Dodaj do ulubionych

Przyroda sie budzi - WIOSNA ?

13.02.14, 16:17
W moim ogrodku juz kwitna przebisniegi a to kwiatki zwiastujace wiosne.
Paki forsycji duze.Z ziemi wyszly listki krokusow,tulipanow i zonkili.Na rozanej pergoli siedza ptaki i glosno,wesolo spiewaja.
Byl i jeszcze jest piekny,sloneczny dzien. Serducho sie raduje.Jesli to nie wiosna to na 100% przedwiosnie smile
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 13.02.14, 17:15
      Jak świeci słonko to faktycznie ....wiosnę się czuje ale było nie było mamy LUTY i wszystko zdarzyć się może.
      • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 13.02.14, 20:16
        ......zazdroszcze wam,my mamy kolejny atak zimy,juz nie pamietam
        ktory,z zapowiadanych 10 cm sniegu zrobilo sie prawie 30,a w nocy
        ma dopadac,
        ---w gorach podobnie,jak ja sie do lodu na jeziorze dokopie,
        ---dajcie troche tej wiosny nam,nowojorczykom,
        • izis52 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 13.02.14, 21:33
          Kwitną w parku leszczyny. Ptaszki też godowe śpiewy trenują. Chyba wiosna smile.
          • kla-ra Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 14.02.14, 09:29
            Filipie,macie zime 100-lecia.My mielismy taka w ub.roku i zyjemy.
            Bede egoistka i nie dam Wam naszej wiosny,ani odrobinki smile
            Tego roku my oszczedzimy troche kasy na zimie i w ten sposob bedzie nam troszke lzej i moze lepiej.Czego wszystkim zycze TU mieszkajacymsmile
            • natla Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 14.02.14, 14:28
              Chyba nie zdarzyło mi się to nigdy życiu ...... całą zimę czuję wiosnę, całą zimę słucham świergotu i oglądam pączki i kwiatki. To niesamowite i cudowne. Tak może być zawsze! I dlatego Filipie też Ci jej nie wyślę, bo mogłoby braknąć w końcówce. I nie próbuj podkradać!
              • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 14.02.14, 15:27
                .....skapiradla,ja bym wam nawet .......z polowe sniegu
                I mrozu oddal z tej zimy,a wy.........,
                • kla-ra Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 14.02.14, 16:14
                  A my Ci Filipie serdecznie za Twa hojnosc i dobre serce dziekujemy.Ale Daru nie chcemy smile
                  • pierogi_z_jagodami Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 15.02.14, 01:52
                    u mnie ptaszyny śpiewają coraz bardziej smile
                    • misia007 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 15.02.14, 12:48
                      Dzisiaj plan A to był spacer nad Wisłą ale,że wiało zimnem w życie wszedł pan B czyli Młociny czyli kawałek zimy w ....tej wiośnie.Szlo się po lodzie,po śniegu , po błocie do wyboru albo bez wyboru...po lodzie.Taaa,jeszcze zima trzyma.
                      • tamaryszek44 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 15.02.14, 14:34
                        Najbardziej zachwyca mnie zapach, pachnie wiosną, ptaki śpiewają i +10 stopni mamy. Cudnie!
                        • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 20.02.14, 15:19
                          .....no I "panna wiosenka"do nas dociera,dzisiaj mamy miec do 10C,wiec
                          sporo sniegu z miasta poplynie,jutro cieply deszcz mam nadzieje ze go
                          wykonczy,.....a w przyszlym tyg nowy,bialutki ma byc,ale niewiele,
                          a wy pamietacie jeszcze jak snieg wyglada??????,
                          • tamaryszek44 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 20.02.14, 19:10
                            Pamiętamy Filipku, mieliśmy taki przez około tydzień, to się napatrzyliśmy i pożegnaliśmy, bo według prognoz już takiego nie będzie.
                            • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 20.02.14, 22:10
                              ......nie wiem co mam powiedziec,wspolczuje czy ze fajnie macie,
                              misia po sniegu nie pojdzie na spacer z wnuczka I kijami,natla
                              nie zdobedzie "zima" nastepnego szczytu,ale wszystko przed nimi,
                              nami,beda nastepne zimy,chyba,pozdrawiam,
                              • tamaryszek44 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 20.02.14, 22:57
                                Aleja na rowerku mogę jeździć! Każda pogoda może do czegoś się nadawać, jak leje na dworze to jest okazje poczytać książkę przy dobrej herbaciesmile
                                • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 22.02.14, 06:59
                                  ......to co mi mowiono ze tu zastane,czyli w gorach uwazalem za straszenie,
                                  ale wystraszylem sie dopiero jak przyjechalem,z 1,5 metra sniegu chyba przez
                                  ostatnie dwa tygodnie,a juz ok metra bylo,jak dojezdzasz do skrzyzowania to
                                  jakby chalupy na samym rogu staly,nic nie widzisz,na drodze minac sie mozna
                                  tylko z minimalna predkoscia,chodzi o osiedle bo autostrady i glowne drogi ok,
                                  na szczescie facet ktory opiekuje sie zima domem odsniezyl mi kawalek dojazdu
                                  do domu,z drogi osiedlowej,pewnie jutro zglosi sie po dodatkowa stowke,ale warto
                                  bo dzieki temu po dwuch godzinach odsniezania zona wjechala do garazu,a pierwsza
                                  dochodzi,jestem padniety i ide spac,do jutra,
                                  -----tylko mi misia nie pisz ze zima jest fajna bo ............... .
                                  • natla Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 23.02.14, 09:10
                                    Filipie, nasza zima jest cudna. Ty po prostu złą Panią Zimę wybrałeś big_grin
                                    Dziś niebo bez chmurki, na termometrze już 6 st.
                                    • tamaryszek44 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 23.02.14, 14:30
                                      U nas też dziś pięknie i bardzo wiosennie, żurawie krzyczą, gęsi nad głową łatają i gęgają, po prostu cudnie!
                                      • super.halusia Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 23.02.14, 16:35
                                        czyli wiosna nadchodzi
                                        • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 24.02.14, 01:06
                                          .....NO,juz tylko 60 cm lodu na jeziorach,i ok 1,5 metra sniegu,
                                          ulezanego,jak znacie jakies 2 metrowe przebisniegi to dajcie znac,
                                          narazie nawet krzaki ze snigu nie wystaja,sarny tez zadnej nie
                                          widzialem,...i dobrze bo ogrodzenie kwiatow,krzewow tylko troszke
                                          wystaje nad snieg,krolika dokarmilem,lisom tez pare ryb rzucilem,
                                          ...aby do wiosny!!!!!!!,
                                          • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 25.02.14, 22:25
                                            ......a w miescie juz niema sniegu,poza tym zsuwanym,
                                            na wiekszych haldach,do jutra,bo ma troche popadac,
                                            • natla Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 26.02.14, 12:58
                                              Mam nadzieję,. że popada już wiosenny deszczyk, a nie śnieg.
                                              Dziś znów przepiękna pogoda. Raj.
                                              • tamaryszek44 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 26.02.14, 13:17
                                                U nas tez cudnie i ciepło, aż się chce wyjść i grzebać w ziemismile
                                                • filip505 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 26.02.14, 16:11
                                                  .....a ziemia rozmarzla czy kilofem chcesz grzebac??????,
                                                  • tamaryszek44 Re: Przyroda sie budzi - WIOSNA ? 26.02.14, 19:30
                                                    Po nocnym przymrozku, 1-2 stopnie w minusie, jak wyjdzie słońce to zaraz ziemia taje. Dziś było w południe 13 stopni w plusie to tylko grzebać w ziemismile Kilof zbędnybig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka