już czytał tę książkę?
                                                  • pierogi_z_jagodami Re: Palikot 04.10.11, 12:52
                                                    Gdybym miała pewność, że istnieje jakiś polityk, który nie kłamie, wierzy w wartości i ideały, dąży do służenia swojego narodowi całym sercem, i swoim mocnym moralnym kręgosłupem świeci przykładem dla maluczkich, pewnie bym się przejęła i zaufałabym mu bez reszty. Cóż, oszczędzili mi jak dotąd tego stresu. big_grin Nie zdarzyło mi się w ciągu całego życia popaść w takie tarapaty.
                                                    I zawsze mogę wyrazić swoje zdanie na ich temat na karcie do glosowania.big_grin

Jedni obgadują znajomych, inni kłamią, rzucają oszczerstwa, albo mordują. Władza to paskudny narkotyk.
                                                  • misia007 Re: Palikot 04.10.11, 13:10
                                                    Podobnie mam bo zawsze glosuję przeciw a nie za czyli wybieram mniejsze zło ale marzy mi się możliwość wyboru.....dużego dobra.
                                                  • polnaro Re: :) 04.10.11, 14:33
                                                    Dokładnie, tak właśnie, ale .....mamy marzenia, no, no, w naszym wieku i takie niepoprawne ......
                                                  • filip505 Re: :) 04.10.11, 16:03
                                                    ....ja mysle ze nasze oczekiwania sa za wielkie,w zadnym
                                                    kraju swiata zmiana rzadu nie powoduje bogactwa,na to
                                                    trzeba systematycznej pracy wielu pokolen,rzady tylko
                                                    moga byc dobrym lub zlym przewodnikiem,na skroty sie
                                                    nieda,irak chcial to zrobic,najechal kuwejt,a co wyszlo???
                                                    wiadomo,
                                                    ....polnaro,chyba o jakims mlodziencu pod koldra myslisz,
                                                    ale to jest nawet osiagalne,dla jednostek,dla wszystkich
                                                    kobiet by ich tez zabraklo,.....no i co ja bym robil.
                                                  • pierogi_z_jagodami Re: filip 04.10.11, 23:00
                                                    filip505 napisał:
                                                    ".ja mysle ze nasze oczekiwania sa za wielkie,w zadnym
                                                    > kraju swiata zmiana rzadu nie powoduje bogactwa,na to
                                                    > trzeba systematycznej pracy wielu pokolen,rzady tylko
                                                    > moga byc dobrym lub zlym przewodnikiem,na skroty sie
                                                    > nieda"

A kto tu mówi o bogactwie? ja bym chciała żeby wybrali uczciwych, solidnie pracujących odpowiedzialnych ludzi, którym można zaufać, a o tym, że łatwo nie będzie wiedziałam od 1989 i nawet wcześniej, wyobraź sobie,

I cieszę się, ze jest inaczej niż wtedy, nigdy mi łezka w oku się nie kręci pt komuno wróć, wystarczy luknąć na stare foty, sklepowe lady i tak dalej

Wracając do tematu, chciała bym do rządzenia odpowiedzialnego człowieka, a wiesz co Filip? Takiego nie wybiorą. Wybiorą najlepszego kłamcę, łajdaka i populistę, byleby tylko smród się za nim za duży nie ciągnął,. Bo nikomu się nie chce czytać i analizować programów gospodarczych. I nie mamy możliwości wywalić z roboty niedojdy po pierwszym miesiącu pracy albo jak uwali z kretesem swoje zadanie. To jest kontrakt na lata, a kontrola nad takim typem znikoma, biorąc pod uwagę możliwości manipulacji big_grin
                                                  • misia007 Glosuję bo 05.10.11, 09:20
                                                    www.pudelek.pl/artykul/35489/wojewodzki_glosuje_bo_kandyduja_kretyni/
                                                    kandydują kretyni.Kubę można lubić albo nie ale tu ma rację i jeszcze bym dodała,że nie będą glosować kretyni.
                                                  • sagittarius954 Re: Glosuję bo 05.10.11, 09:44
                                                    rel="nofollow">www.pudelek.pl/artykul/35489/wojewodzki_glosuje_bo_kandyduja_kretyni/
                                                    > kandydują kretyni.Kubę można lubić albo nie ale tu ma rację i jeszcze bym dodał
                                                    > a,że nie będą glosować kretyni.

No i gdzie tu tolerancja na którą się tak często powołujecie ? Wy - demokratyczna zupo polskiej wazy .
                                                  • misia007 Re: Glosuję bo 05.10.11, 12:02
                                                    Tolerancja mówisz hmmm a dla kogo niby???Jedna trzecia z nas , nie zna nawet terminu wyborów, pójdzie może 40-50% a najbardziej przez następne 4 lata będą się mądrzyć ci....co zostali w domu.
                                                  • sagittarius954 Re: Glosuję bo 05.10.11, 12:11
                                                    Misia nie przesaedzaj, jak PO tym swoim spotem czym zupełnie przypominaja partię z która rywalizuja .

Ale zauważyłemże się nie posłuchałas tego "młodzieniaszka" -ckiego i jednak artykuł przeczytałas , oj nieładnie skoro był tylko dla ludzi w wieku 18-24 ...
                                                  • misia007 Re: Glosuję bo 05.10.11, 12:25
                                                    Sagi to J.K raczej przesadził z tą literacka pozycją,która ostatnio popełnił.Że tez nikt z otoczenia go nie powstrzymał a może tak go się boją.A tak dobrze mu szło!!!
                                                  • sagittarius954 Re: Glosuję bo 05.10.11, 12:28
                                                    Tyle że większa nerwowośc wykazuje PO , to właśnie oni maja cos do stracenia nie PiS .
                                                  • misia007 Re: Glosuję bo 05.10.11, 13:05
                                                    Że PiS nie ma nic do stracenia to jasne ale MY.....mamy!!!!
                                                  • polnaro Re: :) 04.10.11, 16:10
                                                    Ej, Filip....kompleksy jakieś? smile Nie żartuj, dobrze wiesz, że my o uczciwości i działaniu /a niech będą nawet malutkie kroczki/ dla dobra społecznego. Żadnych tam szybkich, ani darowanych....nie chcemy, tylko perspektywy i sensu pracy, trochę też sprawiedliwości i prawdy.
                                                  • filip505 Re: :) 04.10.11, 16:32
                                                    ....prawda jest taka ze dobrze nie bedzie ,a przynajmiej nie dla
                                                    wszystkich,trza zaciskac pasa,kryzys swiatowy,
                                                    ale czy z taka prawda mozna wygrac wybory???
                                                  • sagittarius954 Re: :) 04.10.11, 17:35
                                                    O przepraszam filipie w kryzysie jesteś Ty, my jesteśmy zieloną wyspą big_grinbig_grin
                                                  • polnaro Re: :) 04.10.11, 19:05
                                                    Ha ? U nas jakoś żółto-czerwono-brązowo, a i wyspy ni czorta nie ma.
                                                    A następne dwa lata, to dopiero będą "zielone", bo już trudno jakieś rezerwy wyciągnąć, a i dług śmiga, że hej.
                                                    I zadowoleni będziemy, bo smutasy są passe.
                                                  • filip505 Re: :) 04.10.11, 20:06
                                                    ....jestescie po prostu szczesciarze,gdyby to zielona
                                                    wyspa tu byla,obama re-elekcje mialby w kieszeni,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka