Dodaj do ulubionych

Nim pójdziesz do lekarza......

30.05.14, 09:20
sprawdź, czy podpisał deklarację (poniżej). Mam dylemat, czy nie zrezygnować z tzw. zabiegu, w obliczu takiego podejścia do pacjenta przez znaczną grupę lekarzy, studentów -wahabitów ? A może ten mój, nie deklarował, a z cicha popiera te przykazania ? Pomysłodawcą jest od dawna (na szczęście) niepraktykująca lekarka Wanda Połtawska, przyjaciółka naszego nowego świętego, który nomem omen patronuje szpitalowi, gdzie mam mieć zabieg. Przeczytałam listę 3000 - nie widzę konkretnego, ale pewności nie mam sad. Ironizuję oczywiście, oczekując na poważne stanowisko rządu, a powinno sprowadzać się do pozbawienia praw wykonywania zawodu. Przykazania pozwalają na szeroką interpretację. Domyślam się zdania większości, ale ciekawi mnie pogląd jednego pana smile.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16049746,Deklaracja_fanatyzmu___Trzy_tysiace_lekarzy_chce_lamac.html
Dyskusja nabiera kolorów. Obrońcą ryjących w kamieniu lekarzy, okazał się być wczoraj u Moniki pseudo teolog z PIS. Warto obejrzeć, jeśli nie oglądaliście, to się w głowie nie mieści......

www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/lekarze-jak-kolesie-boga-powinni-zlozyc-rezygnacje-i-odejsc,433935.html
Obserwuj wątek
    • natla Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 30.05.14, 13:51
      W tej sprawie to już zupełnie brak słów. Ciemnogród i bezczelność. Manifestowanie swoich poglądów jako jedynie słusznych jest tupeciarstwem, jak zresztą każdych poglądów. To wstęp do zdobywania "placu boju". Podobnie jak LGTB, tylko oni nie manifestują ideologii, a chcą być traktowani normalnie.
      Czy naprawdę im nie wystarczy, że powiedzą np. pacjentce, że ze względów religijnych nie dokonają aborcji? Po co ta ostentacja!
      Wczorajsza Olejnik znów zaniemówiła, ze względu na niemoc porozumienia się z pOsłem, niekulturalnym ideologiem, który nie miał żadnych argumentów, poza własnymi poglądami i nie potrafił odpowiedzieć na żadne konkretne pytanie. No, ale został wybrany przez tych , którzy idą na wybory i stanowią olbrzymi procent. Mówił, że ci lekarze będą wywieszali deklaracje wiary na drzwiach gabinetów. Ciekawe czy sie odważą, bo zapewne grozi im bezrobocie. Każdy, wierzący czy niewierzący idzie do lekarza po ratunek, po rozwiązanie problemu zdrowotnego, a nie po jego poglądy.
      Żeby ta deklaracja jeszcze nie była tak idiotycznie sformułowana ........
      • misia007 Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 30.05.14, 14:04
        No więc właśnie, czy ci lekarze zastanowili się co podpisują, czy tak w ciemno krzyżyki stawiali bo nie chce mi się wierzyć,że człowiek wykształcony nie rozumie co niesie ta deklaracja.Poseł z pewnością ma problemy ze zrozumieniem co czyta albo sensu nie łapie za to obrażać prof.Płatek oj potrafi.
        Powiedziało się A trzeba poczekać na B i bardzo jestem ciekawa co rząd ,NFZ z tym fantem zrobi.Póki co lekarzy nie zmieniam bo zawsze mi na rozsądnych wyglądali ale przy okazji co w temacie sądzą popytam.Jedną już koleżankę zresztą spytałam i bardzo jej się ta inicjatywa podoba a,że ona patolog czyli niska szkodliwość społeczną reprezentuje.....to i nie dyskutowałam!
        • filip505 Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 30.05.14, 15:10
          .......panstwowa slozba zdrowia pwinna ich natychmiast zwolnic,
          w prywatnej niech sobie lecza jak znajda chetnych,ale powinni
          informowac o tym swoich pacjetow,.....chyba jestesmy jeszcze
          panstwem swieckim,zapytam lekarzy z rodziny co o tym sadza,
          • natla Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 30.05.14, 18:22
            http://i59.tinypic.com/2q2nxww.jpg
    • pierogi_z_jagodami Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 01.06.14, 13:00
      izis, ale zobacz tylko, okazuje się, że nasze pochwy są sacrum, (powiem szczerze i może nawet nieco ekshibicjonistycznie - zawsze miałam takie myśli po orgazmie, że to był kontakt z Bogiem)

mam nadzieję, że mózgi też mamy święte smile
      • narfi Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 02.06.14, 04:58
        Subtelnie to ujelas smile
        Mnie natomiast, zadeklarowanemu bezboznikowi, uswiadomiono, ze chcac nie chcac, mam bezposredni kontakt z sacrum kilka razy dziennie. Nooo... z powodow fizjologicznych big_grin
        • izis52 Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 02.06.14, 07:44
          Hmmmm, dziwne, że bez cudownego nawrócenia sad
          • pierogi_z_jagodami Re: izis 02.06.14, 08:49
            nie wiem jak ty, ale ja się z wiedzą o tych cudach nie urodziłam, nawróciłam się jako już dorosła osoba i praktykuję systematycznie, co daje mi ciągły i bliski kontakt z Bogiem
            • izis52 Re: izis 02.06.14, 11:21
              Bezpruderyjnie ? big_grin big_grin
              • pierogi_z_jagodami Re: izis 02.06.14, 14:04
                stosuje w życiu naturalne zasady postępowania i nie wiem co to znaczy bezpruderyjnie albo pruderyjnie big_grin
                • pierogi_z_jagodami Re: izis 02.06.14, 14:09
                  czyli: "niebo gwiaździste nade mną, małpa włochata we mnie" (źródło cytatu)
                  • natla I tak ...... 02.06.14, 18:38
                    .....Pierogu z deklaracji absurdu doszliśmy do bardzo ciekawego, filozoficznego źródła wiedzy big_grin
          • izis52 Re: Nim pójdziesz do lekarza...... 02.06.14, 18:14
            Niektórzy już się wycofują. Znalazłam taki kwiatek :

Jestem ateistą...
            • natla Izis 02.06.14, 18:41
              A może nie zauważyłaś, że na tej łące rośnie nie tylko jeden kwiatek, a 3000 ? wink
              To przecież zwyczajne oszustwo ....... czego to się nie robi dla wiary wink big_grin
              • izis52 Re: Natla 02.06.14, 18:57
                Wiary mówisz ? Nie posądzam cie o łatwowierność big_grin big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka